Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Djukics: Ghioneának nincs visszaút!

Dragan Djukics, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője fegyelmi vétség miatt kitette a keretből Valentin Ghioneát. A román válogatott szélső az egyik tréningről engedély nélkül maradt távol. Djukics elmondta, hogy a román fiúnak nincs visszaút, nem számít rá. A Pick edzőjével tegnap két edzés között beszélgettünk.
– Valentin Ghionea ennyire elrúgta azt a bizonyos „pöttyöst"? Nincs számára visszaút?
– Nincs! Az edzői tekintélyemen esne csorba, ha most megbocsátó lennék: a játékosaim ezután semmibe vennének. Vali olyat tett, amit egy profi csapatnál nem lehet megcsinálni. Ezért Valladolidban, Göppingenben és még Constatában is hasonlóan büntetnék!

– Mi történt pontosan?
– Ez nem decemberben kezdődött. Ghionea mindenki tudta nélkül még novemberben feljelentette a klubot az EHF-nél, hogy tartozik neki a Pick. Ez a cselekedete is bizonyítja, hogy igazán már ő sem akart a Szegedben játszani. Európában a jelenlegi gazdasági helyzetben több csapatnál is akadtak, akadnak fizetési nehézségek, elég csak BL-ellenfelünket, a Valladolidot megemlíteni. A hispán alakulat úgy játszott Szegeden, hogy a játékosok öt hónapja nem kaptak fizetést, mégis nyertek, és egyikük sem jelentette fel a csapatát. Ghionea a december 22-i közös vacsorán, amit a büntetéspénzből tartottunk, odajött hozzám. Arra kért, hogy a december 23-i tréningről engedjem el. Közöltem vele, hogy Nenadics is elkéredzkedett, mégsem engedtem haza Belgrádba, így ő sem mehet. Másnap, pedig miattuk délelőttre előrehoztam az edzést, Vadkertin keresztül üzent, hogy beteg. Hívtuk telefonon nem vette fel, elküldtem a szegedi lakásához Porobic Harist, aki hiába csengetett, nem nyitott senki ajtót. Végül kiderült, hazament Romániába.

– Beszéltek azóta erről az ügyről a játékossal?
– A vezetőktől kért először bocsánatot, és elismerte a hibáját. Én levélben megírtam a klub elöljáróinak a véleményemet, a döntésemet, most várom tőlük a választ. Úgy gondolom, hogy Valentin Ghionea ezzel a két cselekedettel azt bizonyította, hogy ő nem akar a Pick Szegedben játszani, menni akar. De mehet más is.

Dragan Djukics és Valentin Ghionea útjai elválnak? Fotó: Schmidt Andrea
Dragan Djukics és Valentin Ghionea útjai elválnak?
Fotó: Schmidt Andrea

– Ezt mire érti?
– Arra, hogy aki nem a Pick Szegedet tartja a világ legjobb csapatának, Szegedet a világ legszebb városának, Magyarországot a világ legszebb országának, az keressen magának olyan csapatot, várost, országot, amit a világon a legjobbnak tart.

– Kemény szavak!
– Csak olyan játékosra van szükségem, aki ezzel a felfogással azonosul. Jól kereső sztárok nem kellenek. El lehet innen menni, vannak olyan kézilabdások, akik szívesen jönnek a Pick Szegedbe játszani. Többször elmondtam a fiúknak, hogy a szegedi közönségnek sokkal tartozunk. Nem bántottak a Valladolid, a Montpellier és a Veszprém elleni vereség után sem, hanem megtapsoltak bennünket. Ezért a szeretetért, viselkedésért nekünk vissza kell adnunk valamit, és ezt csak közösen, egységesen tudjuk megtenni. A városnak is csak hálával tartozunk. Az önkormányzati képviselők egyöntetűen, pártállástól függetlenül szavazták meg a gyorssegélyt, segítettek a klubnak. A kézilabdásoknak el kell fogadniuk, hogy csak olyan játékosra van szüksége a Pick Szegednek, aki büszkén viseli a csapat mezét, büszke arra, hogy a klub címerével ellátott szerelést hordhat.

– Akkor nincs visszaút?
– Nálam nincs. Ezt eldöntöttem! Vali egy rendes gyerek, remek játékos, de hibázott. A profi sportban ilyenért büntetés jár, méghozzá nagyon komoly. Mással sem tennék kivételt, így vele sem!

