Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Diapolo-Szeged: szombaton dől el a bronzérem sorsa

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata az OB I bronzcsatájának második felvonására igen tartalékosan tudott elutazni, a Honvéd pedig a második félidőben felőrölte a Vincze-legénységet, amely 13-8-ra kapott ki Budapesten, így a párharc a Tisza-parton zárul.
Racionet-Honvéd-Diapolo-Szeged 13-8 (3-4, 1-2, 4-1, 5-1)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 3. helyért, 2. mérkőzés. Budapest, Kőér utca. Vezette: Molnár, Petik.
Racionet-Honvéd: Gergely - Kovács 1, Fülöp 2, Illés 1, Boros, Kiss 2, Steinmetz 1. Csere: Mátyás, Szőke 3, Simon, Takei 3, Tóth. Vezetőedző: Vad Lajos.
Diapolo-Szeged: Nagy - Decker 1, Kiss 2, Jansik 3, Seman, Hegedüs 1, Vincze M. Csere: Molnár D. (kapus), Molnár T., Tóth 1, Zsigri, Rákos, Lakatos. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól - emberelőnyből: 10/0, ill. 9/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/2.
Kipontozódott: Tóth.

FRISS! Változott a bronzmeccs harmadik összecsapásának időpontja: a Diapolo-Szeged péntek helyett szombat 17 órától fogadja a Honvédot az újszegedi sportuszodában!

Vincze Balázs: - Nem csak a rövid kispaddal magyarázható a nagy különbség, a Honvéd maximálisan büntette a hibáinkat. Inkább fejben vesztettünk. Szegeden megpróbálunk mind a négy negyedben jó produkciót nyújtani, azon a mérkőzésen már tényleg nem lesz hova tartalékolni.

4. negyed (5-1)

8. perc: Kiss Gergely kapufája után molnár indítja vincze Márkot, de nem veszi észre a labdát, majd újra a szegedi kapu elé kerül a játékszer, amivel Koji Takei avatja fel Molnár Dávidot. 13-8

7. perc: Jansik lövése csapattársában, Deckerben akad meg, a fordulás után pedig Fülöp újra eredményes. 12-8 Nagy Viktor helyett Molnár Dávid áll a szegedi kapuba.

6. perc: Steinmetz is betalál. 11-8

5. perc: Vad Lajos időt kér. Ha Szőke gólja bomba találat, akkor Fülöpé micsoda? Elképesztő erővel lövi ki a bal felsőt, méghozzá igen távolról. 10-8

4. perc: Molnár Tamás lő, de Gergely ismét hárít.

3. perc: Seman labdaszerzése után kontárt fújnak a Szeged ellen. Szőke bombagóljával 9-8

2. perc: Hegedüs Gábor kiharcol egy büntetőt. A sértett bevágja. 8-8

1. perc: Kiss Csaba révén az utolsó játékrészben is a Szeged támadhat először. Kiss lövést is bevállal, de Gergely óriási bravúrral a kapufára tolja a labdát.

3. negyed (4-1)

8. perc: Vad Lajos időt kér. Úgy tűnik, hogy fárad a Szeged, ami érthető, erre a mérkőzésre még rövdebb lett a kispad, négy kulcsjátékos hiányzik, ráadásul Tóth Márton kipontozódik. Koji Takei belejött. 8-7 Molnár Tamás lövése mellé, Illés emelése után pedig Nagy Viktor kezében köt ki a labda.

7. perc: Koji Takei egyenlít, három perc alatt támadt fel a Honvéd. 7-7

6. perc: Szőke megúszik, de Kiss Csaba vele tart. Küzdenek egymással egy kicsit, de a hazai játékos végül kihasználja a lehetőséget. 6-7

5. perc: Kiss Csaba távol lövését védi Gergely, majd a Honvéd kerül fórba, de egy remek védekezés után nem csökken a különbség.

4. perc: Kovács Péter szépít. 5-7

3. perc: Seman labdát szerez, majd a Szeged fórba kerül, Jansik Szilárd pedig harmadik gólját szerzi. 4-7

2. perc: Újra Seman lő, blokkolják, majd a centerben küzdő Tóth Márton újabb csavarral próbálkozik, ez is fölé megy.

1. perc: Seman lövésével indul a negyed, sajnos fölé. Vincze Márk kiállítás után egy emberhátrányt védekezik ki a Szeged.

2. negyed (1-2)

8. perc: A Honvéd másfél percen át támadhatott, de nem tudott mit kezdeni a lehetőséggel, Nagy Viktor ugyanis egymás után háromszor védett. Jansikot kiállítják, de Seman lehúzza a labdát, ez a negyed is szegedi labdaszerzésel és vezetéssel zárul.

6. perc: Tóth Márton is megpróbálkozik egy svéd csavarral, de neki nem jön be, Gergely hárít.

5. perc: Szőke kiállítása után Vincze Balázs időt kér. Decker Ádámra játsszák ki a fórt, jó döntés. 4-6

4. perc: Jansik Szilárd egyedüli szegediként marad a Honvéd kapuja előtt, két védővel a nyakán is bevágja a labdát! 4-5 Illés lövését Nagy Viktor hárítja.

