Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Divac: Nem kérnek pénzt a magyarok Natasáért

Belgrád – Rendkívül boldog, hogy visszatérhet Szerbiába – mondta Douchev-Janics Natasa, belgrádi sajtótájékoztatóján. Közben a Szerb Olimpiai Bizotttság elnöke, Vlade Divac azt mondta, Natasa ingyen igazolt Szerbiába.
Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar szövetség nem kötötte semmilyen, így anyagi vonatkozású feltételhez sem a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Douchev-Janics Natasa versenyzési jogának kiadását - írja az újvidéki magyarszo.com.

"Magyarországi sportbarátainkkal nem volt nehéz megegyezni a Natasa jövőjével kapcsolatos kérdésekben - idézte Divacot az internetes oldal. - Ismétlem, az eddigi tárgyalások során a magyar szövetség semmilyen, így anyagi feltételhez sem kötötte Natasa versenyzési jogának kiadatását."


Korábban írtuk:
A 30 éves sportoló csütörtökön Belgrádban tartott sajtótájékoztatót, amelyen országváltását azzal magyarázta, hogy Magyarországon soha nem találta meg igazán a helyét.

"Magyarországon mindent megadtak nekem. Amikor 2001-ben elmentem Szerbiából, nem voltak megfelelőek a feltételek az élsporthoz. Szerencsére az elmúlt időszakban azok a megfelelő emberek kerültek a szükséges pozíciókba, akik tudják, mi kell a csúcsteljesítményhez. Örülök, hogy visszatérhetek" – idézte Douchev-Janicsot a szerb Beta hírügynökség.

Az olimpiai bajnok hozzátette: még egy ideig Szegeden készül, ezt követően azonban Bácskapalánkon folytatja.

"Szeretném, hogy a visszatérésemmel Szerbia jó néhány éremmel gazdagodjon a jövőben. A riói olimpia ugyanakkor még messze van, de természetesen szeretnék részt venni az ötödik olimpiámon is" – mondta Douchev-Janics Natasa, aki köszönetet mondott Vlade Divacnak, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének.

A kajakos férje, a bolgár Andrian Douchev Szerbiában – a versenyző szülőhazájában – kapott edzői állást, és Janics vele tart. A háromszoros olimpiai, 18-szoros világ- és 17-szeres Európa-bajnok Douchev-Janics múlt csütörtökön jelezte, hogy szerb színekben folytatná pályafutását.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) lehetősége van arra, hogy elutasítsa az átigazolási kérelmet. Ebben az esetben a nemzetközi szövetség szabályzata szerint a versenyző a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.

A szerb és a magyar szövetség, valamint a Szerb Olimpiai Bizottság egyeztet arról, hogy a versenyző milyen ellentételezés fejében szerepelhet a jövőben szerb színekben. Az MKKSZ főtitkára, Ábrahám Attila megerősítette: a magyar szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér az átigazolásért.

Amennyiben a kajakos megtartja a magyar állampolgárságát, 35. életéve után megkapja az olimpiai életjáradékot a magyar államtól. Az olimpiai életjáradék nem fix összeg.

Az olimpiai bajnokok esetében a Központi Statisztikai Hivatal által számított, a bérből és fizetésből élők előző évi, országos szintű bruttó nominál átlagkeresetének megfelelő összeg, ami 2011-ben 213 100 forint volt.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. rózsakert 2012. október 06. 05:40
  „http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/janics-natasa-meg-18-milliot-akar-a-szegedtol-2112881

  REMÉLEM OLVASNI TUDNAK A NATASASZERELMESEK IS.....500 MISIT KAPOTT.....BIRKANÉPTŐL....0”
 • 76. theseus 2012. október 05. 18:26
  „Szinte bármelyik nyugatról hazatelepülő magyar nyugdíjas kap akkora nyugdíjat külföldről, mint Natasa életjáradéka az olimpiai bajnokságért, pedig ők nem feltétlen a világ legjobbjai, csak olyan átlagemberek, akiket normálisan megfizettek-megfizetnek a munkájukért.
  Ha már annyira a zsebekben akarunk turkálni, vagy a szegény embereket hergelni, erről is lehet írni ennyi erővel.”
 • 75. Queenmargareth 2012. október 05. 17:37
  „szerintem direkt azért is szült most, hogy ne itt teljesítsen, hanem Rióban, csak az a k@ki, hogy ott úgy lenyomják a mi magyarjaink, hogy akkor szívből bőghet!”
 • 74. Pengemester 2012. október 05. 17:02
  „Sokba kerül még ez a nyilatkozat Nati baba...hogyha ezek után módosítják az életjáradékról szóló szabályokat, nem lennék meglepve, mert ezzel méltatlanná váltál rá. Azt ne feledd, hogy baromi rossz lesz úgy versenyezni mondjuk a Maty-éren, mert amennyi erőt tud adni tízezer ember szurkolása, épp oly kellemetlen lesz, ha nagyon nem fognak szeretni...”
 • 73. v.imre 2012. október 05. 16:42
  „--h--

  Pozitív hangnemben nyilatkozott. Csak az a (Be szép is!) "......Balga marha magyar..."

