Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Domaszéki JISE: Sánta triplája

A Domaszéki Judo ISE fiatalja, a 13 éves Sánta László három korosztályos bajnoki címet szerzett – az egyiket a két évvel idősebbek között. Utánpótlás-sorozatunkban rendhagyó módon őt mutatjuk be.
Serdülő B, serdülő, ifjúsági B. Három utánpótlás-bajnokság, amelyen Sánta László nem talált legyőzőre. A 13 éves (2001-es) fiatal a Domaszéki Judo ISE színeiben vett részt a viadalokon, és három aranyéremmel zárta ezeket.

– Elsőéves serdülő a srác, azaz még a saját korosztályában is újonc, ám mivel gyors, szorgalmas, odafigyel, mindent megcsinál, amit kérek tőle, és vannak dobásai, amelyeket meg tud csinálni, így sikeres is – mondta edzője, Szabó Miklós.

– Ráadásul jó tanuló is a domaszéki általános iskolában. Kiváló versenyzői alkat, akit a kezdetektől én készítek fel. A testvére, Sánta Boglárka is dzsúdózik, ám ő még fiatal, így nem jár versenyekre.
Az ellenfelek először akkor tátották el a szájukat, amikor Sánta László sorra nyerte a bajnoki címeket: a serdülő B-ben és a serdülőknél a 36, míg az ifjúsági B-ben, a 15 évesek között a 42 kilogrammban. Aztán akkor csodálkozhattak nagyot, amikor kiderült, mennyi edzéssel a háta mögött ennyire ügyes és eredményes a fiatal cselgáncsozó.

Sánta László és edzője, Szabó Miklós büszke az eredményekre. Fotó: DM
Sánta László és edzője, Szabó Miklós büszke az eredményekre. Fotó: DM

– Heti háromszor tudunk edzeni Domaszéken, és természetesen jobb lenne, ha többször tudnánk, de nincs állandó helyünk, termünk. Heti egyszer részt veszünk több klub szegedi közös tréningjén, azaz még pluszlehetőségekkel is élünk. Rengeteg meghívást kapunk, és akad, amelyiknek sajnos nem tudunk eleget tenni, de azért sok versenyre eljutunk – jegyezte meg Szabó Miklós, aki így folytatta: – Ritkaság, hogy egy versenyző három korcsoportban nyerjen országos bajnoki címet, nekem Laci az első ilyen tanítványom.

Sánta László a jó szereplésnek köszönhetően bekerült a Héraklész-programba, amelynek első állomása a tatai állapotfelmérő lesz. És hogy Sánta honnan hozta a tehetséget?

– Az édesapja birkózott Szegeden, nem véletlen, hogy otthon is megkapja az ösztönzést – vélte végül Szabó Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: jobb volt a tanítvány a mesternél

A férfi futsal NB II Közép csoportjának 11. fordulójában Csongrád megyei rangadót rendeztek: az… Tovább olvasom