Vali kérőre vár

Valentin Ghionea a csapattól külön, egyedül tréningezett a tengapi edzéseken. – Nem tudom, mi lesz velem! Várom, hogy a román Resita kifizeti-e a kivásárlási áram. Lenne más csapat is, ami szívesen látna, azonban pénzt most nem adna értem. Visszalépés-e a román csapatot választani? Nem érzem annak, hiszen egyéves szerződést kötnék, utána pedig mehetnék Németországba, ahol szeretném magam kipróbálni. Ha megyek, akkor a HNKC-ben játsszó feleségem, Renáta is hazatér velem.

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. Pip 2010. január 31. 15:11
  „Yossarian!
  Abban teljesen igazad van, amit a Red Bull szponzorációs szokásairól írták. De azért van kivétel: RED BULL SALZBURG labdarúgócsapat. Tehát a Red Bull invesztál labdajátékba is, csak úgy ha többségi tulajdonos. Ha valóban mentek tárgyalások, akkor eladásról szólhattak nem hagyományos szponzorálásról.”
 • 96. Boribona 2010. január 31. 11:10
  „Minél többet meséltek el ebből a történetből, annál undorítóbb. Az egyértelmű konklúzió: addig semmi sem fog változni a Pick-Szegednél, amíg a vezetőség nem változik :(”
 • 95. Yossarian 2010. január 31. 08:51
  „93.
  kedves rajongó, rettenetes nagyot tévedsz. a klubvezetés már két héttel a Red Bull szegedi bemutatója előtt verte az asztalt a szövetségben, hogy a szombati napra eső veszprémi bajnoki mérkőzését helyezzék át péntekre, vagy vasárnapra, mert szombat délután a leendő főszponzor rendezvényén kell megjelenniük. ez ügyben nyilatkozott Pistrui László, és Lele Ambrus i, és egyaránt fikázták az MKSZ, és a veszprémi vezetőket.
  a veszprémi csarnokban pedig nagy gondban voltak, mert a győri lányok is azon a hétvégén jétszottak BL döntőt, és más rendezvények is voltak. végül vasárnap játszották le a meccset.
  egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet ennyire rövid emlékezete egyeseknek.”
 • 94. Yossarian 2010. január 31. 08:26
  „a Red Bull sztorihoz annyit, hogy semmi nem volt igaz belőle.
  először is: a Red Bull nem támogat labdajátékokat, és csapatsportokat. elsősorban technikai sportágakra koncentrál, ill. egyedileg szponzorál sporteseményeket. tehát már ezért sem jöhetett szóba a támogatás.
  másodszor: a Red Bull az Újhelyi révén jött Szegedre bemutatót tartani, és rettenetesen meglepődtek, amikor itt szembesültek a helyzettel. kevésen múlt, hogy azonnal összecsomagoljanak, és elhúzzanak innen.
  csak a nagy számú közönség miatt nem tették.
  harmadszor: annyira nem voltak képben, hogy a Red Bullnál egyetlen olyan vezető sem jött Szegedre, aki érdemben tárgyalhatott volna szponzori szerződésről, nemhogy aláírási joga lett volna.
  negyedszer: gusztustalan hazugság a veszprémi levél. sem a szurkolók, sem az MKB Veszprém menedzsmentje nem írt senkinek semmilyen levelet. miről is írtak volna, ha nem is volt tárgyalás a Red Bull és a Pick Szeged között? elég hülyén nézett volna ki. ráadásul ez egyátalán nem szokás sehol európában. és értelme sincs. gondoljunk csak bele, ha egy cég úgy dönt, hogy támogat egy sportklubot, akkor írhat bárki bármilyen levelet, annak semmi eredménye nem lesz. ha így mennének a dolgok, akkor mondjuk írhatna a Chelsea vezetése a Vodafone-nak, hogy ugyan lennének már kedvesek nem támogatni a Manchester Unitedet, mert a sir Ferguson egy szemétláda. és akkor aztán a Vodafone azonnal otthagyja az MU-t.
  vagy mondjuk a Pick Szeged is írhatna levelet a Magyar Kereskedelmi Banknak, hogy ugyan ne támogassák már a Veszprémet, mert a Hajnal Csabának büdös a lába.
  ostobaság.
  ezt a levél sztorit a Leléék találták ki. és el lehet gondolni, miféle ember az ilyen, aki efféle képtelenséget terjeszt. és ő a klubigazgató.
  összegezve soha semmilyen formában nem tárgyalt a Red Bull a Pick Szegeddel semmilyen támogatásról.
  minden más csak hazugság.”
 • 93. rajongo 2010. január 30. 01:10
  „Kedves Pip!
  Valóban felesleges ezen vitázni...márcsak azért is, mert jelen esetben tévedsz...a pick semmilyen formában nem kötötte le magát erre a rendezvényre, mert nem is tudtak róla az utolsó pillanatig...az egész egy kitalált sztori volt, mert egyesek a vezetőségből mindenáron ott akartak lenni...a meghívást is a rendezvény hetén könyörögték ki...
  Hidd el tudom miről beszélek, mert részben rajtam keresztül zajlott a dolog...”
 • 92. Pip 2010. január 29. 20:26
  „rajongo !
  De mind1 hagyjuk, felesleges az ilyen dolgokat újra- és újra előhozni.”
 • 91. Pip 2010. január 29. 20:25
  „rajongo!
  Teljesen mind1, h a Red bull beszállt-e volna v sem...
  Történet arról szólt, h Pick korábban lekötötte magát erre a rendezvényre, majd a szövetség ugyanerre az időpontra később kiírta a meccset. Ekkor a vezetéstől ment levél az MKSZ-illetve Veszprémbe, h tegyék át másik napra a meccset. ENNYI és nem több
  Balhé azért lett, mert Veszprém nem akart segíteni a meccs eltolásában.”
 • 90. rajongo 2010. január 29. 18:39
  „Kedves Pip!!!

