Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Doktor Dudás búvárúszó

Sikeres államvizsgát tett a Szegedi Tudományegyetem jogi karán Dudás Zita, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub válogatott sportolója, holnap pedig doktorrá avatják. A búvárúszó nem tett le arról, hogy nyáron ott legyen a kínai vb-n.
– Sikerült?
– Sikerült! Nagy kő esett le a szívemről, hat év után sikeres államvizsgát tettem a szegedi egyetem jogi karán. Megvan a diplomám! Nagy a boldogság!

– Kemény volt?
– A szegedi egyetem az szegedi egyetem, nem véletlenül híres, ezt én is megtapasztalhattam az iskolapadban. Többször volt holtpontom, főként a vizsgaidőszakokban, de szerencsére a családom, és amikor még együtt voltunk, akkor Laci (Baksa László, a szegedi vízilabdacsapat volt kapusa
– a szerk.) is mindig biztatott, nem engedték, hogy feladjam. Megérte a küzdelem.

Dudás Zita okkal boldog. Sikeresen elvégezte az egyetemet, és a medencében is komoly céljai vannak. Fotó: Schmidt Andrea
Dudás Zita okkal boldog. Sikeresen elvégezte az egyetemet, és a medencében is komoly céljai vannak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nagy álma valósult meg a doktori címmel. Van már munkája?
– Keresésben vagyok, adtam már be pályázatot, nagyon bízom benne, hogy hamarosan elkezdhetek dolgozni. Mindig is szerettem segíteni, így most önkéntesnek állok. Vakoknak és beteg gyerekeknek segítek, így sok időm nincs a lazsálásra. Számomra ez a karitatív szolgálat fontos, ez is szívügyem.

– Edzésben van?
– Ezt is keményen csinálom, igaz, Kanyó Dénes edzőnél nem is lehet lazítani. Napi két edzésen veszek részt. Amit előír Dani, azt elvégzem, pedig nincs könnyű dolgunk, mert most éppen alapozó munkát végzünk, így hosszú távokat úszunk.

– Álmokról már többször is beszéltünk az interjú alatt. Kína is egy nagy álma!
– Igen, továbbra is az, nem tettem le arról, hogy a nyáron eljussak az ázsiai országba. És nem turistaként szeretnék ott lenni, hanem a magyar búvárúszó-válogatott tagjaként. Sokat kell dolgozni ezért, benne van a pakliban, hogy nem sikerül, de célom, hogy összejöjjön. Nagy uszonnyal és valamelyik sprintszámban sikerülhet kiharcolni a vébéindulást. Ez azonban még távoli esemény, most leginkább a holnapi nap foglalkoztat, akkor avatnak doktorrá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujka-parádéval és sikerrel kezdett a Hungerit

A női vízilabdások szentesi Euroliga-selejtezőjének első napján a házigazda Hungerit imponáló… Tovább olvasom