Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Csuvi: Viszlát!

Vízilabda - Felszállt a füst, eldőlt, hogy a LEN-kupát nyert Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának kétszeres olimpiai bajnoka, csapatkapitánya, Varga Tamás – bár még egy éves szerződés kötötte a Tisza-parti gárdához – a montenegrói Cattaro együttesébe igazolt.
Varga Tamás a következő évadban a Szeged által a LEN-kupa nyolcaddöntőjében kiejtett montenegrói Cattaro együttesében játszik majd. A miértről a következőt mondta Csuvi:

– Azért mentem el, mert új ösztönzőrendszert vezet be a klub: a fizetésünknek csak a 70 százalékát kapjuk meg, ha bejutunk a négy közé, akkor a 85 százalékát, ha bronzérmesek leszünk, akkor a 95 százalékát, és csak akkor jár a 100 százalék, ha döntőbe kerülünk. Nem ezzel van a bajom, fontos a motiváltság, csakhogy amikor két évvel ezelőtt aláírtam a Szegedhez, nem így állapodtunk meg. Pedig mennyire szerettem itt játszani, élni! Örökre szóló élmény volt az utóbbi két esztendő, az első év végén olimpiai aranyat nyertem a városnak, a másodikban pedig LEN-kupát a csapattal. Büszke vagyok, hogy ilyen csapattársaim voltak a Betonban, élmény volt velük játszani, de a szurkolókról is csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatok.

Varga (középen) távozik. Fotók: Schmidt Andrea, MTI
Varga (középen) távozik.
Fotók: Schmidt Andrea, MTI

A klasszist hívta a francia Marseille, az olasz Posillipo, a görög Panioniosz, végül a montenegrói Cattaro lett a befutó.

– Februárban kiejtettük a LEN-kupából a Cattarót, a kotoriak azóta szerették volna, hogy aláírjak nekik – kommentálta döntését Varga. – Szakmailag előrelépés lesz a montenegrói együttesben játszani, ugyanis az ottani nemzeti bajnokságban olyan kiemelkedő képességű együttesek játszanak, mint az Euroliga-győztes Primorac Kotor, de említhetném a Budvát vagy éppen a Herceg Novit. Rólunk, azaz a Cattaróról nem is beszélve. A tervekről mindent elmond, hogy egymillió-kétszázezer euró a csapat költségvetése.

A Szeged vezetőedzője, Kásás Zoltán tudomásul vette, hogy távozott a csapattól Varga Tamás.

– Kétségtelen, hogy fontos játékosa volt a csapatnak, de hát ez el is várható egy olyan személytől, aki kétszeres olimpiai bajnok, akinek magasan a legtöbb volt a fizetése a gárdában – nyilatkozta a tréner. – Nem tetszett neki az új szisztéma, az új ösztönzőrendszer, hogy keményen meg kell dolgozni a négy közé jutásért. Nem esem kétségbe, szellemében egységesebb lesz a következő idény Betonja.

Molnár a következő évadban érkezhet a Betonba.
Molnár a következő évadban érkezhet a Betonba.

Erősítene a Szeged Beton

Lapunk úgy tudja, bár még nincs aláírt szerződés, nem elképzelhetetlen, hogy az Újpestben játszó Somogyi Balázs a Betonban folytatja pályafutását, mint ahogy a román válogatott bekkje, Busila is a Tisza-parti városba költözik. Balkezesre is szüksége van a gárdának, információnk alapján szívesen látnák az Újpest szélsőjét, Létay Krisztiánt. Úgy tudjuk, egykoron a Szegedben nevelkedett két klasszist, a háromszoros olimpiai első Molnár Tamást, valamint a kétszeres ötkarikás-győztes Fodor Rajmundot is el tudnák képzelni a következő idény Betonjában...

Olvasóink írták

 • 5. Yucca 2009. június 12. 09:55
  „Penge! Ha a pólós a csúcson hagyja abba, szerintem magasabbra ért, mint a sebész. És utána még lehet sikeres edző, lásd Kemény, Kásás, Gerendás, Faragó és sokan mások.
  A csapat alakulásának meg nálam jobban nem örül senki, elhiheted! (Neked voltak kétségeid, ld. a 2. hozzászólásodat)
  Közel 30 éve ott vagyok minden Szeged meccsen, a szívemhez nőttek a régiek és az újak egyaránt!”
 • 4. Pengemester 2009. június 11. 19:04
  „Azzal nincs is probléma,hogy ez a munkájuk,de míg egy sebész ötvenévesen műt,tudományos fokozatokat szerez,fogjuk rá:pályája csúcsán van,addigra egy vízipólós már rég befejezte.
  Inkább örüljünk annak,hogy mégis csak alakul az a csapat...”
 • 3. Yucca 2009. június 10. 10:50
  „Kedves Penge!
  Csak jelezném, hogy egy sportolónak a sport a munkája, azt "dolgozta" az elmúlt évtizedekben, ahogy én is végeztem a magam munkáját a magam területén 35 évig, úgy gondolom, becsülettel.
  Az természetes, hogy egy élsportoló az egyszerű ember mércéjével mérve magas összegekért sportol és dolgozik, és hogy az olimpiai arany a csúcs számára, amiért megintcsak szép összeget fizet/ett/ a Magyar Állam, nem beszélve a nemzet erkölcsi megbecsüléséről. Megérdemlik!
  Nekem épp az fáj Csuvi döntésében, hogy korábban többször hangsúlyozta, mennyire kötődik a városhoz, a csapathoz, milyen jól érzi itt magát, mégis anyagi okok miatt bontott szerződést, holott ha valaki, hát ő igazán nem panaszkodhatott e téren eddig sem, és nem fenyegeti létbizonytalanság.
  A költségvetést meg bízzuk a klubvezetésre, talán ők egy kicsit jobban értenek hozzá.
  A két ex-szegediről feltételezem, hogy idővel a szívük is hazahúzhatja őket (család, barátok), miután az anyagi egzisztenciájuk már meg van alapozva. Majd meglátjuk.”
 • 2. Pengemester 2009. június 09. 21:12
  „Tetszik,vagy sem:a vaskos meglepetés kategóriájába tartozna az a döntő...nem is oly régen még Hosnyánszky is a Betonban játszott,vele együtt sem jött össze a dolog. Azt meg nem tudom,miből gondolja a klubvezetés,hogy Molnár Papesz,és Fodor Rajmund elismerő pillantásokért játszana...most akkor hogyan is van a csökkentett költségvetés?

  Yucca,azt tudom tanácsolni,legyél kétszeres olimpiai bajnok,szánj rá az életedből 25 évet. Aztán kiderül,hogy sok,vagy kevés az az X összeg.”
 • 1. Yucca 2009. június 09. 11:50
  „"...akinek magasan a legtöbb volt a fizetése a gárdában - nyilatkozta a tréner." -- Hát igen, van, akinek a legtöbb is kevés. Pedig igazán ajnározva volt itt Szegeden, több vonatkozásban is. Nekem mindenesetre Wesze remek csuklója jobban fog hiányozni.
  "...szellemében egységesebb lesz a következő idény Betonja." Ebben viszont tökéletesen igaza van Kásás Zoltánnak.
  És bár Papeszt és Rajmit is láthatnánk újra a Szeged színeiben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi világkupa - 500 méteres döntők, online

Kajak-kenu - A szegedi kajak-kenu világkupa zárónapjának délutánján az 500 méteres döntőket… Tovább olvasom