  Mint írtam a kellős közepén voltam a történteknek, így eléggé hiteles forrásból tudom azt állítani amit írok...Ez nem vélemény volt, hanem tények...ez az igazság...sajnos...és nem az a vérre menő csata amit páran itt hangoztatnak,ezzel is csak szítva a fölösleges hazugságokra alapozott közhangulatot...”
 • 89. Pip 2010. január 29. 16:45
  „rajongo!
  Direkt nem reagáltam, az a te véleményed és jogod van hozzá.
  Még1 mondom, mindenki azt hisz , amit akar.”
 • 88. rajongo 2010. január 29. 09:42
  „PIP!
  úgy látszik te is azon táborba tartozol,akik inkább a másikra mutogatnak...korábban már leírtam, hogy mi igaz ebből a Red Bullos sztoriból, de úgy látom szelektíven olvasol...
  Szomorú,hogy ilyen begyöpösödött emberek alkotnak véleményt...”
 • 87. Boribona 2010. január 28. 23:57
  „annyira szomorú ez az egész. minden együtt, amiről itt az elmúlt napokban véleményt cseréltünk.
  Mert a lényege az, h a csapat ráment ezekre a történésekre.
  lehet, h Djukic újból felépít egy csapatot, de lehet hogy nem. Mert egyedül kevés lesz hozzá. És ha nincs pénz, nincs nyugodt szakmai háttér, akkor nagy dolgokra nem lehet számítani.”
 • 86. insideman 2010. január 28. 23:42
  „Erdekesen nyilatkozik Vali Ghionea az egyik roman oldalon:
  "Szemenszedett hazugsag az egesz,december 23an beteg voltam,nem is voltam Romaniab,mert nem volt ra idom,utana meg kovetkezett a valogatott osszetartas.A klub ala akarja tamasztani valahogy a donteseit,es megorizni a johiret,de ezt nem az en johirem rongalasaval kellene tegye.Mar 2 honapos elmaradasaik vannak a jatekosokkal szemben,es most uj megbeszelsre hivtak a tulajdonossal es az edzovel,mert rajottek,hogy mar tul sok jo jatekosuk nincsen es az egesz csapatot nem kuldhetik el.Meglatjuk mi fog tortenni."

