Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Csodagól a top 10-ben

A Mórahalom támadója, dr. Szőke Péter gólja is bekerült az elmúlt esztendőben magyar játékos által szerzett legszebb tíz gól közé.
A Mórahalom térfelének közepéről, jobbról végzett el szabadrúgást az Algyő 2014. augusztus 23-án. Podonyi beadása átszállt a hosszúra, a mórahalmi kapus, Czirják megfogta a labdát, majd villámgyorsan kézből kirúgta az ellenfél térfelére. A 16-ostól körülbelül 15 méterre lepattant a labda, amelyre két algyői védő és a hazai támadó, dr. Szőke rajtolt. A csatár beállt a védőjének, mellel megszelídítette a labdát, dekázott vele egyet, majd harmadik érintésre félfordulattal a kapuba emelt az ötösön álló Szűcs Marcell felett.

Ez a jelenetsor kellett ahhoz, hogy a Mórahalom rutinos játékosa, dr. Szőke Péter bekerüljön a Fourfourtwo magazin játékában a magyar labdarúgók által 2014-ben szerzett legszebb tíz gól közé – olyan társak mellé, mint a válogatott Gera Zoltán, Tőzsér Dániel vagy Dzsudzsák Balázs.

Emlékezetes gól. Dr. Szőke (fehérben) maradandót alkotott. Fotó: DM
Emlékezetes gól. Dr. Szőke (fehérben) maradandót alkotott. Fotó: DM

– Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy így döntöttek a szavazók. A párom küldte el a videót, amely az interneten is megtalálható, majd kaptunk egy e-mailt, amelyben értesítettek a végeredményről. Pontosabban arról, hogy a top 10 közé került a találatom. Nagy dolog ez nemcsak nekem, hanem Mórahalomnak, a csapatnak is. Hivatalos információ még nincs arról, mikor lesz az ünnepség és a díjátadó, de vélhetően a magazin tízéves születésnapi rendezvényén kaphatom meg. A találat előtt felnéztem, és láttam, van esélyem a gólszerzésre, így megpróbáltam, és szerencsére bejött – nyilatkozta lapunknak dr. Szőke Péter.

A szavazás menete

Hogy mi is ez a top 10? A FourFourTwo magazin 2011-ben hagyományt teremtett azzal, hogy a FIFA Puskás-díj mintájára megválasztja az év legszebb magyar gólját. A versenyre bárki nevezhetett, és természetesen az újság szerkesztői is ajánlottak gólokat. A verseny végén az ország legnevesebb sportújságíróinak szavazatai alapján kialakult a top 10, amelyből egy szakmai zsűri állítja össze a végső sorrendet, és választja majd ki a három dobogóst.

A versenyen minden, magyar bajnokságban esett, vagy magyar légiós által szerzett gól részt vehetett. A zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen több mint háromszáz nevezés érkezett a válogatott meccseken esett találatokon keresztül az NB I-en át a BLSZ IV-ig. Első körben a FourFourTwo magazin szerkesztőinek és újságíróinak szavazatai alapján szűkült a lista negyven gólra. Innen újabb újságírói szavazatok alapján tovább szűkült a lista, és kialakult a 2014-es év 10 legszebb gólját tartalmazó összeállítás – ide került be dr. Szőke Péter találata is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei úszóérmek Győrből

Csongrád megyéből többen is rajtkőre álltak az országos úszó diákolimpiai döntőn, és remek… Tovább olvasom