Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Csúcsra törnek a Szegedi Mászók

Szeged - Sorozatunk megyei utánpótláscsapatokat, egyesületeket mutat be. A Szegedi Mászók az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban edzenek. Az egyik tréningen lestük meg őket.
– Négy éve tértünk vissza az újszegedi Gellért Szabadidőközpontba, heti három edzést tartunk társammal, Lajkó Bendegúzzal – kezdte a beszélgetést a Szegedi Mászók edzője, Molnár Gábor.

Népszerű sportágnak számít a megyében a falmászás, és ez a szerda esti tréningen is látszott. A két tréner népes kis csapattal foglalkozott.

Határ a csillagos ég – és a fal teteje. A Szegedi Mászóknál sok tehetség edződik. Fotó: Schmidt Andrea
Határ a csillagos ég – és a fal teteje. A Szegedi Mászóknál sok tehetség edződik. Fotó: Schmidt Andrea


– Közel 80 fő jár hozzánk edzésekre. A legkisebb tanítványunk 4 éves, a legidősebb 60. Legnépesebb korosztályunk a 10–15 évesek, ők alkotják a klubunk magját. Hetente háromszor edzünk, hétfőn, szerdán és pénteken vannak a foglalkozások, kedden és csütörtökön a fizikai felkészítés játssza a főszerepet, ekkor úszunk és futunk. Élvezik a gyerekek az edzéseket, élmény velük foglalkozni – folytatta a gondolatot a tréner.
Tehetségekben Szegeden nincs hiány. Remek versenyzőkkel rendelkezik a Szegedi Mászók csapata.

– Sok tehetségünk van, de kiemelkedik közülük Bánfalvi Fanny és Hegedűs Balázs teljesítménye. Fanny 10 évesen már háromszoros országos bajnok, Balázs a jövő nagy reménysége, ígérete, 16 éves versenyzőnk válogatott, háromszoros magyar bajnok. Éppen a grazi világkupára készül, ahol bízunk benne, hogy eredményesen szerepel majd. A többi versenyzőnk is ért már el kiemelkedő eredményeket, többen diákolimpiai bajnoki címmel büszkélkedhetnek.

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek számára is remek kikapcsolódást nyújt a falmászás. Hétfő, szerda és péntek 18 órától lehet jelentkezni azoknak, akik kedvet éreznek a sportág iránt.

– Itt vagyunk a Gellért Szabadidőközpont sportcsarnokában. Egyelőre versenyeket nem rendezünk, inkább versenyekre járunk Budapestre, illetve Táborosi Gáborhoz, Zsombóra. A falmászásnak három műfaja van, a bulder (kötél nélküli mászás), a nehézségi (15 méteres magasságba kell eljutni) és a gyorsasági. Utóbbiról sok mindent elárul, hogy egy világbajnokságon a legjobbak egy 15 méteres falra 3-4 másodperc alatt jutnak fel. Nagyon bízom benne, hogy még többen ismerkednek meg a falmászással, ami fizikailag és koncentráció szempontjából is remek fejlesztő – fejezte be a klub bemutatását Molnár Gábor edző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Zsolt: A legerősebb ellenfelünk következik

A Nyíregyháza elleni sikerből a kapitány, Kiss Zsolt is nagy részt vállalt, számára és a csapatnak pedig szombaton már újabb bajnoki jön Szombathelyen. Tovább olvasom