3. perc: Hegedüs harcol ki egy ötméterest. Gergely szabálytalan, majd javítja hibáját: hárítja Tóth Márton büntetőjét.

2. perc: Emberelőnyben a Szeged, de Hegedüs lövését harmadszor is blokkolják.

1. perc: Szőke életerős lökettel célozza meg a jobb felsőt, védhetetlen. 4-4

1. negyed (3-4)

8. perc: Hegedüs lövését másodszor is blokkolják a hazaiak, de a túloldalon Jansik Szilárd labdát szerez, Kiss Csaba megkapja a játékszert és csavarból szerez gyönyörű gólt, a bal felsőt lövi ki. Ez az! 3-4 Megint Jansik Szilárd szerez labdát, így nioncs Hondvéd lövés a negyed végén.

7. perc: Kiss Gergely ötméteresből egyenlít. 3-3

6. perc: Kiss Csabát akadályozzák, így újra fórban a Szeged. Vincze Balázs időt kér. Remekül kidolgozott akció végén Tóth Márton kerül remek lövőhelyzetbe, ki is használja. 2-3

5. perc: Decker Ádám lövését blokkolják, a túloldalon egy remek indítás után véd Nagy Viktor. Újra jön a Szeged, emberelőnyben van, Kiss Csaba pedig szabaddá teszi magát, és egyenlít. 2-2

4. perc: Kiss újra eredményes, de érvénytelen a gól, viszont ötméterest fújnak a bírók. Illés értékesíti. 2-1

3. perc: Jansik Szilárd ötméteressel egyenlít. 1-1

2. perc: Kiss Gergely megszerzi a vezetést. 1-0

1. perc: Máris emberelőnyben a Szeged, Hegedüs centerezése után Seman lő, de Gergely véd.

18.05: A visszavonulók ünneplése miatt csúszik a mérkőzés. A Diapolo-Szegedet a szombati 4 perces kiállítás miatt nem erősítheti Aljosa Kunac sem.

17.58: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a bronzcsata második felvonása. A hazaiak külön köszöntik Gergely Istvánt és Mátyás Zoltánt, akik visszavonulnak, így ez az utolsó hazai mérkőzésük. Egy szegedi győzelemmel pályafutásuk utolsó találkozója is lehet, ahogy a Diapolo háromszoros olimpiai bajnokának, Molnár Tamásnak is. A szintén három ötkarikás arannyal rendelkező Kiss Gergely a 450. magyar bajnoki mérkőzésén szerepel, őt is köszöntik a Kőér utcában, Mátyás Zoltánnak pedig ez a négyszázadik OB I-es mérkőzése.

Korábban:

Ma este már véget is érhet a szezon.

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapatának szurkolói furcsa mód most azért is drukkolnak, hogy a szezonban több hazai tétmeccsre ne kelljen kimenniük, hiszen kedvenceik a Honvéd elleni OB I-es bronzcsatát ma 18 órától le is zárhatják a fővárosban.

Az is furcsa érzés, hogy egy mai siker egyszerre lenne öröm és csalódás, hiszen meglenne a bronzérem a világ legjobb bajnokságában, de a klub történetének első bajnoki döntőjére továbbra is várni kell.

Juhász Zsolt a partról próbál segíteni a csapatnak. Fotó: Frank Yvette
Juhász Zsolt a partról próbál segíteni a csapatnak. Fotó: Frank Yvette

– Az előző két szezonban magunkban, idén viszont a sorsban csalódtam. A tavaszi sérüléshullámig a miénk volt a legjobb formában játszó csapat, a szerkezetünk miatt is döntőre voltunk hivatottak. De most a bronzcsatára koncentrálunk, ha pedig a szombati rangadó első két negyedében mutatott játékkal rukkolunk elő, akkor már ma este meglesz a harmadik hely – mondta Juhász Zsolt, a Diapolo legújabb sérültje, akinek egy szerencsétlen mozdulat miatt a kisujjában lett szalagszakadása. – Apróságnak tűnik, mégis kellemetlen, ugyanis egy hónap gipsz után legalább ennyi gyógytorna szükséges a teljes gyógyuláshoz.

A szentesi származású szélső tavasszal talán élete formáját mutatta, a televíziós közvetítések szakértője, Faragó Tamás nem győzte dicsérni, így az ő hiánya is nagy veszteség.

– Elképesztő pechszériánk van, de a fiúk hősiesen és fegyelmezetten küzdenek, nagyon büszke vagyok erre a társaságra. Mindenki egy kicsit többet nyújt a megszokottnál, hogy pótolják a többieket. Le a kalappal a fiatalok előtt, hiszen a hiányzók miatt nagy nyomás nehezedik rájuk, de ők is hozzá tudnak tenni a sikerhez. A csapat tehát így is egységes, a hangulat pedig remek – jelentette első kézből a játékos, aki sérülése ellenére is ott volt a keddi edzésen, hogy támogassa társait, amiben csak tudja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aikidó: közgyűlés, konferencia

Montenegró (2012) és Svájc (2013) után idén Magyarország, Hódmezővásárhely adott otthont az Európai Aikidó Szövetség (EAF) közgyűlésének és konferenciájának. Tovább olvasom