Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Csúcsot döntött a Gellért TI

Minden idők legeredményesebb országos bajnokságát zárta a szegedi Gellért Tenisziskola utánpótláscsapata. Hajnal István tanítványai hét aranyérmet nyertek a fővárosi ob-n, a legeredményesebb egyesületnek bizonyultak.
– Ez nagy dolog, nagyra értékelem, látszik, hogy milyen kiváló munka folyik a Gellért Tenisziskolánál. Büszke vagyok a gyerekekre, szép jövő előtt állnak a fiatalok – értékelte a GTI utánpótlás-teniszezőinek teljesítményét a klubelnök, dr. Gellért Ákos.

Van is ok az örömre, a büszkeségre, a vidék eddig is legjobb utánpótlás-nevelő klubja idén a csúcsra ért. A legeredményesebb egyesületnek bizonyult az utánpótlás országos bajnokságon. A GTI-s fiatalok hét versenyszámban lettek elsők.

A szegedi Gellért Tenisziskola hét aranyérmet nyert a fővárosi országos bajnokságon.  Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Gellért Tenisziskola hét aranyérmet nyert a fővárosi országos bajnokságon.
Fotó: Karnok Csaba

– Rengeteget dolgoztunk, és ennek meglett az eredménye. Erre csak titkon számítottam, hiszen az Európában is jegyzett Bíró André 14 és fél évesen a 16 évesek között indult, és ott is nyert. Barzó Lilla volt a legeredményesebb, megnyerte a 14 éveseknél az egyénit, a párost, valamint csapatban a 16 évesek között Pálinkás Eszterrel diadalmaskodott. Eszti még párosban lett első, míg Ajkay Norbi csapatban és párosban lett aranyérmes. Eddig hat elsőség volt a csúcsunk, 2010-ben rekordot döntöttünk, hét elsőség jutott nekünk.

Csúcsot döntött a Gellért TI

A Gellért TI olyan kluboknál bizonyult eredményesebbnek, mint az IDOM Team, a Diego, a Honvéd Szondi SE. Ha még megemlítjük, hogy a szentesi vidékbajnokságon 11 aranyat szereztek a fiatalok, akkor bátran kijelenthetjük: csúcs eddig a 2010-es év.

– Sokat edzettem, sokszor még a tréningek után is gyakoroltam – foglalta össze teljesítményét Barzó Lilla, az ob legeredményesebb szegedi játékosa. – Ennek meg is lett az eredménye, megérte gyakorolni. Remek társaság jött össze a GTI-ben, így sokkal könnyebb edzeni. Szeretnék jó játékos lenni, igaz, tudom, hogy ehhez sokat kell gyakorolnom. Kedvenc ütésem? Imádok szerválni, az a döntőkben is jól „sült", ennek is volt köszönhető a három aranyérmem.

Barzó Lilla volt a legeredményesebb szegedi. Fotó: Karnok Csaba
Barzó Lilla volt a legeredményesebb szegedi.
Fotó: Karnok Csaba

Az egyesület újabb büszkesége – Susányi Zsófia volt az első – Bíró André, akit már Európában is jegyeznek. Nagy jövőt jósolnak neki a szakemberek.

– Rengetet versenyen indultam, ennek ellenére az ob-n jól ment a játék – értékelt André. – Jó volt a nagyok, azaz a 16 évesek között versenyezni, élveztem, hogy idősebbek ellen kell játszanom. Otthon ezzel az újabb két éremmel tovább szaporodott a relikviagyűjteményem. Egyre nehezebben tudom őket elhelyezni. Mi van legelöl? Az idei Eb-bronzérmem.
Pálinkás Eszter és Ajkay Norbert is kitett magáért. Eszti nem is sokáig volt itthon, hiszen a tegnapi tréning után Mosztarba utazott egy ITF-versenyre. A aranyak mellet Fábián Luca két bronzérmet, Deák Réka egy harmadik helyet gyűjtött be, miként Pálinkás és Ajkay is gazdagodott egy-egy bronzéremmel az országos bajnokságon.

Olvasóink írták

  • 1. frakk 2010. augusztus 24. 15:47
    „Gratula. Mindenek előtt egy fegyelmezett saját tulajdonú vállalkozás. Előbb utóbb innen indulhat egy világ klasszis. A Gellért család garancia erre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől újabb vb a Maty-éren

Alighogy befejeződött az egyetemi és főiskolás evezős világbajnokság, a hét végén (péntektől vasárnapig tart) újabb világesemény, a sárkányhajó-vb helyszíne lesz a szegedi Maty-éri pálya. Tovább olvasom