Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Dani Zsolt tudatosan, hosszú távon vonul vissza

Évek óta edzősködik a Démász- Szegedi VE-ben Dani Zsolt, aki a tanítványok mellett önmagát is remekül készítette fel az evezős országos bajnokságra: három aranyérmet nyert a különböző összeállítású hajókban.
Válogatottak hajója (balról): Dani, Kónya, Haller. Fotó: Karnok Csaba
A Maty-éri evezős országos bajnokságon a Démász-Szegedi VE edzője, Dani Zsolt igen aktív volt.
– Régóta három számban indulok az országos bajnokságon. A kormányos kettest és a nyolcast már sorrendben negyedik alkalommal nyertük meg, a kormányos négyes jó kis ráadás volt. A klub evezősei jól edzettek, akiknek általános képességei lehetővé teszik a több számban indulást és nyerést is – emlékezett vissza Dani az ob eseményeire, dicsérve tanítványait is. – Büszke vagyok erre a teljesítményemre, de inkább azt értékelem, hogy én is az elsők közt vagyok, aki megkapta az egykori győri evezős, az idén elhunyt Kormos András emlékére alapított vándorkupát a kormányos kettes sikeréért. Ebben a számban egyébként az elmúlt kilenc évben hatszor győztem.

A 36 éves tréner éveken át szerepelt a válogatottban, ezért nem lehet meglepetés, hogy még mindig gyűjti az aranyérmeket.
– Heti öt-hat alkalommal mozgok, amely nem feltétlenül jelenti mindig az evezést. Nyugodtan nevezhetjük tudatos, hosszú visszavonulásnak az esetemet, mert aki évtizedeken át rendszeresen és keményen edzett, annak nem megy egyik napról a másikra a sportágtól való eltávolodás – kaphattunk képet arról, hogyan tartja a lépést a fiatalokkal Dani.

A szakember az evezés mellett a klub utánpótlását is mozgatta.
– Nem volt olyan fél óra, hogy ne lett volna szegedi evezős a vízen. Akadt tehát dolgunk bőven. A kollégákkal, Bélai Ágnessel, Szierer Jánossal és Kitka Gergővel éppen ezért beosztottuk a háttérmunkát: felváltva segítettük az utánpótlás partra-, illetve vízre szállását – nyilatkozta végül Dani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adott esélyt a Ferencváros

A Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata szombaton a Ferencváros vendégeként szerepelt a Népligeti… Tovább olvasom