Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Dean Bombac nehéz szívvel vált csapatot

Dean Bombac (26), a MOL-Pick Szeged játékosa nyártól a lengyel Tauron Vive Kielce csapatában folytatja pályafutását. A szlovén irányító távozása miatt sok-sok szegedi szurkoló szomorú. A közönségkedvenc kézilabdással beszélgettünk a Nagyinterjú-sorozatban.
– Sokan könnyeket hullajtottak a hír hallatán, hogy nyáron távozik a csapattól. Eljutott a szurkolók reakciója, hogy mennyire szomorúak?

– Igen, mert amikor a lengyel Kielce bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött velem, akkor olvastam a hozzászólásokat, és a feleségem, Tjasa is figyelte a reakciókat. Sajnálom, hogy szomorúságot okoztam, de a mai profi sport már csak ilyen.

– Miért döntött a váltás mellett?

– Egy éve keresett meg a lengyel bajnok. Akkor még egészen más volt a helyzet Szegeden. Ha most ülnénk le tárgyalni, akkor biztos, hogy más döntést hoznék, nagy eséllyel maradnék. Egy remek csapat hívott, sok jó játékossal, ezért írtam alá.
 
Dean Bombac nevét a világ a szegedi játéka miatt ismerte meg. Parádés szezont fut eddig a MOL-Pickben. Fotó: Schmidt Andrea
Dean Bombac nevét a világ a szegedi játéka miatt ismerte meg. Parádés szezont fut eddig a MOL-Pickben. Fotó: Schmidt Andrea

– Nem tart a kihívástól? Hiszen  a Kielce európai topcsapat, még komolyabb elvárásokkal, ott azért eredménykényszer van.

– Topcsapat a MOL-Pick Szeged is, és szeretem a kihívást. Itt is remek társakkal játszhattam, és Lengyelországban sem lesz hiány ebben. Nincs bennem félelem!

– A család, a felesége, Tjasa és a kislánya, Emma mit szólt a váltáshoz?

– Nagyon szeretnek Szegeden élni, jól érzik magukat a városban, így talán nekik volt a legnehezebb elfogadni, hogy a nyáron költözünk.

– Másfél év alatt lett Szegeden közönségkedvenc. Ezt eddig kevés külföldi kézilabdásnak sikerült elérnie. Érzi a szurkolói szeretetét?

– Érzem, látom, hogy milyen kedvesek velem az emberek. Jó érzés így játszani. Nekem az a dolgom, hogy ezt jó játékkal megháláljam. Ez a célom, erre törekszem mindig minden meccsen, amikor felveszem magamra a MOL-Pick Szeged mezét. És ígérem, hogy a hátralévő szegedi időszakomban is mindent megteszek azért, hogy minél sikeresebbek, jobbak legyünk. Minden meccsen kiadom magamból, ami bennem van, mindig a száz százalékra törekszem.

– Ebben benne lehet az is, hogy végre sikerül elkapni a nagy riválist, a Veszprémet?

– Minden kézilabdás álma és vágya, hogy sikerüljön legyőznie a Veszprémet. Az enyém is! Egyénileg jobb és erősebb játékosok alkotják az ellenfelünk keretét, de csapatként nyerhetünk ellenük. Ebben vagyunk a legerősebbek, a MOL-Pick Szeged mindig csapatként küzd.

– Azt kapta Szegedtől, amire számított?

– Sokkal többet! Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretnek majd az emberek. Ez egy sportolónak fontos. Ha érzi a szeretetet, a bizalmat, amit a klubtól kap, akkor sikeres. És ez mind megvalósult eddig, sőt, mint említettem, jóval többet kaptam minden szinten.
 
 A Bombac család: Tjasa, Emma és Dean.
A Bombac család: Tjasa, Emma és Dean.

– Nehéz lesz a váltás?

– Nehéz, de profi sportoló vagyok, így ezt is megoldom.

– Honfitársa, Luka Zvizej is nagy kedvenc volt a szegedi fanok között. Hogy van Luka?

– Luka szuperül van! Az ikrek, a fiúk egyre nagyobbak. Az elmúlt időszakban két szlovén csúcsot is megdöntött, a legtöbb meccset (217) és a legtöbb gólt (702) is ő szerezte. Úgy gondolta, hogy számára elég lesz csak a Celjére koncentrálni, a klubjára figyelni. Sajnos az Eb nagyon rosszul sikerült nekünk, megmagyarázhatatlan, hogy miért voltunk ilyen gyengék. Emiatt kicsit szomorúan is érkeztem vissza Szegedre. Azonban most már csak a csapatomra koncentrálok. Jönnek zsinórban a meccsek, fontos találkozók, és szeretnénk eredményesen játszani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mol-Pick Szeged: torták és gólok

Mol-Pick Szeged: torták és gólok
Dean Bombac góljával indult az év második edzőmeccse, amelyet a horvát Nexe ellen játszott a MOL- Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom