Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Csodás győzelemmel, emelt fővel búcsúzott az A-Híd Szeged a Bajnokok Ligájától

A szerb Crvena zvezda otthonában 11-10-es győzelmet aratott az A-Híd Szeged csapata. Vincze Balázs együttese ugyan nem tudta ledolgozni a kétgólos hátrányt és nem jutott a final fourba, emberfeletti teljesítménnyel, emelt fővel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.
Crvena zvezda-A-Híd Szeged 10-11 (1-3, 5-2, 2-2, 2-4)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó
Belgrád, vezette: Caputi (olasz) Naumov (orosz).

Zvezda:
Sefik - Rasovics 1, Radjen, Ivosevics, Milivevics, Pijetlovics 2, Avramovics, S Rasovics 2, Randjelovics, Vapenski 1, Prlainovics 4, Stojcsics. Edző: Dejan Savics.

Szeged: Baksa - Decker Á., Kunac 3, Török 2, Kayes 1, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Szivós 2, Molnár T. 1, Juhász, Younger, Somogyi 1. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/2 ill. 9/2.

Kiállítás: Radjen (4. perc - cserével végleg).

Vincze Balázs: Emberfelettit nyújtott ez a csapat ma, egyértelmű volt mára meccs előtt, hogy ezt a párharcot otthon buktuk el. Jól indult a meccs, hasonlóan a vásárhelyihez. Komoly nyomás alatt is bírták a srácok, tudtunk váltani meccs közben. Talán ha találunk valahol egy gólt és Prlainovicsot most tudtuk volna semlegesíteni, akkor más lett volna a vége.

A Crvena zvezda 17-16-os összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

4. negyed (2-4)

8. perc
: Vincze Balázs időt kér, 54 másodperc van még vissza. Előnyben jöhetünk, Szivós adja be, Molnár húzza be. 10-11. Labdát kell szereznünk! A félpályán dobálgatnak a szerbek, majd kidobják oldalra. Felíveljük, de mielőtt eldobnánk, még egy kontrát befújnak...Emelt fővel, győzelemmel búcsúzik Vincze Balázs együttese.

7. perc: Török lövése kijön a félpályáig, jöhetünk újra. Kunac lövését védi Sefik, de megint támadhatunk.Akármit csinálnak a centereinkkel, nem adnak kiállítást, labdát szereznek a szerbek.

6. perc: Szinte minden támadást előnyben vezet a zvezda. Újabb fór, kiegészülünk, de a szélről Rasovics beágja. 10-10.

5. perc
: Szerb-fór, ahogy az lenni szokott. Időt kér Savics. Kiegészülünk majd elpasszolja a zvezda és Szivós szerzi meg a labdát. Indulunk, Kunac megint! Hát mit művel ma?! 9-10!

4. perc: Nem jó a ráadás, jöhetnek a szerbek. Kontrát fújnak a bírók, indulhatunk. 4 perc még vissza... Török áll bele egy bombába, de hasba lövi Sefiket.

3. perc: Szerb előny, le a szélre, a kapufáról a szerbekheez vágódik vissza a labda, majd a ráadás megint onnan pattan ki. Szivós szedi össze, indulnánk, de megállítják a bírók, végül csak mi kapjuk. Török bombáját Sefik üti ki, a sarokból jöhetünk.

2. perc
: Molnár vállalja most el, elkerüli a labda a kaput. Előnyben a szerbek, Prlainovics ellenszerét nem találjuk,már négygólos. 9-8. Szivós méregből, ott az egyenlítés.9-9!

1. perc
: Török negyedszerre is elhozza a labdát. Szivós áll bele egy lövésbe, Sefik reagálni se tudott. 8-8. Baksát nem tudják átejteni, indulhatunk.

3. negyed (2-2)

8. perc: Elveszik a bírók a labdát, újra a vezetésért támadhatunk. Centerbe megy a labda, de rávetődnek a szerbek. Felhozzák a szerbek, fórt is kapnak, Vapenksinek elég 2 másodperc... 8-7.

