Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Derbi di Szeged Nomel-show-val: KITE-Tisza Volán 5-1

Szeged - NB III-as városi rangadó a Felső Tisza-parti stadionból: kövesse velünk élőben 14:30-tól! A KITE az első értelmes támádását gólra váltotta. A második játékrészben Nomel vezetésével a hazai szegediek lefocizták a vendég szegedieket.

KITE-Szeged-Tisza Volán 5-1 (2-1)
NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés, Alföld csoport, 500 néző.
Vezeti: Rácz, asszisztensek: Stefánovits, Tóth.

KITE-Szeged: Tímár - Kazán, Keller (Kormányos 78'), Laczkó, Saulic - Varga, Gellér, Vágó (Fődi 80'), Brinszky (Horváth 62') - Nomel Patarcic. Edző: Major László.

Tisza Volán: Czirják - Mészáros, Dargó, Vida, Grünwald - Boldizsár, Buzási, Huszárik, Kazi - Végh, Völgyi. Edző: Buchholcz Gábor.

Gól: Patarcic (10'), Nomel (45', 68' - 11-esből, 73'), Horváth P. (71') illetve Vida (38').

Sárga lap: Boldizsár (43').


Második félidei játékával jogosan tartotta otthon a három pontot a hazai Szeged. A KITÉ-nek a végén jogosan járt az ultrák vastapsa. A 18 fős keménymaggal pacsizik a győztes csapat. A Volán a tizenegyes után összezuhant, a KITE pedig élt a lehetőséggel, és Nomel vezérletével annyi gólt rúgott, amennyit bírt.

90. perc: Rácz Béla úgy döntött, egy másodpercet sem hosszabbít, azonnal lefújta a meccset.

86. perc: Bravó, Kolos! - kiabálják a lelátóról Kormányosnak, joggal, jobbról ballal 25 méterről éppen a bal felső fölé durrantott.

83. perc: Volán-szabadrúgás 25 méterre a KITE kapujától. Tímár könnyedén fogta a nem túl erős csavarást.

80. perc: Harmadik cseréjét is kihasználja Major László: Vágó helyett Fődi száll be.

78. perc: Keller helyett Kormányos fejezti be a meccset a KITE-Szegedben. Kidolgozta magát az öreg.

KITE-Szeged-Tisza Volán. Fotó: Frank Yvette (galéria)

74. perc: Ez már kivégzés: Nomel mesterhármasával 5-1-re vezet a KITE-Szeged. Egy előreívelt szabadrúgásnál teljesen egyedül hagyták a narancs védők, s 8 méterről elpöccintette a labdát Czirják mellett.

71. perc: Végkép eldőlt: 4-1-re vezet a KITE! Nomel a csereként beállt Horváth Péterrel rúgatott gólt. A Tisza Volán fajben, lábban elfáradt,

68. perc: Nomel tizenegyesével már 3-1-re vezet a KITE-Szeged. A büntetőt a sértett végezte el higgadtan megvárta, amíg Czirják eldől, majd a jobb alsóba gurított.

67. perc: A másik oldalon nem kellett üvölteni: büntetőt kapott a KITE!

65. perc: Egy emberként kiált büntetőt a Volán, Ráczot nem lehet meghatni.

KITE-Szeged-Tisza Volán. Fotó: Frank Yvette (galéria)

62. perc: Cserél a KITE: Horváth Péter lép pályára Brinszky helyett.

58. perc: Egyenlíthetett volna a Volán: Völgyi 35 méteres szabadrúgását nagy nehezen védte Tímár, a kipattanót Keller takarította el.

56. perc: Mezőnyjáték van, események nincsenek, a labda zokog.

49. perc: Eddig a Tisza Volán az aktívabb. A magukat szurkolónak nevezők újra Kővárit szidja. Törődjenek inkább a meccsel, meg füstbombázzanak!

47. perc: Csabi ugrál, mert fázik. A mieink is, mert becsülettel bekezdtek.

46. perc: Csere nélkül folytatják a csapatok.

