Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Csodafegyvert is bevetnek a szegedi női pólósok

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a továbbiakban egy különleges edzésmódszert is használ majd, ez pedig jól jön a téli felkészülés során, amely előtt már csak egy edzőmeccsnek ígérkező bajnokit kell letudniuk a lányoknak.
Két izgalmas hajrá, kétszer néhány másodperc. Ennyin és persze az ott elkövetett hibákon vagy el nem eresztett jó lövéseken múlt, hogy a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata sokkal jobb helyen álljon a tabellán. Egy kis matekozás után ugyanis egyértelmű: ha a Szentes és az UVSE elleni OB I-es bajnokik végjátéka Dalmádyéknak kedvezett volna, akkor a szegediek például a Kurca-partiakkal egyetemben kilenc ponttal állnának holtversenyben a harmadik helyen. De a sportban nincs ha, így a Tisza-parti hölgyek egy győzelemmel a hatodik helyen állnak.

A második siker könnyedén meglehet szombaton 11 órától a SZUE-ban, ahová az eddig átlagban húsz gólt kapó Angyalföld látogat.

A csapat tehát edzőmeccsre számíthat, így máris gondolhatnak a téli felkészülésre. Ennek jegyében a lányok heti egyszer a BeFit Speedfitness Stúdióban is erősíthetnek egy különleges edzésmódszerrel, amelyet kedden próbáltak ki először. A lényege, hogy egy speciális mellény segítségével izomcsoportokat stimulálnak, méghozzá olyanokat és olyan mélyen, amire már az úszás nem alkalmas.

Csodafegyvert is bevetnek a szegedi pólós lányok. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A szoros bajnokikon nüanszok döntöttek, és ez tavasszal sem lesz másként, így minden csodafegyvert be kell vetnünk. Ez is egy olyan lépés, amely remekül kiegészíti az inkább szárazföldre tervezett téli felkészülést. Persze először a szombati mérkőzésre koncentrálunk, szeretném, ha a lányok az első perctől odatennék magukat, és lerohannák az ellenfelet – árulta el Lakó Gábor vezetőedző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

462 millió taós pénz jutott eddig Szegednek

A Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében országos és szegedi sportfórumot tartottak ma Szegeden. Tovább olvasom