Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Darnyi Tamás és Czene Attila olimpiai bajnokokkal is találkozhatnak a Gyarmatiban

A hétvégén újra úszófőváros lesz Vásárhely: szombat délelőtt az országban először regionális válogatóversenynek ad otthont a Gyarmati Dezső Sportuszoda, majd szombat délután és vasárnap a Szegedi Úszó Egylet rendezi a Tyr-kupát.
A jövő bajnokai programban egymást követik majd a regionális úszóversenyek az országban, az elsőt a dél-alföldi régió központjában, Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezik meg szombat délelőtt. A belépés ingyenes. Az eseményen 65 kiszemelt tehetség vesz részt, 30 2002–2003-as, 35 1998–2003- as születésű, és egyharmad- egyharmad arányban képviselik Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyét – sorolta a tudnivalókat Bán Sándor, a régió szakmai vezetője.

– A fiatalabbak a 2021-es budapesti felnőtt világbajnokságra érhetnek be, míg az idősebbek már a 2017-es ifjúsági vébén, valamint a 2016-ban Hódmezővásárhelyen rendezendő ifjúsági, junior Európa-bajnokságon képviselhetik Magyarországot – mondta Bán, hozzátéve, A jövő bajnokai program célja, hogy egyetlen tehetség se tűnjön el, megmaradjon a sportágnak. A régióválogatottnak minden hónap első szombatján lesz összetartás, felmérés, a hétvégi versenyhez hasonlót pedig háromhavonta rendeznek. Utóbbiakat elsősorban Hódmezővásárhelyen, de eljutnak más régiós városokba is, például Szegedre és Kecskemétre.

Újra gyerekek veszik birtokba a vásárhelyi uszodát. Fotó: Frank Yvette
Újra gyerekek veszik birtokba a vásárhelyi uszodát. Fotó: Frank Yvette

Szombaton nemcsak az ifjú úszók „költöznek" Vásárhelyre, eljön a Magyar Úszószövetség teljes vezérkara, Gyárfás Tamás elnökkel és Szabó Tünde főtitkárral az élen, de meglátogatja az eseményt Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, valamint a tervek szerint a házigazda Hódmezővásárhelyen kívül még Gyula, Békéscsaba, Orosháza, Szarvas, Szentes, Szeged, Tótkomlós, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Csongrád, Kiskunhalas és Baja polgármestere. Ezek a települések adnak úszót a regionális csapatba. A sportág egykori ászai közül pedig Darnyi Tamás négyszeres, Czene Attila egyszeres olimpiai bajnokkal és Hargitay András világbajnokkal találkozhatunk a Gyarmatiban.

A regionális válogatót követően sem ürül ki a sportuszoda: a Szegedi Úszó Egylet szombat délután és vasárnap rendezi meg a Tyr-kupa rangos nemzetközi úszóversenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szertorna: olaszországi sikerek

Az olaszországi Novarában rendezték meg a Libertas országos I. osztályú szertorna döntőt. Tovább olvasom