KITE-Szeged-Tisza Volán. Fotó: Frank Yvette (galéria)

45. perc: Újra vezet a KITE! Nomel három méterről rúgta a helyére a lasztit egy hatalmas kavarodás végén. Czirják kapus a világ legmagasabb beívelésére sem tudott rendesen helyezkedni: a visszatett labdát előbb bravúrral védte, ám a róla kipattant lasztit már nem tudta hatástalanítani.

45. perc: A félidő végén egymás aprításával szórakozik a két gárda, sajnos.

43. perc: Boldizsár mészárolta le Nomelt, sárgát kapott érte.

42. perc: Szakkommentár Segesvári: Kicsit fázik a lábam... Az elefántcsontparti szupercsatár egyébként majdnem megölte a Volán-kapust.

39. perc: A harmadik korner (elnézést) már eredményes volt, Vida három méterről fejelt a KITE-kapuba, Tímárnak esélye sem volt a hárításra.

38. perc: A második, kevésbé izgalmas Volán-szöglet előtt felébresztettem Csabit, aki közben ismét elszundított. Szakkommentár Segesvári: Gól, ennyi!

35. perc: A kék Szeged visszaesett, a narancs pedig nem jött föl, ezért sokat romlott a színvonal. Pedig a vendégeknek az utánpótláskórusa teleordítja a kongó stadiont: a gyerekek tiszta szívből drukkolnak.

32. perc: Az első Volán-szöglethez készülődünk. Tímár kapus alászaladt, a hosszú oldalon Dargó nem tudta besodorni. Ő beesett a KITE-kapuba, de azért ugye nem jár gól...

KITE-Szeged-Tisza Volán. Fotó: Frank Yvette (galéria)

28. perc: A legnagyobb izgalmat ezekben a percekben a sajtópáholyban köröző darázs okozza. Csabi fel is ébredt tőle, pedig már öt perce aludt.

27. perc: Az első értékelhető Volán-szabadrúgás: Boldizsár fejét keresték, meg is találták, a középpályás röptében öt méterről mellé stukkolt.

25. perc: Nomel vette el Dargótól a Volán térfelén a labdát az alapvonal előtt utolérte, mégis kirúgást kaptak a vendégek. A következő akcióban szintén a színesbőrű KITE-csatár volt a főszereplő, két kézzel taszított rajta Vida a 16-oson belül, mégsem kaptak a hazaiak büntetőt. talán, ha elesett volna. Az akció végén Brinszky lőtt feledhetően fölé.

23. perc: Már 500-an szotyiznak a lelátón. A szél egyébként a Tisza felől fúj, jelenleg a Volánt segíti.

21. perc: Déjá vum van: veszélyes KITE-szabadrúgás. Ezúttal nem volt les, de nem is okozott gondot a narancs védőknek.

20. perc: Szakkommentár Segesvári: A kezdeti szégyenlősségnek semmi nyoma, a KITE-Szeged játékosai kézben tartják a Volánosokat, mezüket fogva vigyáznak arra, el ne essenek.

18. perc: Végh bízott abban, hogy Tímár kapus a Napba néz, de utóbbi nem tette, könnyen húzza le a Volános ívelését.

17. perc: A KITE eddig játszik, a Volán inkább szenved. Szakkomentár Segesvári: A Volán beszorul a térfelére, lassan kezdődik a szegedi egykapuzás...

16. perc: Mészáros lódult meg ígéretesen a kapu felé, de kivezette a bőrt.

13. perc: Buzási megpróbálta átverni Ráczot, de a spori észrevette, hogy kézzel sodorta arrébb a lasztit. Újra KITE-szabadrúgás, újra veszélyes helyről, amely újra lesen hal el.

10. perc: Első lövéséből megszerezte a vezetést a KITE! Patarcic a tizenhatos jobb sarkáról zúdított a rövid felsőbe a lasztit, Czirják csak bevédeni tudta.

KITE-Szeged-Tisza Volán. Fotó: Frank Yvette (galéria)

8. perc: Az első agyonrúgást a nyolcadik percben láthattuk: Végh Arielt terítették le, aki a bíró kézrátételére azonnal meggyógyult.

