Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Csodavárosban az SZVPS

A Szegedi Vízipóló Suli gyerek II. csapata mától vasárnapig az Egyesült Arab Emirátusban, Dubajban szerepel nemzetközi tornán. A Lehmann István edzette fiatalok Magyarországot képviselik a nem mindennapi eseményen. Az SZVPS túrájáról a Délmagyarország a helyszínről számol majd be.
Nem kis szerencséje volt a csapatnak a Liszt Ferenc Repülőtéren: összefutottak a dél-koreai divízió 1-es világbajnokságra igyekvő magyar jégkorong-válogatottal. Isztambulig egy repülővel utazik a két csapat.

Közös képen az SZVPS és a magyar jáégkorong-válogatott.
A magyar jégkorong-válogatott is utazik.

Korábban
Magyar gyerekpólócsapat Dubajban. Ilyen sem fordult még elő a sportág történetében. A premier a Szegedi Vízipóló Sulinak jutott. A Lehmann István edzette gyerek II. korosztály hétfőn útra kelt, a Szeged– Budapest–Isztambul–Dubaj útvonalon jutott el az Egyesült Arab Emirátusokban található csodavárosba. Hogy került az SZVPS a Szegedtől 4000 kilométerre található metropoliszba?

– A magyar szövetség honlapján jelent meg a hír, hogy hazánkból is várnak csapatot a dubaji utánpótlás nemzetközi tornára. Talán három perce lehetett fent az invitálás, én pedig egyből jeleztem, hogy a szegedi csapat szeretne indulni – kezdte a beszélgetést Szabó Zoltán egykori BEK-győztes játékos, az SZVPS szakmai igazgatója.

A szegedi indulás pillanatai: csodavárosban az SZVPS. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Tizenhárom fiú napok óta boldogan készül, már túl vannak a szülők két értekezleten. Egy Szegeden, az orvosi egyetemen tanuló dubaji diák mindent elmondott az országról, a szokásokról, így semmi váratlan nem érheti a srácokat. A keret 2001 után született fiúkból áll, a tréner mellett Szabó Zoltán és a helyszínről friss hírekkel jelentkező tudósító tagja az utazó csapatnak.

– Az olajpénzeket hihetetlen módon fektetik be Dubajban. A világ legkorszerűbb vízi centrumát húzták fel, itt játszunk majd, és itt lesz a világliga döntője is, ahol néhány hét múlva a magyar férfi vízilabda-válogatott is részt vesz. A gyerektorna ennek az egyik felvezetése, utánunk egy nagyszabású úszóversenyt rendeznek.

Ez a túra hatalmas élmény lesz a szegedi tiniknek. Nagy lökést adhat a további játékhoz, ahhoz, hogy még jobb játékosok legyenek.

– Amikor kiderült, hogy megyünk, mindenki nagyon boldog volt. A szülők elmondták, hogy otthon nem tudnak olyat kérni a srácoktól, amit ne csinálnának meg. Többen javítottak az iskolában, ötösöket vittek haza. Már csak ezért is megérte nevezni a viadalra. Az, hogy kikkel játszunk, majd a helyszínen megtartott technikai értekezleten derül ki. Ez a túra életre szóló élmény lesz. Ilyen lehetőség ritkán adódik, éppen ezért nagy dolog, hogy mi képviselhetjük Magyarországot. Az SZVPS-nél a közösség építése is fontos feladat. Nem lehet mindenkiből első osztályú játékos, de a gondolkodása, a személyisége egy csapatban sokat fejlődhet. Célunk, hogy jó embereket neveljünk, akik megszeretik a vízilabdát, életük egyik része lesz a mozgás – fejezte be a beszélgetést Szabó Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyehárom: tizenhárom szentmihályi találat

A megyehárom hétvégi eredményei. Tovább olvasom