Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Debreczeni Hajnalka európai hódításai

Szeged - Debreczeni Hajnalka, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője előbb a medencés, majd a tájékozódási Európa-bajnokságon is rajthoz állt, és érmeket szerzett.
Debreczeni Hajnalka, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője a Zarza De Granadillán megrendezett Európa-bajnokságon állt rajthoz. Az 5 bója versenyszámban ezüstérmet, a paralel versenyszámban bronzot szerzett, és ezzel a magyar csapat legeredményesebb női versenyzője lett.

Az olaszországi medencés Eb-n Debreczeni a magyar csapattal két váltóban, 4×100-on és 4×200-on szerzett bronzérmet. A Tisza-parti klub jelenlegi legjobb női versenyzője parádésan zárta a nyári szereplést.

Debreczeni Hajnalka meghódította Európát.
Debreczeni Hajnalka meghódította Európát.

Egy zsák érem

Debreczeni Hajnalka pályafutása remekül indult, a junior-világbajnokságon ezüstérmet szerzett. A felnőttek között is szépen szállította a jó eredményeket. A nagyok között a vb-n eddig 1 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. Európa-bajnokságon ennél nagyobb az éremgyűjteménye, négyszer állt a dobogó tetején, három második és négy harmadik helyet ért el.  

– Sokan gratuláltak, tényleg remekül sikerült eddig az idei szezon, amelynek még nincs vége, hiszen még utazunk egy csehországi versenyre. Sokat edzettünk, ennek pedig meglett az eredménye. Érdekes, előbb egyéniben számítottam jó szereplésre a medencés Eb-n, ott végül váltóban sikerült érmet szereznem, majd a tájékozódási kontinensviadalon arra számítottam, hogy csapatban sikerül jól a szereplés, erre egyéniben remekeltem. Nem bánom egyiket sem, hiszen minden érem különösen kedves nekem.

Debreczeni Hajnalka az idei remek eredményeknek köszönhetően már kiharcolta a jövő évi kolumbiai világjátékokon való részvételt, ott lehet a nem olimpiai sportágak legnagyobb versenyén.

– Egyelőre még most nem edzem, csak lazábban mozgok, és egy kis nyaralás is belefér ebbe az időszakba. Azonban nem akarok leállni, hiszen júliusban lesz a világjátékok, amire szeretnék jó formába lendülni. Kanyó Dani már gőzerővel a kolumbiai eseményre edz, mindketten nagyon várjuk ezt a versenyt. Dénes 4 éve Tajvanon harmadik lett 400 méteren, 200 méteren negyedik, míg mi a 4×100-as váltóval az ötödik helyen csaptunk a célba. Jó lenne ezeket az eredményeket felülmúlni – fejezte be a beszélgetést Debreczeni Hajnalka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kása Ferenc: szeretet, érzelem, alázat

Legendás edzők, testnevelők a megyében sorozatunk második részben az EDF DÉMÁSZ-Szeged kenus edzőjét, a Dózsa iskola testnevelő tanárát, Kása Ferencet (62) mutatjuk be. Tovább olvasom