Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Csongrádi Tiszapart SE-Turbó: családias klubmodell

Sorozatunkban Csongrád megye utánpótlásbázisait mutatjuk be. Ezúttal a Csongrádi Tiszapart SE-Turbó labdarúgóihoz látogattunk el.
A csongrádi labdarúgásról 1910 óta beszélhetünk, azaz tavaly ünnepelte a centenáriumát. Az eltelt száz év alatt a legmagasabb osztály a második liga volt, ezt többször is elérte a helyi alakulat, legutoljára az 1999–2000-es idényben. Az akkori NB I/B-ben bennmaradt a csapat, de visszalépett, sőt fél év NB III-as szereplés után megszűnt a klub. Az új korszak 2001-től íródik, akkor kezdte el szervezni, majd életre hívni az új egyesületet az egykori labdarúgó, Kiss István.

– Nagy munka volt elindulni a padlóról, hiszen a különböző együttesektől vissza kellett csábítani az egykori játékosainkat – emlékezett vissza Kiss.

– A megyeháromban és a megyekettőben azonnal bajnokok voltunk, aztán a megyeegyben harmadik hely jött, majd rá egy évre itt is bajnoki cím. Az első esztendőben bennmaradtunk az NB III-ban, utána kiestünk – elsősorban az anyagiak miatt. Hála istennek együtt folytattuk, nem estünk szét, és előbb megint harmadik hely, majd újra elsőség következett, de már nem vállaltuk a feljutást.

Csongrádon a futball a legnépszerűbb sportág a gyerekek körében.  Fotó: DM/DV
Csongrádon a futball a legnépszerűbb sportág a gyerekek körében.
Fotó: DM/DV

Egy jó klub nem létezhet megfelelő, felépített utánpótlás nélkül.

– Három pontban gondolkodtunk: az első az egészséges életmód, az egészséges ember nevelése, aki – és ez a második pont – később a társadalomban, a munkában, a családban is megállja a helyét. A harmadik pedig a csapat, hogy azért zömében helyiek, illetve kistérségiek, környékbeliek alkossák. Ezzel aztán elérünk, amit a munka és a tehetség alapján elérhetünk – vélte Kiss.

U7, U9, U11, U12, U14, U16, U19 – így épül fel a Csongrádi Tiszapart SE-Turbó labdarúgó-szakosztályának utánpótlás-piramisa. Az edzők pedig: Keller Mihály, Bárdos László, Szólik Róbert, Korom Tibor, Kocsis Imre, Dósa-Rácz Pál.

– Dicsérnem kell őket, hiszen eredményes munkát végeznek. Sajnos ebben az évben kevesebb pénzből dolgozhatunk, ami a trénerekre is kihat, de alacsonyabb összegért is ugyanazt a minőségi munkát adják. Összesen száztíz feletti a gyereklétszám, ezen felül van a nagycsapat, illetve az egyesület másik szakosztálya, a női kézilabda is – sorolta Kiss.

A szakember még hozzátette, a körülményeik jók, és bíznak abban, hogy a támogatók – így például a Turbó Kft., illetve annak vezetője, Kása István – továbbra is kitartanak a családias klubmodellt működtető Csongrádi Tiszapart SE-Turbó mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmutatta oroszlánkörmeit a Taylor&Nash

Az elmúlt nyáron megerősödött Taylor&Nash Universitas Szeged női pólócsapata sikeres évadon van túl:… Tovább olvasom