Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Csütörtöktől már Szegeden edzenek a Pick válogatottjai

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára vasárnap befejeződött a svájci Európa-bajnokság. A számok tükrében vizsgáltuk, hogy a Pick Szeged magyar és szerb címeres mezesei hogyan teljesítettek a három csoportmeccs kapcsán.
Ilyés (fehér mezben) és a magyarok szárnyalása elmaradt. MTI-fotó
Azt tartják, hogy minden szónál vagy véleménynél többet mondanak a számok. Ebből indultunk ki, amikor az egy csoportban küzdő magyar – Szente, Ilyés, Lendvay, Nagy, Laluska, Buday – és szerb válogatottban – Andjelkovics, Djurkovics, Krivokapics – játszó Szegedhez kötődő játékosok teljesítményét vizsgáltuk a mérkőzésekről készült statisztika alapján.

Kezdjük a sort a Magyarország–Dánia összecsapással. Szente Gábor mindössze kilenc percet kapott Skaliczki László szövetségi kapitánytól, és a hét lövésből kettőt hárított, s 29 százalékos teljesítményt nyújtott, akárcsak az 51 percig kapuba álló Fazekas. A sérüléséből talán még fel sem gyógyuló Ilyés Ferenc nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, hiszen a pályán eltöltött 37 perce alatt hétszer próbálta sikertelenül bevenni a dánok kapuját.

Lendvay nem lőtt

Lendvay nyolc percig volt játékban, s egyetlen kísérletet sem tett, hogy eredményes legyen. A három volt pickes kézilabdás, Buday, Nagy László és Laluska közül az előbbi nyújtotta a magyar válogatott legjobb teljesítményét ezen a mérkőzésen. Buday Dániel 57 perces játék alatt 14 kísérletből kilencszer vette be a szenzációsan védő Hvidt kapuját. Nagy László 55 percet játszott, s a nyolc kísérletből négy gólt szerzett. Laluska 31 percig volt a pályán, s négy lövéséből három gól született.

Djurkovics harciassága

A dánoktól Szerbia-Montenegró válogatottja is vereséget (33–29) szenvedett. Andjelkovics 54 percet kapott Vujovics kapitánytól, s hat lövéséből háromszor került a hálóba a labda. A sérüléssel bajlódó Krivokapics 12 percet játszott, kétszer lőtt kapura, ami nem változtatott az eredményen. Djurkovics a védekezésben kapott most is nagyobb szerepet. Egy lövése volt, de az célt tévesztett.

A két válogatott 29–24-es szerb győzelemmel végződött összecsapásán a szegediek eléggé gyenge teljesítményt nyújtottak, hiszen Szente mindössze egy hétméteres hárítására kapott lehetőséget, azonban nem állta útját Sudzum büntetőjének. Ilyés 4 kísérletéből egyszer rezegtette meg a hálót, Lendvay három lövésből egy gólt szerzett. Nagy hatból kétszer, Laluska négyből háromszor, míg Buday tizenegyből szintén háromszor köszönt be. A másik oldalon Djurkovics negyed órát játszott, s csak védekezett, hogy mennyire harciasan, arról talán a legtöbbet Ilyés Ferenc beszélhet. Andjelkovics 34 percig irányíthatott, s közben a hat lövéséből négy Fazekas kapujában kötött ki. Krivokapics már rosszabbul célzott, mert kilenc kísérletéből négy lett gól.

Andjelkovics

Végül az utolsó csoportkörben a magyar válogatottban több jó teljesítmény is volt. Szente például 28 percig őrizte a kaput, s 22 lövésből nyolcat hárított, s 36 százalékos lett a teljesítménye, csakúgy, mint a helyére lépő Miklernek. Ilyés 50 százalékos teljesítményt nyújtott, míg Buday a 10 lövésből szerzett kilenc góljával 90 százalékos biztonsággal értékesítette a lehetőségét. Nagy László öt kísérletéből négy góllal járult a magyar győzelemhez, míg Laluska hatszor próbálta megzörgetni a hálót, de ez csupán egyszer sikerült. Lendvay pedig végig a kispadon maradt. A szerbek Dánia elleni záróján a tét az volt, hogy a középdöntőbe nulla vagy két pontot visznek-e. Maradt az előbbi variáció. Ez azonban nem Andjelkovicson múlott, hiszen szenzációs játékkal csapata legjobbja volt. Zseniális passzain kívül lőtt négy gólt is. Krivokapics kilenc lövőkísérletéből szintén négyszer volt eredményes. Djurkovics pedig ismét csak védekező feladatot kapott.

Kovács Péter, a Pick Szeged edzőjének három játékossal csütörtöktől már kibővül a kerete. De ugyanennyi még hiányzik a február tizediki bajnoki folytatásra való felkészülési tréningekről.

Percek a pályán
Érdekesnek tűnik, hogy ki mennyi játéklehetőséget kapott szövetségi kapitányától. A magyar válogatottban a legtöbb időt Nagy László töltötte a pályán, aki 162 percet kapott Skaliczki kapitánytól. A további sorrend: Buday Dániel 144, Ilyés Ferenc 116, Laluska Balázs 91, Szente Gábor 37 és Lendvay Péter 31 perc. A szerb válogatottban Daniel Andjelkovics 123, Milorad Krivokapics 63 és Ratko Djurkovics 65 percig volt a három mérkőzésen a pályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányból fordítottak

A férfi extraligás asztalitenisz csapatbajnokság tavaszi második fordulóját is sikerrel vette a… Tovább olvasom