Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Démász-Szegedi VE: kalandos bolgár túra

A Démász-Szegedi VE férfi kajakosai Janics Natasával kiegészülve tegnap Bulgáriába utaztak téli edzőtáborba, a kenusok viszont Vécsi Viktor irányításával Szegeden maradtak.
A hétfő legfontosabb híre a Démász-Szegedi VE szakvezetői, az érintett szülők és hozzátartozók számára az volt, hogy a klub kajakos csapata szerencsésen megérkezett a téli edzőtábor színhelyére. Mert amíg odáig eljutott, történt vele egy és más.

A baj nem jár egyedül

Az indulással semmi gond nem volt, az egyesület kisbusza reggel rendben elindult Bulgária, a Rila-hegység felé. Az utasok között találhattuk a szegedi Gyökös Lajost, Bozsik Gábort, Petrovics Mátét, Tóth Róbertet, Kovács Lászlót, Palásti Ádámot, valamint azt a Boros Gergelyt, aki paksi színekben versenyez, de Szegeden tanul. A küldöttség előbb attól ijedt meg, hogy szinte kirobbant a jármű hátsó üvege – ezt még a legegyszerűbb módon megoldották, és térképpel leragasztották –, majd később attól lett mérges, hogy a baj nem jár egyedül alapon a kisbusz generátora felmondta a szolgálatot.

A kenusok, így Vajda Attila olimpiai bajnok (balról) és Makai Tibor is Szegeden maradtak. Fotó: Schmidt Andrea
A kenusok, így Vajda Attila olimpiai bajnok (balról) és Makai Tibor is Szegeden maradtak.
Fotó: Schmidt Andrea

A javítás Nistől délre, egy kisvárosban érte a járművet, és négy órát vett igénybe, de ezután a csapat eljutott Bulgária fővárosába, Szófiába. Ott leparkolta a kisbuszt, majd a bolgár szövetség hathatós segítségével – amellyel a szegedi klub remek kapcsolatot ápol elsősorban az egykor Bulgáriában is edzősködött Démász-tréner, Kovács László révén – egy másik négykerekűvel késő este megérkezett a végállomásra, a Szófiától 140 kilométerre délkeletre lévő, 2050 méter magasan elhelyezkedő Belmekenbe, az alpesi sportkomplexumba. A csapat itt tölt – mégpedig remek körülmények között – két hetet az úszó- és tanmedencével, kondi- és tornateremmel, valamint sífutópályákkal ellátott, jól felszerelt létesítményben, illetve annak közelében.

Hiányzók

A felsorolásból többen is hiányoznak. Ilyen Sík Márton, aki Szegeden maradt, mivel gyógytorna-kezeléssorozaton vesz részt. Csamangó Attila sem található az elutazott kajakos csapatban, ő pedig állandó sporttársa, Sík miatt döntött így. Ha már említettük Kovács László edzőt, említenünk kell női tanítványát, Janics Natasát is. A háromszoros olimpiai bajnok versenyző is Belmeken vendége, ám ő nem a kisbusszal utazott, hanem egyedül, magánautóval Szófiáig, ahol csatlakozott szegedi társaihoz, és nem két, hanem három hetet tölt majd Bulgáriában.

Vécsiék Szegeden

A Démász-Szegedi VE kenus csoportja nem bonyolította meg ennyire a sorsát: maradt Szegeden. Tegnap délután például a Tisza töltését vették célba a sportolók, így például Vajda Attila, Horváth Gábor, Fürdök Gábor, Makai Tibor, Ződi László és Molnár Tamás. Vécsi Viktor edző és csapata rótta a kilométereket – hóban, sárban, fagyban, napsütésben. A csoport nem tervez téli alapozó, sífutással egybekötött edzőtábort.

Ám Vécsiék sem maradnak majd ki a meleg vízi táborok sorából: a szegedi kenus csapat Rogotinban (Horvátország), Janics a bulgáriai Burgaszban február közepétől lapátolhat, a kajakosok pedig a spanyolországi Sevilla felé veszik az irányt, ahová hamarabb érkeznek (február közepe), de később térnek haza (március vége), mint a válogatott többi része.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt az olimpiai ezüstérmes Mitró György

Életének 80. évében hosszú, súlyos betegség után elhunyt Mitró György kétszeres olimpiai ezüstérmes úszó – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság. Tovább olvasom