  Ki érzi jól magát egy írigy, fusztrált tagokból álló csorda közepén?”
 • 72. történész 2012. október 05. 14:45
  „64. lebowski71

  Ne púderolj..százszor jobban élt mint te ,,tenyerén hordozta ez az ország, mindent megkapott és mindent le sz@....Te ezt a lányt már előttünk nem mosod tisztára.A jó pénz kell nekik,a magyar kivételezés szintén- aztán irány otthon lenni
  Az én rokonságom távoli része busó járást végzett,hogy mit kapnak ha felveszik a kettős állampolgárságot.Elvittem őket a hivatalba...oszt haza mentek és azóta sem akarnak államp.lenni.A nagynénéim,nagybátyáim,sógoraim,testvéreim meg nem is akarják felvenni. Sőt amelyik sportol az Beográdba sportol....az olimpiára sem jutott ki..”
 • 71. alfa258 2012. október 05. 14:13
  „Bocsánat, aki cseppet sem pozitív hangnemben nyilatkozott Mo-ról, ill. Szegedről, az a Nati a csúnya lány volt!!!!!! Nem érezte itt jól magát, stb. Akkor mi a fenének maradt......Balga marha magyar...”
 • 70. rt0831 2012. október 05. 13:57
  „Amennyiben a kajakos megtartja a magyar állampolgárságát, 35. életéve után megkapja az olimpiai életjáradékot a magyar államtól. Az olimpiai életjáradék nem fix összeg. Az olimpiai bajnokok esetében a Központi Statisztikai Hivatal által számított, a bérből és fizetésből élők előző évi, országos szintű bruttó nominál átlagkeresetének megfelelő összeg, ami 2011-ben 213 100 forint volt.

  Szerintem nem annyira buta,hogy eldobjon magától ilyen életjáradékot! De ha elhagyja Magyarországot,ne járjon neki!
  Mindemellett, fejet hajtok a sportteljesítménye előtt és köszönöm neki a versenyeken nyújtott élményeket.”
 • 69. nsr125r 2012. október 05. 12:01
  „Nem olvastam végig sz összes hozzászólást, ezt előre bocsátom. Az éremnek mindig két oldala van, pro és kontra. Ami leginkább szúrhatja sokat szemét és amivel én is egyetértek, hogy miért kapjon életjáradékot a Magyar Államtól ezek után???
  Itt élt, készült, havonta megkapta a nem kevés fizetését, "cserébe" szállította az eredményeket, azokért is megkapta a pénzbeli jutalmát az olimpiák után. Jó, elfogadja az ember, rendben van, megdolgozott érte, nekünk magyaroknak szállította az éremtáblán az érmeket...Kész lezárult. Innentől kezdve ne lehessen egy seg.el két lovat megülni, nem? Ha úgy dönt elmegy, menjen, de legyen már annyi becsület benne, hogy nem tartja meg az állampolgárságát csak azért, hogy az életjáradékot megkaphassa! Ez így lenne tisztességes, szerintem!”
 • 68. dondongó 2012. október 05. 11:07
  „Az összes biológiai reprodukciós szervem fullra van telítve ducsevjanicsnatasával. Legalább a 25 milkós Bárka vásárlást nem kellett volna neki visszaadni, oszt´ mennyen isten hírivel.:-)”
 • 67. Queenmargareth 2012. október 05. 10:55
  „na, ha már annyira a focistákhoz akarjátok hasonlítani, igenis mozog a pénz oda-vissza!Talán úgy vagyunk vele, hogy szívességet tesz, csak tűnjön.”
 • 66. Sheila 2012. október 05. 10:43
  „64.
  Én is írtam már, hogy a jövőre kellene összpontosítani, szerencsére van kiből válogatni! De ez a sok retardált képtelen ezt felfogni, hergelik magukat teljesen feleslegesen.
  Best: ,,mert a mi villanyszámlánkból fizették ezt a nőt." Anyám borogass......”
 • 65. xenopus 2012. október 05. 10:29
  „64. lebowski7 iGAZAD VAN!”
 • 64. lebowski71 2012. október 05. 10:20
  „Igazából nem kéne ennyit fröcsögni, megdolgozott a sikeréért, és hozzátett a magyar kajaksporthoz vastagon. Mellesleg az olimpiai érem mellé nem osztanak automatikusan morális érzékenységet, vagy erkölcsöt, lásd pl. Schmittet. Hagy menjen, igazából nagy szívességet tesz a feltörekvő fiatal kajakoslányainknak.”
 • 63. klj-54 2012. október 05. 10:17
  „Naszóval: http://sport.hir24.hu/uszas/2012/09/28/gyurta-is-kulfoldre-mehet/~~fokusz
  Most tessék huhogni!”
 • 62. theseus 2012. október 05. 09:34
  „"A szerb és a magyar szövetség, valamint a Szerb Olimpiai Bizottság egyeztet arról, hogy a versenyző milyen ellentételezés fejében szerepelhet a jövőben szerb színekben. Az MKKSZ főtitkára, Ábrahám Attila megerősítette: a magyar szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér az átigazolásért."

