Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Dorozsma újból focilázban ég

A hét végén megkezdődik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az elkövetkező időszakban az osztályban szereplő csapatokhoz látogatunk el, és mutatjuk be őket. Először Kiskundorozsmán jártunk, ahol komoly változások történtek, a szurkolók pedig újból futball-lázban égnek.
Dorozsmán mindig is imádták a futballt. Évekkel ezelőtt több ezren jártak a meccsekre. Nem véletlenül, hiszen akkor a helyi kedvencek az NB II-ben vitézkedtek. Ezután jött a mélyrepülés. Nem a dorozsmaiak hibájából, hiszen a csapatot Szegedre költöztették. Mivel Dorozsmán imádják a focit, nem hagyták, hogy eltűnjön a süllyesztőben a gárda. A legalsó szintről, a megyei III. osztályból indulva kezdték újra az építkezést. A labdarúgók visszakerültek a megyei I. osztályba. Idén már komolyabb tervekkel vágnak neki az idénynek. A klub talán leghűségesebb emberével, Ottlik Sándor vezetőedzővel beszélgettünk a jövőről.

– Tizennegyedik szezonomat kezdem meg a hét végén kezdődő bajnokságban. Persze voltak közte megszakítások is, de mindig lokálpatrióta voltam. Imádom Dorozsmát, szeretek itt dolgozni. Voltam edző NB II-ben, de tevékenykedtem megyei III. osztályban is. Számomra a munka a lényeg.

Nem csak a csapat ment át változáson. Két éve új pályára költözött a zöld-fehér együttes. A centerpálya mellett egy edzőpálya is tréner rendelkezésére áll.
– A többi megyei csapathoz hasonlóan júliusban kezdtük el az edzéseket. Heti négy alkalommal tartottunk foglalkozást. Ideális körülmények között készülhettünk, a pályánk is olyan állapotban van, ami komolyabb célok elérését eredményezheti. Nagy a várakozás a Dorozsmával szemben, a régi szurkolók is visszatértek, már jó néhány edzőmeccsen népes közönség előtt léphettünk pályára.

A tréner a változásokat említette. Alaposan kicserélődött a gárda. Három távozó mellett kilenc új futballista igazolt a klubhoz. Köztük magasabb osztályt megjárt játékosok is találhatók.
– Nemcsak a játékoskeretünk, hanem a vezetőség is megerősödött. Kiss Antal elnök kilenc éve irányítja az egyesületet, de nagy örömünkre visszatért Horváth Dezső elnökhelyettes is. Vele újból a régi fényében ragyoghat a Dorozsma. Nagy dolognak tartom, hogy régi dorozsmai labdarúgók visszatértek, Szabó Tiborral és Ottlik Rolanddal sokat erősödtünk. Mellettük a két Bossánszky és Süli Péter is komoly igazolásnak számít. Nem is lehet más a célunk, mint hogy az élbolyban végezzünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaspapucsok főszerepben

Augusztus 20-án nemzetközi salakmotoros versenyt rendeznek Algyőn. A viadalon 12+1 fő áll rajthoz. A… Tovább olvasom