Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Dömsödi a szentesi vízilabdáért

A Szeged és a Szentes egykori pólósa, dr. Dömsödi József úgy döntött, tesz valamit a Kurca-parti város vízilabdasportjáért. Beleon Zsolt klubigazgató felkérésére elvállalta a Szentes Vízisportért 2006 Alapítvány elnöki tisztét.
Dr. Dömsödi József neve ismerősen csenghet a megyei vízilabdabarátoknak. Tagja volt az 1980-ban Magyar Népköztársasági Kupát nyerő szentesi együttesnek, majd a KEK-középdöntő gólkirálya lett, s a fináléban 4. helyen végzett a Kurca-partiakkal. De szerepelt a Pozsgay Zsolt edző által irányított Szegedben, valamint a Honvédban együtt játszhatott olyan kiválóságokkal, mint Gerendás, Horkai és Sudár. Magyar, olasz és izraeli bajnoki címmel büszkélkedhet, rengeteget kapott a sportágtól, de adott is már.

A Szentesen praktizáló 49 éves ügyvéd mégis úgy gondolta: még tartozik a vízilabdának. Ezért a Szentesi VK klubigazgatójának, Beleon Zsoltnak a felkérésére, „unszolására" a közelmúltban elvállalta a Szentes Vízisportért 2006 Alapítvány elnöki tisztét. Elhatározásában segítette az egykori MNK-hősökről megjelent írásunk, és az, hogy az idei serlegcsata négyes döntőjében három gárdában, a Vasasban, a Honvédban, a Szegedben, valamint a bírók között (Horváth Csaba) is látott szentesi kötődésűt. A dr. Tóth Gyula edző által gyors és lendületes játékosként jellemzett Dömsödi most is nagy tempót diktál, tele van ötletekkel.

A Szentesen praktizáló 49 éves ügyvéd mégis úgy gondolta: még tartozik a vízilabdának. Fotó: DM/DV
A Szentesen praktizáló 49 éves ügyvéd úgy gondolta: még tartozik a vízilabdának.
Fotó: DM/DV

– Az egészséges életmódra akarjuk nevelni, szoktatni a gyerekeket – mondta –, jobb, ha az uszodában töltik az idejüket, mintha az utcán csavarognak. Főként az utánpótlás-nevelésre koncentrálunk az alapítvánnyal, figyelünk az ilyen témájú pályázatokra. Szeretnénk életre hívni a baráti kört, valamint 1000, 2000, 5000, 10 ezer és 20 ezer forint névértékben Vízcsepp-jegyet kibocsátani, amelyek megvásárlásával bárki segítheti az egyesületet. Számítunk az szja egy százalékokra is, hiszen itt szinte mindenki kötődik a vízilabdához, ez a város sportja.

Mivel a pólósok Szentesen (másutt is) egy nagy családot alkotnak, tervezik, hogy az egykori nagyságokat, híres, legendás játékosokat a tétmérkőzések előtt rendszeresen köszöntenék, például születésnapjuk alkalmából.

Olvasóink írták

 • 3. kukuruntyu 2010. január 03. 11:11
  „ügyvédként is nagyon lehuzza pénzel a szerencsétlen embereket!akkor mint alapitvány elnökként.....”
 • 2. Délmadár 2010. január 03. 09:25
  „Uram Isten!
  Dömsödi a szentesi vizilabda megmentője!?

  Beleon Zsolti tényleg nagy bajban lehet, ha erre a Nonvertrebratara fanyalodott.”
 • 1. kukuruntyu 2010. január 02. 19:14
  „kecskére káposztát!hietetlen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt a sikerért a Kék Mókus-kupán

Az Arany Ászok Tippmix Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna nyílt kategóriájának győztese az Együtt Szegedért-Gól söröző volt. Tovább olvasom