Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Douchev-Janics Natasa: egyértelmű döntés

Szeged - Douchev-Janics Natasa a kívülállók számára is egyértelműen döntött: Szerbiában folytatja a pályafutását, miután Szegeden mindent összepakolt, a gyálaréti házát pedig árulja. Hogy már 2013-ban vagy csak 2015-ben indul szerb színekben a kajakos, az még a jövő kérdése.
Ha az nem volt meglepetés, hogy a magyar szövetség ragaszkodott az első álláspontjához, azaz a Douchev-Janics Natasáért kérendő, úgynevezett felkészülési támogatás címén meghatározott 150 ezer euró
– nagyjából 42 millió forint – megfizetéséhez, akkor az sem meglepő, hogy a szerb szövetség lapzártánkig nem volt hajlandó kifizetni ezt az összeget azért, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos 2013-ban szerb színekben induljon. Így aztán az volt inkább a váratlan, hogy Douchev-Janics villámgyorsan összepakolt Szegeden, és a novembert, a téli felkészülést már Szerbiában kezdte el. Ezzel ugyanis egyértelműsítette, hogy hol folytatja a pályafutását. Persze az átutalás néha elég körülményes – manapság már azért nem ez a jellemző –, így meglehet, majd csak jövő hétfőn érkezik meg a magyar szövetség számlájára az összeg. Valljuk be, erre kevés az esély.

Douchev-Janics Natasa és férje, Andrian Douchev már Szerbiába költözött. Fotó: Karnok Csaba
Douchev-Janics Natasa és férje, Andrian Douchev már Szerbiába költözött. Fotó: Karnok Csaba


A lehetőségek azonban így sem csökkentek: eddig az volt a kérdés, hol folytatja, most az, hogyan folytatja Szerbiában Douchev-Janics Natasa.

Helyi információk szerint Douchevék árulják az egyedi, tehát a hirdetés alapján könnyen felismerhető és beazonosítható, szolárrendszerrel ellátott házukat Szeged-Gyálaréten. Az még kérdés, hogy a 35. életéve után neki járó életjáradékhoz marad-e állandó magyarországi lakcíme. Valószínűleg igen.

Ha Douchev-Janics, illetve immár Dusev-Janics – ahogy a vajdasági Magyar Szó internetes portálja is írja – versenyezni akar már jövőre, a férjet, Andrian Dusevet kellene „szerbesíteni". Ez megtörténhet felsőbb engedéllyel akár negyvennyolc óra alatt is, és ezzel a szerbek elhárították a fizetési kötelezettséget. Ha mégsem így történik, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy Natasáék az újabb gyermekvállalás mellett döntenek, így áthidalva a kétéves eltiltást. Megjegyezzük, Andró fia, Kristian már szerb állampolgár (is).

Ami biztosnak tűnik: a kajakos Szerbiába igazolásában, annak szerbiai publikálásában tevékeny részt vállaló egykori NBA-kosaras, Vlade Divac az egyetlen, ellenjelölt nélküli jelölt a Szerb Olimpiai Bizottság elnökválasztásán. Azaz a november 7-i döntés után egyenesbe kerülhet Natasáék szerbiai élete is.

A magyar szövetség pedig gondolkodhat azon, hogy legközelebb ilyen eset még véletlenül se forduljon elő. Azt pedig csak reméljük, hogy a Natasához hasonló kaliberű kajakos már letette névjegyét valamelyik korosztályos bajnokságon. Mert akkor Rióban már nem arról beszélünk, mennyire hiányzik a kiváló sportoló magyarországi tevékenysége és eredményessége, hanem arról, hogy egy ekkora trauma sem okozott különösebb gondot a sportág hazai életében.

Tegnapi hír, hogy Szerbia szeretné hazacsábítani a francia válogatottban szereplő, világsztár kézilabdást, a Nisben született Nikola Karabaticot, aki már a 2014-es év második felében magára ölthetné a szerb címeres mezt.

Mi van itt! Mi van ott?

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. vélemény 2012. november 04. 09:06
  „94. 9349779
  nem tudom mi a bajod ?

