Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Dartscsaták a testvérrel

Jól csengő név Szegeden Gréczi Gáboré: az apa a városban nőtt fel és lett labdarúgó, míg az NB I-es Kecskemétben szereplő fiú ugyan nem játszott Csongrád megyei alakulatban, de a rokonok miatt szinte hazajár a megyeszékhelyre.
Egy percet sem játszott Csongrád megyei vagy szegedi klub színeiben, a régió labdarúgás iránt érdeklődő középkorosztálya mégis ismeri őt. Naná, hiszen az édesapja ugyanezen a néven elismert szegedi labdarúgó volt, ám az élet elszólította a csongrádi megyeszékhelyről. Az ifjabb Gréczi Gábor (20) mégis szinte hazajár Szegedre.

– Ezt nyugodtan mondhatjuk, hiszen sűrűn vagyunk a rokonok miatt Szegeden, és ilyenkor több napot is eltöltünk a városban. Apuról nincs sok emlékem, hiszen én babakocsiban közlekedtem, amikor ő még futballozott. Csak néhány videón láttam őt játszani: ilyen az NB II-es Kaba színeiben Diósgyőrben szerzett két gólja és az egész meccs. Ő nem játszott az első osztályban, én igen, de én ezzel nem cikizem, nem úgy mások. Igyekszem tanulni tőle, meghallgatom és megfogadom a tanácsait, amikor a bajnokik után leülünk beszélgetni – mondta az ifjú támadó.

Bár Gréczi Gábor (a sorfalban, balra) a Kecskemét játékosa, szinte hazajár Szegedre. Fotó: Karnok Csaba
Bár Gréczi Gábor (a sorfalban, balra) a Kecskemét játékosa, szinte hazajár Szegedre. Fotó: Karnok Csaba

Balról befelé cselez, majd a 16-os sarkának környékéről jobbal kilövi a kapu bal sarkát – laposan, félmagasan vagy magasan. Gréczi Gábor specialitása lett ez a mozdulatsor, az eddigi három NB I-es góljából kettőt is így szerzett. Sőt a klubja külön elismerte (lásd a keretesünket) a Honvédnak lőtt, egy pontot érő találatát.

Övé az ősz gólja

A félév végén a KTE futballcsapatának honlapja a szurkolók segítségét kérte, ők választhatták meg, melyik KTE-gólt tartják a legszebbnek. Vladan Szavics kettő, Gréczi Gábor, Marko Vukaszovics és Nagy Patrik egy-egy góllal indult. A kecskeméti drukkerek a klub és a csapat által az év felfedezettjének is megválasztott Gréczi Gábort szavazták meg győztesnek, aki a szavazók 85 százalékánál lett első a Honvéd ellen 18 méterről, jobbal a bal felsőbe lőtt találatával.

– Nem mondanám, hogy külön gyakorlom, de tényleg jól megy. A kecskeméti pályaedzőm, Visinka Ede el is nevezte a szituációt Gréczi- szögnek – nevetett a kecskeméti játékos.

A Kék Mókus-kupa gálameccsén ifjabb Gréczi is adott emlékmezt Romics Rolinak.

– Teljes szívemből fogadtam el a meghívást, és szerettem volna örömet szerezni a kisfiúnak, ezért vittem neki egy Kecskemét-mezt. Ha tényleg boldoggá tettem, annak én is örülök. Megtiszteltetés volt azok között játszani ezen a meccsen, akik közül névről mindenkit ismerek, ám személyesen nem. A klubnál engedték a téli kispályázást, csak arra kértek bennünket, vigyázzunk, és saját felelősségre játsszunk. A felkészülés január 13-án kezdődik, addig itthon, Izsákon leszek. Mindennap kondizok, amit a termetem miatt muszáj, hiszen 175 centiméter magas vagyok, az ideális testsúlyom pedig 70 kilogramm, emellett pedig futok. És persze az öcsémmel, Mártonnal, aki 2000-es születésű, és ő is a Kecskemét utánpótlásában szerepel, ahol korosztálya házi gólkirálya, szóval vele vívunk ádáz dartscsatákat – tette hozzá végül az ifjabb Gréczi Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interpingpong projekt: 24 hónap zárása

A 2012-ben indult Interpingpong projekt zárórendezvényét tartotta az ATSK Szeged sportegyesület a közelmúltban a Csillag téri asztalitenisz-teremben. Tovább olvasom