7. perc
: Szegedi fór, és Somogyi gól! De kellett már ez! 7-7. Indulhatunk a szélen, de elveszik a szerbek a labdát.

6. perc
: Szegedi fór, ezt be kell lőni! Török beleadja minden dühét, bent is van! 6-7. Távolról jön a lövés, de Baksa kitolja.

5. perc: Baksa megint jól jön ki, indulhatunk. Centerbe menne a labda, de keményen védekeznek a szerbek.

4. perc: Baksa véd megint, de régóta nem lőttünk gólt. Előnyben támadhatunk az időkérés után. Körbejár a labda, végül a szélről vállaljuk el, de Sefik fogja.

3. perc: Sefiket nem tudjuk átverni. Baksa jól fogja a rövid sarkot, indulhatunk újra. Kayes próbálkozik egy csavarral, elkerüli a kaput.

2. perc: Juhász úszik meg a szélen, jön a labda, de az ejtést Sefik leszedi. Prlainovics vágja be, már háromgólos. Kettő az előny. 7-5.

1. perc: Mi kezdhetjük a negyedet, mindjárt fórban. De elveszik a labdát, még lőni se tudunk. Lefordulnak a szerbek, és mindjárt jön is a fór. Megúsztuk.

2. negyed (5-2)

8. perc: Hiába játssza ki a figurát a zvezda, kimegy a labda. Már fordulnánk, de újabb kiállítás, Pijetlovics behúzza. 6-5. Kiss Csaba labdája a blokkban akad el, a szerbek ellabdáznak míg lejár az idő.

7. perc: Szivós teszi be középre, de Sefik bravúrral véd. Szerb előny és időkérés. A vezetésért támad a zvezda.

6. perc: Prlainovics második gólját lövi, ezzel egyenlítenek a szerbek. Kár érte, alig volt már a támadóidőből. 5-5. Labdát szereznek a szerbek, zúg az uszoda, Rasovics teszi be középre, de jólvédekezünk.

5. perc: Baksa megint! Egy távoli lövést üt ki, a bekkek nem hagyják rávetődni a szerbeket. A szegedi lövés Sefikben akad el. Baksa védés, sarokból jöhetnek a szerbek.

4. perc: Előnyben a zvezda, be is lövi Pijetlovics, pedig Baksa közel volt a védéshez. 4-5.

3. perc
: Baksa véd megint, ez nem okoz neki gondot. Török távolról, Sefik emelkedik, de a könyöke alatt bemegy a labda. 3-5.

2. perc: Prlainovics nem hagyja annyiban, megint egyre a szerbek. 3-4. Szegedi előny, de Sefik most fogja.

1. perc
: Török hozza el megint a labdát, Rasovics elég kemény. Kimarad a szegedi helyzet, megindulnak a szerbek, Rasovics most javít. 2-3. Kunac találja meg a dobókezét, megint akkora gólt lő, hogy elnémul az uszoda. 2-4.

1. negyed (1-3)

8. perc: Fortuna ma nagyon szereti a szegedieket. Centerbe jön a labda a szerbeknél, de a kapufára tolják onnan. Az utolsó támadás a miénk, de Sefik véd. Ez a negyed vége, csodás kezdés.

7. perc
: Megindul a Szeged,de csak az oldalhálót találjuk el. Baksa megint olyat fog, amit már a szerbek sem hisznek el.

6. perc: Szegedi támadás, de kontrát fújnak a bírók. Újabb előnyt védekezünk ki, Baksa szenzációs a kapuban.

5. perc
: Jön a szegedi fór, Kiss Csaba vágja be. 1-3. Baksa megint hatalmasat véd.

4. perc
: Szerb labdaszerzés, de kontra, újra jöhetünk.Kayest nyomják a víz alá, onnan pattint a kapuba. Radjent cserével küldik ki. 1-2. Szerb előny, Baksa védi apróbálkozást. Nem lehet egy rossz szavunk se a kezdésre.