  "azt mondjak,hogy csak spanyol,nemet vagy francia csapatokhoz adnanak kolcson,es a kivasarlasi ar 150000 euro.Az UCM Resita erdeklodott volna,de ebben a gazdasagi valsagban kinek van ennyi penze?En szivesen jatszanek a szezon vegeig egy roman csapatban is,de elonyosebb lenne egy erosebb,mondjuk nemet csapatban folytatni szezon vegeig,es azutan majd meglatjuk."”
 • 85. Pip 2010. január 28. 23:39
  „Boribona!
  Veszprémi szurkolók egy csoportja levelet írt a Red Bull-nak, amelyben taglalták, h miért nem szabad/jó az nekik, ha egy ilyen csapat mögé állnak, mint Szeged.
  Persze a veszprémiek azóta sem ismerték el... de ez nem is meglepő”
 • 84. rajongo 2010. január 28. 23:21
  „Üdv mindenkinek!

  Nem olvastam végig minden hozzászólást,de rögtön az elején sikerült belefutnom egy már régóta emlegetett kérdésbe, és úgy gondolom ezt érdemes végre tisztázni!
  polgár és tsai:
  A szponzorokat illetően,ildomos annyit tudni, hogy a Red Bull-al való "közös" probálkozás kacsa volt...
  A Red Bull vezetősége is csak a sajtóból értesült arról, hogy komoly "tárgyalások" vannak a klub vezetősége és a cég között...ezzel a kacsával és azzal a móddal, hogy erre hivatkozva tolták el a bajnoki meccset magukon kivül mindenkinek ártottak, közte annak a cégnek is akire hivatkoztak (és mielőtt bárki feltenné a kérdést,hogy miért vagyok ebben annyira biztos,azért mert engem is érintett)...Jómagam szegedi szurkoló vagyok,de jelen esetben meg kell védenem a veszprémieket, hiszen nem aláásni akarták a szerződés létrejöttét, csak egyszerűen rájöttek, hogy hazugságra alapozva halasztanak...ráadásul mindezt nem a szabályzat által előírt időn belül jelezték a veszprémi vezetőségnek és a szövetségnek, hanem 4 nappal a meccs előtt...legkevésbé sem mondanám sportszerűnek a szegedi vezetőség akkori viselkedését, sőt inkább taszítónak...és sajnos a sajtóban ismét csak azt lehetett olvasni, hogy a veszprém ilyen és olyan...ez a szégyen,vegyük észre,hogy a másik oldalon végtelenül inteligens emberek ülnek,és ez sajnos nálunk kevésbé mondható el...nálunk csak arra képesek,hogy a másikra mutogassanak...olvashattuk vagy hallhattuk valaha,hogy önmagukat egézséges kritikával illették???...ugye,soha!!!!

  Djukic döntése végtelen tiszteletet érdemel még akkor is ha fájdalmas lehet ez a veszteség...ilyen egy profi szakember...sajnálom, hogy Vali távozik, de azt is tudom, hogy amióta egyedüli román játékosként maradt nem szívesen volt itt, ezt a tettei is bizonyítják...”
 • 83. Boribona 2010. január 28. 23:12
  „Pip, polgár! Ezt hogy kell érteni? Hogyan sikerült elhajtani a szponzort a szegedtől?”
 • 82. Pip 2010. január 28. 23:05
  „polgár!
  Bizony ebben is nagy igazság van!
  Akkor fúrt ezerrel a Veszprém, most meg sírnak, h nekik erős Szeged meg bajnokság kell... no comment”
 • 81. Boribona 2010. január 28. 21:53
  „viszont azóta semmilyen nagy szponzorról nem esett szó, igaz?”
 • 80. polgár 2010. január 28. 18:58
  „Yossarian hozzászólásával egyetértve, és azt kicsit kiegészítve: Lele és a klubvezetés szvsz igenis érezte, hogy hosszú távon nem tartható ez a dolog, egyéb tőkeerős szponzorokra van szükség.
  A vezetőségnek voltak a nyáron igen komoly próbálkozásai a Red Bull irányába, még a bajnoki döntőnek egy mérkőzését is elhalasztatták emiatt. Nem véletlenül ment a "túloldalon" a veszprémi fúrás ebben az időben...”
 • 79. ultra 2010. január 28. 17:37
  „77-es mindent elmondott! bravó”
 • 78. pinkfloyd60 2010. január 28. 13:01
  „Yossarian! 77-es beirásodal maximálisan egyet értek! SAJNOS!!!”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csaba az első elődöntős

A Békéscsaba jutott be elsőként a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjébe, miután 35–30-ra… Tovább olvasom