Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Csongrád megyei focikörkép Makóról Csongrádról és Szentesről

Csongrád megye - A Csongrád megyei labdarúgócsapatokat érintő kirándulásunk során ezúttal a Makónál, a Csongrád-Turbónál és a Szentesi Kinizsinél jártunk.
Három megyei város, három csapat, három osztály, három különböző cél. Az NB III-as Makó, a megyei I. osztályú Csongrád-Turbó, illetve a „megyekettes" Szentesi Kinizsi egy-egy szakembere beszélt az előző idényről, illetve a tervekről.

Makó

Hatalmas tavaszi hadjáratként is felfogható a Makó NB III-as szereplése, hiszen kiesőből biztos bennmaradóként zárt a csapat.

A makói zöld-sárgáknak az élboly a cél a következő bajnokságban. Fotó: Frank Yvette
A makói zöld-sárgáknak az élboly a cél a következő bajnokságban.
Fotó: Frank Yvette

– Hála az égnek, hogy az elvárásoknak megfelelően szerepeltünk, és továbbra is NB III-asok vagyunk. A záró összejövetelen a vezetőség felvázolta a terveit, és ez alapján az élboly a cél a következő bajnokságban. Az első osztályozót játszik az egycsoportos NB II-ért, a második marad a háromcsoportos NB III-ban, a harmadik helytől lefelé pedig osztályozók várnak a csapatokra a megyei I. osztályból érkezőkkel. Hivatalosan még semmi sem dőlt el a kispadon és a keretben sem, ez majd csak a júliusi egyeztetések után lesz biztos. A felkészülés tervezett kezdete jövő hónap 10-e, illetve ezen dátum környéke. Annak nagyon örülünk, hogy végre még egy megyei csapat, a Mórahalom is vállalta a feljutást – jegyezte meg Bány Tamás, a Makó trénere.

Csongrád-Turbó

A Csongrád-Turbó együttese a megyei I. osztály élmezőnye mögött, de messze a hátsó régiója előtt zárt. Igazi középcsapat volt, amely bárkit le tudott győzni, ellenben bárhol képes volt szenvedni.

A Csongrád felemás évet zárt.
A Csongrád felemás évet zárt.

– Sajnálom, hogy előre megjósoltam ezt a helyezést. Amikor még az idény előtt egymás között beszélgettünk, akkor azt mondtam, a 3–6. helyre lehetünk jók, és lám, hatodikak lettünk. Amióta megnyertük a bajnokságot, és nem vállaltuk a feljutást, azóta valahogy más a hozzáállás, más a motiváció. És hiába nevelünk ki tehetségeket, ha érettségi után elhagyják a várost, és inkább felhagynak a mozgással, vagy máshol játszanak tovább. Július 17-én kezdjük a munkát, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert többen is távoznak. A célkitűzést majd csak akkor fogalmazzuk meg, amikor kialakul a végleges keret. Ami biztos, megint nehéz idény elé nézünk – vélte Keller Mihály, a Csongrád-Turbó szakvezetője.

Szentesi Kinizsi

A megyei II. osztályban a hetedik helyen végzett a Szentesi Kinizsi, az ifjúsági alakulat viszont megnyerte a sorozatot.

– Nem ez a pozíció a realitás. Az őszi szereplés során a rangadókon, az előttünk végző csapatokkal szemben összesen két döntetlent értünk el, az alsóbb régióban lévőkkel viszont eredményesebbek voltunk. Tavasszal fordult a helyzet: már több pontot értünk el a dobogó közeli csapatok ellen, és játékban is javultunk, ellenben a hátsó régióban elszórtunk sok pontot. Felnőttünk a nagyokhoz, a kicsikhez meg hozzászürkültünk, miközben tavasszal a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. Számomra csalódás az idény. Július 17-én kezdjük el együtt a felnőttekkel és az ifikkel a felkészülést, a bajnokságban pedig szeretnénk a klub százéves évfordulóját kellőképpen, mondjuk bajnoki éremmel megünnepelni – mondta Bozóki Zoltán, a Szentesi Kinizsi edzője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár József lett a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője

A következő szezontól új vezetőedző irányítja a Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatát: Fodor Pétert Molnár József váltja a kispadon. Tovább olvasom