Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

DM-sárkányshow

Hatalmas sikert hozott az ifjúsági világbajnokságon megszervezett kísérőprogram. A generációk csatája és a sárkányhajóverseny remek hangulatban zajlott.
Darabokban a Délmagyar hajója Fotó: Miskolczi Róbert
Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz. Nyári melegben gyülekeztek szombat délután a sárkányhajóverseny résztvevői. Nyolc csapat kapott meghívást. Az első futamba sorolták be lapunk, a Délmagyarország hajóját (Szeberényi, Vécsi, Bóta, Szabó Szilvia, Szabó II. Gábor, Süli R., Gyuris, Süli L., Mádi, Mádiné Kajári Magdolna, Brunczvik, Hüttner, Győző-Molnár, Szűcs, Szentágotai, Oravecz, Örsvári, Tátrai), a Rádió 88-ét, a Démászét és a Molét. A hatalmas sárkányhajóban húszan foglaltak helyet, az ütemet a csapatok dobosa szolgáltatta. Az biztos, hogy a DM alakulata igazolt a legjobban. Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Szabó II. Gábor és a kormányos Hüttner Csaba világbajnoki címekkel büszkélkedhet. És még egy nagy ász foglalt helyet, Joób és Vajda mestere, Vécsi Viktor sem piskóta szakmában. Hiába tartott a délmagyarosoknak eligazítást Vécsi, és dolgozott ki remek taktikát, a futam vérbeli show jellegűre sikeredett.

A négyes pályáról startoló DM-hajó előbb a hatos, majd a hármas, végül az ötös pályán kötött ki a kétszáz méter alatt. A VIP-teraszon és lelátón a nézők a hasukat fogták a nevetéstől. A végén a Mol és a Démász jutott be a döntőbe, a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán által kormányzott Rádió 88 hajója a negyedik lett, míg a Délmagyar harmadik. A második futamban a városi sportigazgatóság rendesen beerősített: Petrovics, Szovics, Gusztos, Székhelyi, Mezei, Hódi, Bohács, Lukács, Hackler P., Hackler E, Kerek, Lalia, Páger, Kresák, alkotta egység rendesen megverte a mezőnyt.

A B döntőre megint beerősített a DM, a magyar sárkányhajó válogatott kormányosát sikerült egy villámszerződéssel a hajóba csalni. Szeberényi remekül adta az ütemet, így végül lapunk csapata a Janics Natasát is a soraiban tudó T-Mobilt is megverte.

A döntőben tovább szárnyalt a VSI, Bohácsék remek ütemben eveztek és előzték a Molt, Sunt és a Démászt.
Ezután következett a nap fénypontja. A generációk csatája. Az egyik négyesben Ábrahám, Gyulai, Csipes és Fidel foglalt helyet, míg a másikban Storcz, Horváth, Vereckei és Kammerer. A kétszáz méteres csatában hiába próbáltak meg mindent Vereckeiék, hogy döntetlenre hozzák a párharcot, a végén tizenöt centiméterrel nyert Athén olimpiai négyese. Egy biztos: a szervezők jól döntöttek a kísérőprogramokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis a Hungerit új edzője

Augusztus 1-jétől új edző irányítja a bajnoki ezüstérmes Hungerit-Szentesi VK női… Tovább olvasom