Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Csiszér Előd szerint Badó az indítások mestere volt

Lapunk és a Pick Szeged csapata megválasztja az elmúlt ötven év legjobb szegedi férfi kézilabdását, csapatát, edzőjét. Az eredményhirdetésre december 16-án, a szegedi klub megalapításának fél évszázados születésnapján kerül sor. Százötvenen voksolnak, újabb nyilvános szavazónk dr. Csiszér Előd.
Tizennyolc évig dolgozott szegedi kézilabdacsapat mellett dr. Csiszér Előd: 1970 és 1988 között volt a csapat orvosa.

Kővári Árpád beszélt rá arra, hogy segítsek a munkájában, és mivel elvégeztem a testnevelési főiskola kézilabdaedzői szakát, maga a sportág is érdekelt, így például készítettem a kajakosok, kenusok és a kézisek összehasonlítása révén tudományos, szakmai anyagokat. Elmondhatom, az első húsz év játékosaival, vezetőivel és edzőivel együtt dolgozhattam. Olyan remek kézisek alkották akkor a csapatot, mint például Badó, Bartalos, Szabó L., Dobó, Tamás, Oláh B., Barabás, de a felsorolást akár napestig is tudnám folytatni. Aztán bejött a röplabda, valamint a makói munka is, így fájó szívvel, de 1988-ban átadtam a helyem másnak. Mivel Skaliczki Lászlóval játszottam együtt, néha még ma is leszaladok a sportcsarnokba, hogy megölelgessem a szakembert – emlékezett vissza Csiszér doktor.

Tizennyolc évig dolgozott szegedi kézilabdacsapat mellett dr. Csiszér Előd. Fotó: DM/DV
Tizennyolc évig dolgozott szegedi kézilabdacsapat mellett dr. Csiszér Előd.
Fotó: DM/DV

A jelenleg Németországban élő kapusról, Bartalosról egy sztori is eszébe jutott.

Álomcsapat

Ahogy eddig mindenki, Csiszér Előd is posztonként rangsorolta a játékosokat, így kialakult az általa legjobbnak tartott együttes. Álomcsapat: Badó – Dobó, Nagy L., Andjelkovics, Szabó L., Tóth G., Szabadits. Edző: Kővári Árpád.

– Úgy vertük meg a Lipcsét a KEK-ben, hogy itthon a második félidőben a keletnémetek mindössze egyetlen gólt dobtak Bartalosnak. Továbbjutottunk, utána belevágtunk az éjszakába. Hajnal felé a Széchenyi téri főposta előtt egy asszony virágot árult egy bőröndben, Bartalos odalépett hozzá, megvette az egészet, majd az összes arra járó nőnek adott egy szál rózsát. Aztán az üres bőröndöt egy főiskolás kinézetű fiatalembernek adta, mondván: legyen az övé, abba rengeteg tudomány belefér – mesélt Csiszér Előd.

Az orvos Badó Lászlót választotta minden idők legjobb szegedi kézilabdásának.

– Amikor a magyar válogatott második lett a világbajnokságon, illetve a müncheni olimpia előtt is az utolsó pillanatban esett ki a válogatottkeretből, az a nyugalom, az a magabiztosság, stabilitás, megbízhatóság, amit árasztott, fantasztikus volt. Olyan pontosan indított, hogy azt akár a maiak is megirigyelhetik. Zseniálisan érezte, hogyan kell a kézbe varázsolni a labdát. Sok győzelem annak volt köszönhető, hogy pontos indítása után a szélsők szétfutották az ellenfelet – érvelt Csiszér az általa legjobbnak választott Badó mellett.

Top 10

1. Badó László
2. Nagy László
3. Szabó László
4. Danijel Andjelkovics
5. Tóth Géza
6. Lele Ambrus
7. Szabadits Zoltán
8. Dobó Károly
9. Mezei Richárd
10. Bartók Csaba

Olvasóink írták

 • 2. csulaj 2011. december 11. 07:42
  „Hozzátenném még:ott lenne a helye ebben a névsorban HUNYADKÜRTI JÁNOSnak is a sokszoros válogatottnak,aki szintén alapitó tag volt.
  Dr.Gyulai Miklós”
 • 1. csulaj 2011. december 11. 07:30
  „Magam is részt vettem a csapat megalapitásán,és aztán szegedi egyetemi éveim alatt játszottam benne:három osztályt léptünk feljebb.Ludányi egy kis sorsközösséget formált a csapatból.
  Aztán Békéscsabán játszottam tovább,szülővárosomban traumatológus lettem.
  Csiszérre pályán és azon kivül is emlékszem:azt hiszem a másik szegedi csapatban játszott.
  Lesz-e 50 év után valamilyen megemlékezés?
  Minden régi ismerőst üdvözlök.
  Dr.Gyulai Miklós”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatokat várnak a Szeged sportolója díjakra

Idén is kiosztja Szeged városa a Szeged sportolója és a Szeged sportjáért díjakat. Tovább olvasom