6. perc: Szakkommentár Segesvári: A játékvezető minden lányos szabálytalanságnál megállítja eddig a nem túl érdekfeszítő meccset. Megint!

5. perc: Ismét Huszárik próbálkozik, 22 méterről, de csak mezőnygólig jut: tekerése jócskán fölé száll.

4. perc: Szakkomentár Segesvári: A tarajos sül sárga nyolcas (Huszárik - a szerk.) rúg szabadot, de elhal a kék védőkben.

2. perc: KITE szabadrúgás a Volán térfél közepéről, 40 méterről. Lesen halt el a próbálkozás.

1. perc: Szakkommentár Segesvári: A kékek eljutottak a 20 yardos vonalig...

14:46 "Szegedi foci Kővárival nem, nem soha" - áll az ultrák milnóján, akik kórusban is szidják az egykori legendás kézilabdást, minősíthetetlen hangnemben, és stílzusban. Közben, fű alatt a KITE elkezdte a meccset.

14:46 Térfélcsere kezdés előtt.

14:43 Kivonulnak a csapatok. A vendégek, a mieink narancssárgában vonulnak ki, fehér hatisnyában, a hazaiaknak, a mieinknek már bemutattuk az összeállítását. A pálya közepén mindkét irányba kétszer üvöltöttek Szegedet. Jatt.

14:41 Szakkomentár Segesvári: A meccs első (elméleti) tizenkét perce eddig eléggé eseménytelenül telik. A szögletzászlók jelentik eddig a stabilitást...

14:40 Igaz volt a sportszárbalhé: a Tisza Volánnak kell szerelést cserélnie. Kíváncsian várjuk, melyik együttest zavarja meg jobban a "Zoknigate".

14:38 Szakkommentár Szabó doktor: Fekete füstbomba is van! Ilyet még nem is láttam NB III-as meccsen!

14:36 Kivonultak a mieink. A hazai csapat kék felsőben fekete gatyában és harisnyában (sic!) fáradt ki a gyepre. Köszöntik a vezérszurkereket, akik lelekes hajrá, Szegeddel! válaszolnak.

14:33 Szerintem 300-as drukkolunk. A szomszédos műfűvön a Déli Apró küzd, ott egy kicsit kevesebben szurkolnak. De ez nem a centerpályán majdan küzdők érdeme.

14:32 Szakkomentár Segesvári: 300 forintért vettem gyerekjegyet. Ne mondja senki, hogy potyázom!

14:31 Picit csúszik a meccs. Az öltözőfolyosón sportszár-problémák voltak, mindkét csapat feketét húzott...

14:20 Szakkomentár Segesvári: Biztos, hogy győz a Szeged! Aki fogadott rájuk, az tuti nyer! A döntetlennel nem foglalkozunk...

14:14 Az ultrák kedvéért jegyzem meg, hogy Csabi először azt hitte, hogy a KITE és a Volán egy csapat... Elnézést kérek helyette is...

14:11 Szakkommentár Segesvári: Tökmagos jónapot kívánunk a Felső Tisza-parti stadionból, ahol közel hétezer néző is összegyűlt 1983-ban, ám a mai napsütéses délutánon még csak pár tucat lelkes szurkoló foglalta el a napsütötte, a sajtópáhollyal szembei, padok nélküli lelátót. A pályára már kivonultak a szögletzászlók.

14:08 Köszöntünk minden kedves szegedi futballbarátot! Egy biztos, ma délután Szeged nem maradt pont nélkül a mai fordulóban... Hogy kettőt, vagy hármat szerez a város, és hogy ezeken a pontokon megosztoznak-e a pályára lépők, vagy az egyiknek jut csak belőlük még nem tudjuk. A fiúk mindenesetre már lelkesen melegítenek.

