Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

CSLSZ: bizakodó a jelenlegi elnök

Február 15-én tisztújító taggyűlést tart a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, az összejövetel legfontosabb témája pedig a lejáró mandátumú elnök, az elnökség és a felügyelőbizottság újraválasztása. Sorozatunkban igyekszünk alaposan körbejárni a témát a jelöltek révén.
Nem idegen a helyzet a CSLSZ jelenlegi elnöke, dr. Talpai János számára: harmadszor kandidál az elnöki pozícióra, öt évvel ezelőtt például három kihívója volt.

– 2005-ben sikerült meghosszabbítanom újabb öt évre a mandátumot, miért ne sikerülne most is? – tette fel a költői kérdést dr. Talpai. – Egyáltalán nem okoz gondot, hogy vannak kihívóim. Inkább az a gond, hogy a politika, és nem a labdarúgás vagy a sport területéről érkeznek. Bizakodó vagyok, a munkában hiszek, de ha ez nem elég a folytatáshoz, akkor emelt fővel hagyom el a széket.

Azt a széket, amely néha kényelmes, néha kényelmetlen is tudott lenni. Erről így vélekedett Talpai: – Van egy irányvonal, amelyet nem szabad elhagyni, de sok helyzet igényel rendkívüli reagálást a szabályok adta kereteken belül. Nem működhetnek az automatizmusok. Még 2007– 2008-ban végigjártam a különböző települések egyesületeit. Harminc évig magam is sportvezető voltam, de még így is találtam különbséget csapat és csapat között. A szervezeti átalakítások mellett egyértelmű volt, hogy meg kell próbálni csökkenteni az anyagi terheket. Aztán az elmúlt nyáron ezt jelentősen megtettük, a megyei harmadosztályban például negyven százalékkal. A hiányzó pénz pótlására született az a szerződés, amely után a bajnokságok Arany Ászok néven futnak majd.

Talpai a harmadik ciklusra készül. Fotó: Schmidt Andrea
Talpai a harmadik ciklusra készül.
Fotó: Schmidt Andrea

A sportvezetőt saját munkája kapcsán leginkább azért bírálták, mert a megyei sorozatok mellett megélt egy másik is – évről évre növekvő létszámmal a Legenda-kupa.

– Költségekben már minimális a különbség, igaz, nem a mi javunkra, ám az a szabadság, amelyben a Legenda-kupa működik, veszélyeket rejt magában. Ilyen például, hogy nem követelmény a sportorvosi háttér és a kötelező rendezői biztosítás, de a költségek oldala is nehezen átlátható – vélte dr. Talpai.

Ahogy említettük, harmadszor indul az elnöki pozícióért. Nagy kérdés, vajon most mi motiválja.

– Be akarom bizonyítani, hogy szükség van a vidék futballjára. A baksi vagy a kübekházi sportélet is ugyanolyan fontos, mint a nagy egyesületeké. Egyik gyerek sem született akadémián, valahonnan ők is elindultak. Ehhez rendnek, szervezettségnek és főleg játéknak kell lennie minden kistelepülésen.

Olvasóink írták

 • 11. soccerr 2010. január 09. 16:55
  „Irtam egy hozzászólást a Bakai cikkhez.Ajánlom mindenkinek hogy olvassa el még a többi elnökjelöltnek is.Talpai Jánossal kapcsolatban csak annyi.Lehet szidni dicsérni meg kell próbálni hogy hogyan lehet jobban csinálni.Ehhez azonban oda kell érni és amit igérgetnek az uj jelöltek be is kell tartani.”
 • 10. Al_Capone 2010. január 08. 14:44
  „Talpai húzzál el amig lehet !

  Összefogást a labdarúgásért!

  Egy első osztályú SZEGED-et, egy nb2-es MAKÓ-t, nb3-as SÁNDORFALVÁT, ALGYŐT !!!

  HAJRÁ FOCI !”
 • 9. Schwarczblauer 2010. január 08. 14:22
  „Hány csapat hagyta el a megyei küzdelmeket az elmúlt években?
  Hány csapat lépett vissza Újszentivánról az elmúlt években? hahaha

  Talpai megbuktál, leülhetsz!!!

  Mondjuk, azért mert vki jól focizik, attól még nem fog jó szövetségi munkát végezni...na de Oros miatt persze az új bandának szurkolok!!!

  HAJRÁ SZEGED!”
 • 8. gardiola 2010. január 08. 12:42
  „Nekem is az a véleményem hogy itt az ideje a váltásnak! De azért mindenki tudja hogy mindenhez még a labdarúgáshoz is pénz kell!Nem tudom hogy a Bakai társaság mennyi pénzt tud előteremteni a Csongrád megyei
  labdarúgás felvirágoztatására!
  Sajnos a politika mindig is szerepet játszott a sportban és ez most is így van! Nagy a valószínűsége annak hogy a Fidesz nyeri a választásokat és akkor talán jobb lenne ha olyan személy lenne a CS.L.SZ élén aki közel ül a tűzhöz!
  Természetesen én is jobban szeretném ha politika mentes lenne a labdarúgás de ezt nem lehet kikerülni sajnos!
  Ide olyan ember kell aki pénzt tud hozni a Csongrád megyei labdarúgásba mert ez nem megy más kép akár hogy is erőlködünk mert ahol pénz van ott van foci is!”
 • 7. ultra 2010. január 08. 12:07
  „Teljesen szétzüllesztették a Csongrád megyei labdarúgást Talpai és társai, itt az idő, el lehet húzni!

  Az tudja mindenki, hogy Talpai és Kormányos "úrak" közeliek a szocialista párthoz!

  Hajrá Bakai társaság!”
 • 6. focibarát 2010. január 08. 11:44
  „Bodó Imréék közben megőrültek, Vince Országgyűlési Képviselőúr sorba hívja föl a területeken lévő csapatok vezetőit és fenyegetéssel kampányol Bodó Imre elnöksége mellet azt állítva, hogy FIDESZ-es politikusnak kell a CSLSZ új elnökének lenni. Vince Úr, vasárnapra saját házába hívta az elnököket, szakosztályvezetőket.
  Én jobboldali elkötelezettként felhívom Tisztelt Bodó és Vince Urak figyelmét, hogy a politikai küzdelmet hagyják az országgyűlési választásokra, és ne vigyék direkt módon a sportba, mert akkor Ők sem lesznek különbek Botkánál!
  Nem tudom mit szól majd Orbán Viktor, ha Bodó Imre mostani kavarásai, hülyeségei miatt fogja bukja el körzetét Újhelyivel szembe!”
 • 5. lila 2010. január 08. 10:17
  „Nekem nincs különösebb problémám Talpaival, de mégis az a véleményem, hogy jöjjenek Bakaiék!”
 • 4. Buksi 2010. január 08. 09:00
  „3, Mondj neveket ! Ne csak a levegöbe lövöldöz!!!”
 • 3. Puskásöcsi 2010. január 08. 08:36
  „A CSLSZ csak visszafele fejlődik... ideje lenne szépen leköszönni és a tehetségesebb vezetőknek átadni a stafétát!!!”
 • 2. tintasbarns 2010. január 08. 08:15
  „Itt volna az ideje emelt fővel elhagyni a terepet.”
 • 1. senior 2010. január 08. 08:02
  „Illett volna talán többet hallani a szakmai stábról.
  Vagy nincsen?
  Szerintem Bakaiék a nyerők.
  Profi stábnak látszik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége sportműsora

Tovább olvasom