Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Csodás május a Maty-éren

Újabb jelentős kajakos és kenus versenyt rendez hat hét múlva, május 18. és 20. között Szeged. A Maty-éri Mol-világkupa világbajnoki mezőnyt ígér, sok érdekes újítással és betétfutammal.
A sportág hazai fővárosa. Így illetik Szegedet, ha a kajakról és a kenuról van szó. Nem is csoda: az elmúlt évtizedben olyan világeseményeket rendeztek a Maty-éri olimpiai centrumban, amelyre özönlött a nép, és amelyen gyűltek a magyar aranyak. A válogatottak szeretnek ide járni, itt edzőtáborozni – a közönség pedig szívesen fogadja és kedveli sportolóinkat.

Másfél hónap múlva itt az újabb esemény: május 18. és 20. között a Mol-világkupa. A tegnapi sajtótájékoztatóval a hivatalos felvezetés is elkezdődött, persze a versenyzők, így a Démász-Szegedi VE sportolói már hónapok óta nyúzzák a súlyzókat, futják és lapátolják a km-eket, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a szezonban, így ezen a viadalon is. Szentgyörgyi Pál alpolgármesternek a rendezés által megszerzett tapasztalat és gyakorlat jutott eszébe, amikor akár a 2006-os vb-re, akár a korábbi eseményekre gondolt. Mezei Richárd városi sportigazgató pedig arról a szimbiózisról beszélt, amely kialakult a Magyar Kajak-kenu-szövetség és Szeged mint rendszeres házigazda között. Így jó dolgozni, így jó szervezni, így jó rendezni – következtethettük ki szavaikból.

A részletek felsorolása Schmidt Gáborra, az MKKSZ főtitkárára maradt. Nem kavarodott bele, pedig volt mit sorolnia.

– Azok a csodás augusztusi napok: csak így emlékszem vissza a 2006-os vb-re – kezdte Schmidt. – Nagy kihívás a megismétlése. Az idén három Világkupa-futam van a naptárban, de messze a szegedin lesz a legnépesebb létszám. Már most negyvenöt ország közel ezer hivatalos résztvevőjével számolhatunk, ez pedig megközelíti a vb hasonló adatát. A magyarokon kívül a Maty-éren válogatózik Kanada, Olaszország, Németország, a verseny tehát nemcsak mennyiségében, de
Szabó Szilvia szabad nyara

Egykor a vizet szelte, ma már a híreket küldi. Kolléga lett. Tizenhárom vb- és kilenc Eb-arany kísérte Szabó Szilvia pályafutását, aki most az MKKSZ marketing- és pr-asszisztense.

– A válogatók után, tavaly júniusban tettem le a lapátot. Tizenhét év után volt egy szabad nyaram. Az első igazi nyaram. Újdonságnak számított, de gyorsan eltelt ez a fél év. December 1-jétől dolgozom a szövetségben. Korábban nem gondoltam, hogy ennyi mennyiségi és minőségi munka van egy ilyen esemény szervezése mögött. Más perspektívából látom a sportágat. A versenyzés nem hiányzik, és majd ha 25 fokos lesz a víz hőmérséklete, akkor ülök legközelebb hajóba – nevetett Szabó Szilvia.  
színvonalában is idézi majd a vb-t. Már csak azért is, mert nemzetenként és számonként két hajó indulhat. Ahogy a világbajnokság, úgy ez a Vk is szolgál újításokkal. Sosem volt például még sehol pénzdíjas 4x100, illetve 3x100 m-es váltó, amelyen férfiak és nők, egyes, kettes és négyes hajók versenyeznek egyszerre. Aztán lesz maratoni viadal, a 25 km-es táv futórészét éppen a lelátó előtti területen bonyolítjuk le. Felhőtlen szórakozást, kiváló kikapcsolódást és garantált magyar sikereket ígérhetek a szurkolóknak.

Végül még néhány fontos információ: a 40C jelű ingyenes járat ezúttal beviszi utasait a lelátó alá, azaz nem kell hosszú gyalogtúrára számítani. Az autósok pedig a röszkei úti bejárat közelében parkolhatnak majd. Jegyek elővételben az országos IBUSZ-irodákban kaphatók. Akik pedig a postaládájukba pillantanak majd néhány napon belül, ne lepődjenek meg, ha modellként látják viszont a kenus Kolonicsot, a kajakos Kucserát és Kovács Katit. Az MKKSZ kampánya más oldalról is szeretné bemutatni kiválóságainkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kotova megérkezett, Acsimov nem kell

Mindkét OB I-es szentesi vízilabdacsapat, a női és a férfi is szombaton az Eger gárdáját fogadja a… Tovább olvasom