3. perc: Szegedi előny, Kiss Csaba első próbálkozása kijön,de nálunk marad a labda. Végül elszáll a kapu előtt. Legalább a szerencse velünk van, 3 szerb indul meg, de a kapufán landol a labda.

2. perc: Kiss Csaba teszteli Sefiket, sajnos nem felejtett el védeni. Jön az első hazai fór, Rasovics egyenlít. 1-1.

1. perc
: Török hozza el a labdát, miénk az első támadás. Kunac hatalmas gólt lő közel 9 méterről. Csodás kezdés. 0-1. A szerbek nem tudnak mit kezdeni az első lehetőséggel.

16.55: Köszöntünk minden szurkolót! Idegölő bő egy óra áll előttünk, hiszen a Szegednek minden esélye megvan arra, hogy fordítson a papírformán, és parádés győzelmet aratva a final fourba pólózza magát. Túl a bemutatáson, pillanatok múlva kezdődik a találkozó.

Korábban

Vasárnap nem sokat pihent az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Vincze Balázs vezetőedző délelőtt és délután is edzést vezényelt. Ideális körülmények között gyakorolhatott a kétszeres magyarkupa-győztes, hiszen remek volt az idő, és a sátor is lekerült a sportuszodáról.

– Az elmúlt héten Egerben voltunk edzőtáborban, amit csapatépítésre is felhasználtunk. A fizikai felkészítés mellett kétkapuztunk egyet az ZF-Egerrel, illetve kirándultunk is, voltunk a Szalajka-völgyben, Szilvásváradon, így feltöltődve érkeztünk vissza csütörtökön Szegedre. Szerencsére minden játékosom egészséges, így a legerősebb kerettel készülhettünk – kezdte a beszélgetést Vincze Balázs, az A-Híd Szeged VE vezetőedzője.

Az A-Híd Szeged VE kedden Belgrádban harcolhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Fotó: Frank Yvette
Az A-Híd Szeged VE kedden Belgrádban harcolhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Fotó: Frank Yvette

És akkor kedd, Crvena zvezda–A-Híd Szeged férfi vízilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés. A negyeddöntő első párharcában a szerb együttes 7–5-re nyert Vásárhelyen, így lépéselőnybe került, sokak szerint fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát a zvezda.

– Ígérem, mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást! Már a sorsoláskor kiemeltem, hogy a továbbjutás kérdése Belgrádban dől el, és ehhez tartom most is magam. Biztos, hogy félelmetes lesz a hangulat, megtapasztalhattuk Vásárhelyen, hogy micsoda szurkolótáborral rendelkezik a riválisunk. Jó erőben vagyunk, és ha jó játékkal rukkolunk elő, akkor bármi megtörténhet. Számomra a legfontosabb, hogy ismét visszataláljunk a jó útra, újból jól pólózzunk – fejezte be a beszélgetés a tréner.

Az A-Híd Szeged VE hétfőn 12.30-kor kel útra. A meccset a Digi Sport kedden 17 órától közvetíti, míg a delmagyar.hu online tudósításban számol be.

Olvasóink írták

 • 10. zehn 2013. május 01. 17:44
  „Gratulálok a fiúknak, nem sokon múlt. A szerb csapat semmivel nem volt jobb a Szegednél. Az uszoda kérdést ne hegyezzük ki Botkára. 25 éve ígérik a fedett sportuszodát, de sem az MDF es, sem a fideszes polgármester nem mozdította a kis ujját sem ez ügyben. A sport itt mostohagyerek. Szép szavak meg ingyen vannak és elszállnak , mint tudjuk.”
 • 9. pala1964 2013. május 01. 13:06
  „3 kopp a fejre - szerinted ki a fene dönt a városházán? a te spanjaid, a narancsagyak...

  amúgy kifosztott önkormányzat csak csínján az élsport támogatásával, szerintem csak a tömegsportnak adjanak...