  - Nekem semmi. Nem én írok érthetetlen, nem ide tartozó ökörségeket. :))”
 • 89. lj510126 2012. november 03. 22:56
  „Natasa bolgár férjének gőzerővel intézik a szerb állampolgárság soron kívüli megadását, majd ezt követően a férje jogán azonnal indulhat szerb színekben is, bármiféle pénz kifizetése nélkül is.

  Dusevicsicsics Janicsicsics Natasa így végre szeretett hazája színeiben versenyezhet, miután "Magyarországon sohasem érezte otthon magát".”
 • 88. vélemény 2012. november 03. 18:58
  „94. 9349779
  Én 1949-ről írtam.
  - Mi köze van Janicsnak és cikknek1949-hez?”
 • 87. vélemény 2012. november 03. 17:40
  „91. 9349779
  irtózom tőle..Már olvastam a 49-est is az is romlás szagú volt.
  - Szaglászni jársz ide?”
 • 86. kreatív 2012. november 03. 15:58
  „d.j.n életjáradéka HAVONTA, várhatóan 800-000 és 1 000 000 Ft között lesz, ADÓMENTESEN, tévedés a 300.000 Ft.
  Az ember esze megáll!!! Az életeket mentő mentőtiszté meg 120 000 Ft, adókötelesen!!! HIHETETLEN, de így van, sajnos!!!!!!
  Az olimpiai mozgalom üzleti vállalkozássá silányult, nem szólva a MAGYAR OLIMPIAI MOZGALOMról, amely nem más, mint kifejezett, káros, nagy összegű KÖZPÉNZLENYÚLÁS!!!!!!!!
  A fenti szemléletből adódó mindaz, ami j.d.n.-val történik.
  A kajak-kenu sportág törlése az olimpiai programból azonnali tisztulást eredményezne honi kajak-kenu berkekben! Minden résztvevőnek becsületes munka után kellene néznie !!!!
  A világversenyre készülők tényleges, négy évre lebontott befektetett energiája összehasonlíthatatlanul kevés a hétköznapi életet élő, a mindennapos gondokkal küszködő átlagemberéhez, mégis anyagi- és erkölcsi megbecsülésük nagyságrendekkel jobb! Felháborító!!!
  A sport eredendően dinamikus rekreáció, hobby, szabadidő-eltöltési alternatíva, stb. stb. NEM FOGLALKOZÁS !
  Profi sport: tehetséges sportoló, sokat kockáztatva, egzisztencia-teremtő tevékenysége elé helyezi korábbi kedvtelés-szintű sportágát, mert reményt lát állandó kereseti forrásként foglalkozni vele. Ez az a pillanat, amely a KÖZPÉNZ költés stop táblája: Innen csak a SAJÁT zsebből fizető szponzor, vagy a szurkolók tömegének anyagi ellenszolgáltatására számíthat! ( Valódi szponzor: nem politikai holdudvarhoz tartozó, monopolhelyzetben lévő, adót leíró, adó- és közpénz lenyúló mecénás!!!)
  12 éven át juttatások, olimpiai érmek VB érmek. EB érmek, celeb díjak, kis -és nagy ingatlan díjak, áramfizető díjak, városi támogatások, országos támogatások, stb., stb, stb, stb, stb, stb....összesen kb. 1 milliárd forint!!!!!!!!!! Cserébe néhány másodperces lapátolás, média-fertőzött" fan"-nok rövid virtuális orgazmusával...!!!!!! No ennyit a magyar értékrendről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hab a tortán az életjáradék kérdése : ( 70 éves korig pl.:) 35 éven át: 880 000x12x35=369 600 000 millió forint !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ADÓ nélkül!!
  No ezért útálom az olimpiát, különösen a kajak-kenu szakágat!!!!!!
  A sarki boltban az eladó nem ismeri n.j.d-et, nem tudja hány aranyérmet szereztünk az olimpián, hány érmet lapátolt össze d.j.n! Ő egyet tud: NAGYON DRÁGA A VILLANYSZÁMLA!!!!
  Mire jó egy olimpiai aranyérem, világviszonylatban közérdeklődésre számot nem tartó, lassan-lassan az olimpiáról is kikopó sportágban? VÁLASZ : SEMMIRE !!!! ...Mégis 1.5 milliárd forintot fizetünk érte, KÖZPÉNZBŐL!!!!!.... egy olyan országban, ahol az állami, kormányzati megszorítások egyre súlyosabb társadalmi-gazdasági-szociális feszültségeket szítanak!!!!!!!! HÖLGYEIM, URAIM! Hogy is van ez???!!!”
 • 85. vélemény 2012. november 03. 13:02
  „88.
  "Biztosan látjuk még Janicsot Magyarországon, hiszen nem mond le olimpiai bajnoki életjáradékáról, márpedig ahhoz elengedhetetlen a bejelentett állandó lakcím. ... Csónakos segítőkészsége egyre aktuálisabb."