Korábban írtuk:
Futballtörténelmi városi rangadónak lehetnek tanúi kedves olvasóink: először csap össze az NB III Alföld csoportjában a frissen megalakult szegedi focicsapat, a KITE a Tisza Volánnal. A presztízsen túl a három pont is fontos mindkét csapatnak, hiszen győzelmével a KITE-Szeged megszilárdítaná a helyét az élbolyban, míg a Tisza Volánnak azért volna fontos a városi rivális elpáholása, mert akkor nem szakad le a középmezőnytől.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. olvasó1 2010. november 01. 22:54
  „Bár a Kisvolánnal szimpatizálok (na nem a vezetőkkel!),mindenesetre szép volt "gerilla-Szeged"!
  Csak fel tudnám érni ésszel , hová vezet ez a rivalizálás?
  Egymás kinyírása a fő cél , nem Szeged labdarúgása, annak felemelkedése?
  Vagy a felemelkedésnek ez lenne az ára?
  Érdekes ez a nevekkel való dobálózás...
  Ezek szerint Nagylaki ,Dlusztus, Vágó nemkívánatosak,Kővári ,Halkó ,Bucholz bukni fog,Major , Bakai a mennybe megy?
  Most ez a trendi?
  És ki fogja hozni a pénzt a jövőben ?
  Botkára szerintem nem számíthattok, a torony alatt némiképp változott a felállás !
  Bozóki, Kis -Rigó,Nógrádi ,Kun-szabó?
  A csapatképre még odaférnek talán , de a bukszájuk -szerintem- szűkös!
  Na várjuk meg a telet, a tavaszi hóolvadás némiképp tisztázni fogja a ködös jövőképet.”
 • 26. lila 2010. november 01. 14:44
  „Az egyesülések még soha nem vezettek eredményre.Két NBIII-as csapatból lenne egy.
  Valamikor volt a városnak egy NBI-es (SZEOL),egy NBII-es (Dózsa), és egy NBIII-as (SZVSE) csapata, akik meghatározó szerepet töltöttek be a bajnokságaikban! Gondot okoz, hogy ettő NBIII-as csapat van a városban? Szerintem a konkurenciaharc csak előbbre visz, mert nagyobb teljesítményre inspirál.”
 • 25. david1 2010. november 01. 12:15
  „Kell Szegeden foci ezt lássuk be lehet itt szapulni a másikat de szive mélyén mindenki örülne ha szegeden irnának megint magasabb osztályu focit.csak ne legyen ebböl az mint 1994 be hogy két nb III as csapata volt S zegednek(dozsa,SZEAC) és aztán egybefolyt a kettö.De már valami készül mert mint KITE nem sokáig szerepel mert mar a hétvégi meccsen a mezen olvashato volt a csapat uj neve SZEGED 1899”
 • 24. Al_Capone 2010. november 01. 06:51
  „Kővári, Halkó...

