Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Dongó újra a Tisza Volánban

A labdarúgó NB III Alföld csoportban az őszi szezont a 7. helyen zárta a Tisza Volán SC. A gárda tavasszal szeretne feljebb kerülni a tabellán, ebben segíthet a pár hónapos németországi kiruccanás után a csapatba visszatérő kapus, Dongó Dénes.
Jó emlékkel távozott az elmúlt nyáron a Tisza Volán SC labdarúgócsapatából Dongó Dénes. Vele a kapuban 2011. június 4-én idegenben a Jánoshida ellen 1–0-ra nyertek a szegediek. Aztán váltott.

 A profi

– Dénest régóta ismerem, a Tisza Volán SC saját nevelése. Nagyon örülök a visszatérésének, profi mentalitásával jó hatással lehet az egész keretre. Ha csak öten, hatan lennének olyanok a csapatból, mint ő, már régen osztályt váltottunk volna – dicsérte játékosát Buchholcz Gábor, a Tisza Volán SC edzője.

– Jött egy lehetőség Németországból, amit nem szerettem volna elmulasztani – jelentette ki a 26 éves hálóőr. – Kint 11 osztályt tartanak nyilván, én a 9.-ben szereplő, a Stuttgarttól 60 kilométerre található Schwabisch Hall együttesébe kerültem, amelyben munka mellett védtem. Természetesen nem ez volt álmaim netovábbja, az volt a szándékom, hogy felhívjam magamra a figyelmet, és magasabb osztályba kerüljek. Elérkezett a szezon vége, és választás elé kerültem. Elmehettem volna egy hatodosztályú csapatba második számú kapusnak, a B verziómban pedig az szerepelt, mivel eléggé gyötört a honvágy, hazajövök, és itthon folytatom a pályafutásomat. Nem tagadom, akadt egy kis dilemmám, mert a 6. osztályban már pénzt is kereshettem volna a futballal, ugyanakkor azzal is tisztában voltam, ha nem sérül meg a kezdőkapus, egy percet sem tölthetek a kapuban. Csakhogy én védeni akartam, így eldöntöttem, hazamegyek.

Dongó jó tavaszt vár a Tisza Volántól.  Fotó: Karnok Csaba
Dongó jó tavaszt vár a Tisza Volántól.
Fotó: Karnok Csaba

Dongónál nem volt kérdés, hogy korábbi csapatánál, a Tisza Volán SC-nél jelentkezik.

– Egyből felhívtam Buchholcz Gábor edzőt, akinél már a második mondat után éreztem, hogy örült a jelentkezésemnek – folytatta a kapus. – Az elmúlt nyáron némileg megváltozott a csapat kerete, még fiatalabb lett a társaság, az alapozás első napján leültem az öltözőben, körülnéztem, azt láttam, én vagyok a legidősebb. Tudom, hogy ősszel Czirják Tomi jó teljesítményt nyújtott a kapuban, biztos vagyok benne, hogy kettőnk egészséges rivalizálásából az együttes sokat profitál majd.
Némileg elmaradva a várakozásoktól a Volán a 7. helyen zárta az őszt. Dénes szerint ennél több van a gárdában.

– Az az érdekes, mielőtt kimentem volna Németországba, az volt a legnagyobb problémánk, hogy nem rendelkeztünk igazi góllövővel. Most Faragó Bence személyében a Volán adja az őszi gólkirályt, és ennek ellenére sem tudtunk előrelépni. Optimista ember lévén kizárólag a sikeres folytatást tudom elképzelni. És ebben én is segíthetnék...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza Volán-MTK: erőltetett menetben

Két mérkőzést is játszik a hétvégén a Tisza Volán-MTK jégkorongcsapata. Tovább olvasom