  Ez ellentmond a címnek és a cikk elejének.

  Egyébként szánalmas a sok acsarkodó, irigy kommentelő, aki nyilván nem vitte semmire, és ebben éli ki magát. A kommentjeikkel magukat minősítik, helyettük és szégyellem magam
  Natasa a teljesítményével, eredményeivel kereste meg a pénzt. Aki irigyli, csinálja utána. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy a világ legjobbja legyen bármely területen, akkor majd őt is honorálják, érte is versengeni fognak.
  Én a magyar sportbarátok nevében köszönöm Natasának az olimpiai és világbajnoki aranyakat, amelyekkel nagy örömet szerzett sok millió embernek, és dicsőséget az országnak.”
 • 61. bambulla 2012. október 05. 09:33
  „húzz az .ecibe Natasa
  te pénzéhes gyökér”
 • 60. v.imre 2012. október 05. 09:27
  „56.Mogyoró 2012.10.05. 05:54
  "...fizesse vissza amit adtunk neki..."

  Visszafizette több olimpiai aranyéremmel és tucatnyi világbajnoksággal. Nekünk, a magyarok dicsőségére. Megdolgozott érte. Kifizettük. Egy szavunk sem lehet. Szerintem Baráth Etele szavát, ígéretét bírja, hogy ahogyan kérés és fizetség nélkül jött, hasonló módon - vállalásait teljesítve - szabadon és fizetség nélkül mehet. Ezért nyilatkozhatott bátran, és eltökélten. Az más kérdés, hogy láthatóan nem történt egyeztetés Baráth Etele és Ábrahám Attila között, ahogyan látom és hallom Ábrahám nyilatkozatát arról a 150 ezer euróról. Legutóbb már igencsak szűk szájjal, elhalkulóan ismételte a kamera előtt ezt a korábban, belső egyeztetés nélkül tett feltételt. Nyilvánvaló, hogy ez lehet amögött a történet mögött, hogy most Baráth Etele nem jelent meg egy szakmai rendezvényen.”
 • 59. tótkomlósi 2012. október 05. 09:23
  „Na a sok okos!

  Ha egy focistát megvesz egy másik csapat, akkor az mit fizet vissza?
  SEMMIT!

  Ez most is így van!
  Csak azért megy a cirkusz, mert magyarok vagyunk és szeressük a cirkuszt!

  Ez mind csak nacionalista lázadás, semmi más.
  Ha nem itt történik, a kutya nem foglalkozik vele!

  Az, amelyik ausztriába megy, mert itt semmi jövője, az kinek és mit fizessen vissza?

  Az is mostani ügy!”
 • 58. virág25 2012. október 05. 08:51
  „Azt senki nem említi, hogy amikor Mo.-ra jött akkor felborult az egész magyar kajakos világ. Kati nénit a süllyesztőbe tették, összefogtak ellene. Janics a tehetséges kajakos, tanácsadói, több magyar élsportoló és magyar üzletember.Pl. Janics -Kovács páros, edzőváltás, stb... Kati néninek ezt "ledolgoznia" a ffi kajak négyessel. Ez a Szegedieknek nem jó, mert vették be őket az olimpiai csapatba, pedig ha engedik őket legalább megmérettetni versenyen, akkor talán lehetett volna...... De ez a múlt. Talán ebből lett elege többeknek? Ők voltak az ellenfele? Ezt ma nem tudjuk. Pénz beszél, ilyen a magyar!? Olimpiát nyerni az tud, aki oda jut. Sajnos a magyar sportban nem mindig a legjobbak jutnak oda. A válogatási elvek. Különösen igaz ez a kajakos társadalomra. (Sokan vannak és nagyon jók). Az edzőknek, így Kati néninek is van újra szava, és így nem mentek a Szegediek. Ő is sajátját teszi előbbre két jó közül? Persze.”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai tornagyőzelme

Budapesten zajlott le a szezon első tollaslabda-eseménye, amely az U11-es, U15-ös és U19-es korosztály számára ranglistaverseny volt. Tovább olvasom