  Amíg ezek az emberek "ügyeskednek" a TV-ben addig semmiféle összefogás nem tud lenni, akartak ők összeborulni, de úgy, hogy a KITE mögötti társaság adja a pénzt, és majd Kővári apánk szétosztja, egy kicsi a pickbe, egy kicsi a fociba, többi zsebre, ki az a marha aki belemenne ilyenbe?”
 • 23. manboy 2010. október 31. 22:53
  „Markusj77 a szívemből szóltál!!!”
 • 22. markusj77 2010. október 31. 22:27
  „http://www.delmagyar.hu/forum/kite-szeged_miert_nem_egyesul_a_tisza_volannal__hogy_erosebb_focicsapat_legyen/13/2003799/?action=kifejt”
 • 21. markusj77 2010. október 31. 22:21
  „Továbbra sem értem, miért van két NB3-as csapata Szegednek?! A KITE megalapítása helyett szerintem a Tisza Volán csapatával kellett volna összefogni, oda betársulni. Széthúzás helyett összefogásra lenne szükség. A pénzek, erőforrások, egyesítésével már lehetne egy hamarosan NB2-es és később talán NB1-es csapata is Szegednek. Ehelyett az ország harmadik legnagyobb városa még mindig csak két NB3-as csapattal "büszkélkedhet" - helyesebben szerencsétlenkedhet. A hagyományok (mezszín, tradíciók a Tisza Voláné), a (kicsit, de nem sokkal) jobb játékosok meg a KITÉ-é. 1 csapat kéne Szegednek, ami ütőképesebb, minimum NB2-es, de élvonalra is esélyes. Összefogással meg lehetne oldani. De azt hiszem, nem az a helyes út, hogy új csapatokat csinálunk, mert ezen az úton haladva 3-4-5 NB3-as, meg alacsonyabb osztályú csapata is lehet Szegednek! ÖSSZEFOGÁST! Egymást erősíteni! Koncentrálni az erőforrásokat (pénz, jó játékosok, szponzorok, tradíciók stb.)”
 • 20. focibarát 2010. október 31. 12:14
  „Nem ismerem személyesen Garai Szakács Urat, de ha olyan kinézetre mint amilyen a cikke akkor egy undorító ember lehet?”
 • 19. rozator 2010. október 31. 10:09
  „Ha jó meccset akartok látni, menjetek ki egy bármelyik megye I-re!”
 • 18. Al_Capone 2010. október 31. 09:14
  „bravó délmagyar, ha már ekkora baromságot csinált ez a kővári bérenc akkor közvetítse le ilyen stílusban a veszprém elleni derbit, gondolom másnap repülne a délmagyartól!”
 • 17. bm9 2010. október 31. 09:07
  „szégyen ez a délmadár!!!

  ezt is kimoderáljátok???”
 • 16. Al_Capone 2010. október 31. 07:28
  „<moderálva>”
 • 15. Al_Capone 2010. október 31. 07:23
  „<moderálva>”
 • 14. szegediultra 2010. október 31. 04:47
  „Szép volt Kite!! Gratula!!! :)”
 • 13. Tisza 2010. október 30. 22:50
  „+Na , ma eldőlt, hogy a cikkírónak biztosan ismerősebb Forma1-es hasonlatot mondjak, hogy melyik csapat itt Szegeden az első számú pilóta. Amelyet a 2.számúnak illik segítenie, amint azt már megtette a csepeli pontszerzéssel és a Dabas megverésével.
  Ami a nézőszámoket ileti, kint voltam mind a foci, mind a kosármeccsen, nagyjából hasonló volt, de hogy 500 főnyi különbség nem volt , az biztos! Viszonnt: hogy ki tudtam menni mindkettőre, az azért volt lehetséges , mert közben haza tudtam menni átöltözni! Egy lepusztult, koszos szabadtéri helyre október végén nem ugyanabba az öltözékbe megy az ember, mint egy normális, fűtött sportcsarnokba, ugyebár!
  Az már egy más kérdés hogy egy fociszerető szegedi polgár miért van halmozottan hátrányos helyzetben ebben a városban már évek óta egy kézi vagy kosárszeretőhöz képest?
  Pedig ők is legalább annyian vannak, és pont annyira szegediek!
  Bár ez utóbbi a cikkszerzőre úgy tudom , nem igazán áll!”
 • 12. bm9 2010. október 30. 21:05
  „<moderálva>”
 • 11. ultra 2010. október 30. 18:07
  „vágó húzzon ......!”
 • 10. csozso 2010. október 30. 18:06
  „kinek kellene Vágó mester?Kite -szeged nem ott van egy jo Major.Volánnak meg nem kellett.BUCI kihozza maxott ezzekől a GYEREKEKBŐL!”
 • 9. ultra 2010. október 30. 18:01
  „<moderálva>”
 • 8. zaporozsec 2010. október 30. 17:42
  „Hívjátok vissza a Vágót,szabad most.
  A Nagylaki meg szintén szabad-igaz lábon-van,majd ők csinyálnak focit.
  A dorozsmaiak tudják.....”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: a HFC legyőzte a listavezetőt

Remek játékkal a HFC 2-0-ra legyőzte a 10 forduló után veretlen Csepelt a labdarúgó NB III Alföld… Tovább olvasom