  persze abban egyetértünk, hogy "élsport"-nak álcázott nb huszadrangú magyar focira túrót, nem pénzt... főképpen semmi TAO-t”
 • 8. Együgyű 2013. május 01. 07:29
  „,,Csodás győzelemmel, emelt fővel búcsúzott az A-Híd Szeged a Bajnokok Ligájától"
  Küzdelmes élvezetes és izgalmas meccs volt! (Idegenben a szerbeknél győztünk!) Sajnos a továbbjutás elment. Sajna a magyar vízipóló diplomácia ezek szerint nem olyan jó, mint a szerbeké. A bírói segédlet mindkét meccsen a szerbeket segítette, amikor nekik igazán kellett valamint a továbbjutásukat biztosította. A szegedi, Hm. vásárhely (uszodai) hazai arénában ment el igazán a továbbjutás. Azonban így is gratulálok a fiúknak és Vincze Balázs mesternek. Csodálatosan küzdöttek a fiúk! Kívánom, hogy maradjanak továbbra is együtt és a hazai porondon további sikereket érjenek el. Bizonyára sajna a szegedi városházán üldögélő és anyagilag gyarapodó többség a focit jobban szereti, mint a vízipólót! Az eredmény nem érdekes számukra csak a mutyi! Teljesen felesleges lenne ebbe a témába is belekeverni a politikát! Maximális feltételek nélkül nemzetközi porondon egyetlen magyar vízilabda csapat sem tudna eredményesebb lenni.
  Hajrá A-Híd Szeged!”
 • 7. Zotya100 2013. április 30. 22:28
  „4. --- Ahogy mondod! Számomra évtizedek óta Faragó Tónó a legnagyobb élő szaktekintély a pólóban, és ahogy itt sem értett több bírói döntést (pl. a Hegedűst ért vízfeletti ütés után), a Vásárhelyen meg nem adott két gólunk okát sem értette. Mindamellett szívmelengető hallgatni, ahogy a szegedi csapatról és magáról erről a sportágról beszél. Remélem sokáig fog még a Diginél kommentálni.
  A fiúknak pedig nagy gratula, -- az elején tudtam, hogy nem fogunk nyerni, mert nem nyerhetünk, még ha jobban játszunk is. Sajnos bejött.”
 • 6. Kisska 2013. április 30. 21:41
  „Gratuláció a csapatnak! Ti vagytok a legjobbak! Szegedi polgármester? Kiről beszélünk? Meleg márk nem a szegedi érdekeket képviseli hanem a sajátját. Nem is tudom miért van még Szeged élén. Sok a birka a városban. Sajnos.”
 • 5. Kircsi 2013. április 30. 18:55
  „3!
  Dehogynem, ha a szeviépes spanoknak kell a lé...”
 • 4. BarnaMiklós 2013. április 30. 18:49
  „SZÉP VOLT FIÚK! A BÍRÓKAT MÉG FARAGÓ TONÓ SEM ÉRTETTE OLYKOR...MIT LEHET ERRE MONDANI? A BÍRÓK DÖNTIK EL, HOGY MI ÁLLJON AZ EREDMÉNYJELZŐN...ÍGY HELYES KEMÉNY DÉNES MONDÁSA. KÉSZÜLJETEK VASÁRNAPRA! NYERNI KELL!!! HAJRÁ SZEGED!”
 • 3. kipkop 2013. április 30. 18:18
  „A továbbjutás a nemlétező szegedi sportuszodában ment el. Hm.vásárhely nem hazai pálya, hiába van 26 km-re Szegedtől. A polgármesternek nem szívügye a szegedi sport.”
 • 2. roxper 2013. április 30. 18:08
  „Gyenge bíráskodás...”
 • 1. Zotya100 2013. április 29. 14:25
  „Nagyon féltem a srácokat a fizikai inzultusoktól vízben és azon kívül egyaránt. Csak remélni merem, hogy nem lesz semmi ilyesmi és hazajönnek "ép bőrrel", lehetőleg győztesen. Nagyon sok múlik a bírókon. Hajrá Szeged!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktorna Sándorfalván

Az autóbalesetben elhunyt labdarúgó, Tóth János emlékére 16. alkalommal rendeznek futballtornát május 1-jén Sándorfalván. Tovább olvasom