Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Csókási Gabriella: majdnem tökéletes év volt

Sokáig vezette a ranglistát, ezüstérmes lett az országos bajnokságon, az U19-es válogatottal pedig a kiváló eredménynek számító negyedik helyen végzett az Eb-n – nem csoda, hogy a Magyar Fallabda Szövetség a szegedi Csókási Gabriellát választotta meg az év legjobb női játékosának.
 „Lehetne szigorúbb"

Az edzőt, Hoffmann Pétert tanítványáról, Csókási Gabriellát pedig tréneréről kérdeztük.
– Gabcsi lelkes tanítvány, több fronton, a juniorok és a felnőttek között is helyt kell állnia. Ez az év remekül sikerült, itthon és a nemzetközi versenyeken is jól teljesített. Azon leszünk, hogy az ob-n az idei ezüstérmet aranyra cseréljük – mondta Hoffmann.
– Petit nagyon jó edzőnek tartom, igaz, lehetne kicsit szigorúbb. Szeretek vele dolgozni, és remélem, hogy büszke rám, hiszen amiket elérek, az a kettőnk sikere – fogalmazott Csókási.

Mindössze 19 éves, ám már a sportága legjobbjának választották Csókási Gabriellát: a Vidux Tisza Squash SE versenyzője lett az év fallabdázója a szövetség döntése alapján. Ez az elismerés nem ismeretlen Szegeden: korábban Szombati Edina (2000, 2001, 2004, 2010, 2012, 2013) és Hajnal Helga (2008, 2009) is megkapta.

– Meglepett a díj, egy barátom olvasta a neten, hogy engem választottak a legjobbnak, tőle tudtam meg a jó hírt – mondta Csókási Gabriella.

– Nagy megtiszteltetés ez nekem! Hogy minek köszönhető? Egyrészt sokáig vezettem a magyar ranglistát, jelenleg második vagyok, emellett a finnországi U19-es Európa-bajnokságon negyedikek lettünk a válogatottal, ami a korosztályban minden idők legjobb magyar eredménye, harmadrészt pedig az országos bajnokságon ezüstérmet nyertem. Korábban többször is hamar kiestem az ob-n, most viszont kiemelt voltam, így sikerült bejutnom a döntőbe. Sajnálom, hogy ott kikaptam, ám annak örülök, hogy csapattársam, Hajnal Helga győzött le.

Csókásinak két testvére van: Eszter szintén fallabdázik, ő jelenleg harmadik a ranglistán, Márton kajakozik.

Csókási Gabriella és edzője, Hoffmann Péter. Fotó: Schmidt Andrea
Csókási Gabriella és edzője, Hoffmann Péter. Fotó: Schmidt Andrea

– A nővéremmel együtt kezdtük a sportágat, teniszeztünk és fallabdáztunk is, végül utóbbi mellett döntöttünk. Eleinte azonos szinten voltunk, jelenleg én vagyok a jobb. Főként hazai porondon versenyzek, a nemzetközi szerepléshez szponzorokra lenne szükségem. Az osztrák bajnokságban azért szoktam játszani, emellett viszont Helgával, Páj Lindával és Takács Katával a Tisza SE-t képviseljük a csapatversenyeken. Hosszú távon tervezek a squashsal, nemcsak mint játékos, hanem mint edző: már most is tartok órákat – árulta el a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hódmezővásárhelyi intézményében tanuló lány.

Érdekesség, hogy Gabriella barátja, Haskó Zsombor szintén fallabdázik, ő a Vidux Tisza Squash SE harmad- és negyedosztályú csapatában is szokott szerepelni. Két éve alkotnak egy párt, ám a squashpályán ennek nem mindig van jelentősége.

– Nagyjából egy szinten játszunk, ráadásul edzésen is egymás mellé vagyunk beosztva, így sokszor összecsapunk. Nem könnyű ez, mert rivalizálunk, egyszer az egyik, egyszer a másik nyer, de azért nagy vitánk nem szokott ebből kialakulni – mondta végül Csókási, aki a hétvégén aranyérmet szerzett az év utolsó összevont versenyén Budapesten.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyemelőbronz az ob-döntőben

Az év utolsó kiemelt súlyemelőversenye volt a Testvériség csarnokában megrendezett abszolút csapatbajnokság, amelyen a Szegedi Lelkesedés SK együttese bronzérmet szerzett. Tovább olvasom