  - Mekkora "bérleti díjat" (részesedést) várhat majd a nettó 300 ezerből az állandó lakcímért?
  A NAV ellenőrzi majd, hogy a tápai keresztény-szocialista adózik-e a judáspénz után?
  http://www.delmagyar.hu/forum/janics_natas_lelep/13/2004189/?action=kifejt”
 • 84. vélemény 2012. november 03. 12:42
  „87. macusnéni
  61 MILLIÓT VÁR A HÁZAIÉRT JANICS NATASA
  http://www.borsonline.hu/20121103_61_milliot_var_a_hazaiert_janics_natasa
  A Bárkához tartozó lakást (8,9 M) kifelejtették.

  "Erről is írok a Ne gyűlöljetek! című, karácsonykor megjelenő könyvemben - mondta Csonka. "
  A menedzser továbbra is Natasán akar gazdagodni?
  "Az még kérdés, hogy a 35. életéve után neki járó életjáradékhoz marad-e állandó magyarországi lakcíme. "
  Egy keresztényszocialista nyugdíjas itt a fórumon felajánlotta, hogy ha nem lesz lakcíme, hozzá bejelentkezhet Natasa állandóra.”
 • 83. macusnéni 2012. november 03. 11:16
  „18.vélemény.Az ingatlan közvetitő jó szöveget ad le,hogy 10 perc alatt a belvárosból Gyálára érhet.Akkor vegye már számításba,hogy a hattyasi vasúti átkelő sorompónál mennyit kell várni,ha jön a vonat.Újszegeden szép helyen sokkal olcsóbb házat lehet venni.Azt az árat ott a mai világban mostanában nem fogja megkapni.Oda annyi pénzt kár volt befektetni.Ma már kocsmát nyitni saját ingatlanba lehet,ott sem bíztos,hogy megéri,vendéglőt pedig kész öngyilkosság.Mehetet volna szépen,nem pedig mindenfele nyilatkozatot adni.Igen változtassanak a törvényen: Aki itt lakik életvitel szerűen,annak jár,a többi törölje-szemét száját.”
 • 82. cselac 2012. november 03. 11:05
  „Na, sikerült 50 hozzászólás alatt eljutni a maszopozásig/fidesznyikezésig? :D”
 • 81. czindi 2012. november 03. 10:25
  „Ha elment, azonnal leállítani a havi 300.000 ft kiutalását. Nem kaphat életjáradékot tovább!!!”
 • 80. kondvezér 2012. november 03. 09:22
  „Akinek nincs ÁLLANDÓ lakcíme Magyarországon, nem fizet adót itt, az hogy szavazhat Nálunk ? Valaki magyarázza el nekem, mert nem értem ...”
 • 79. kontrapista 2012. november 03. 07:44
  „77.9349779
  A " 82.partizánok" hozzászóló a magadfajtákat oktat, érdemes elolvasni !”
 • 78. qrumpli 2012. november 03. 00:37
  „Kezd unalmas lenni.”
 • 77. partizánok 2012. november 02. 23:20
  „http://www.stop.hu/kulfold/ha-ez-igaz-ki-jogositotta-fel-semjent-az-igergetesre/1092377/

  Nekem ez jött le:

  "Egy múlt heti, kisvárdai fórumon ..... a szocialista párt elnökségi tagja egy helyi lakostól arról értesült, a városban azt beszélik, Semjén Zsolt a kormány nevében az ukrajnai magyaroknak garantált 300 eurós nyugdíjat ígér, ha felveszik a magyar állampolgárságot."

  Hát ez tényleg egy megbízható és hiteles forrás.
  Röhej, nem?

  "Magyarország a környező országokkal (Romániával, Szovjetúnióval, Csehszlovákiával és Jugoszláviával) még 1962-ben kötött megállapodást arról, hogy abban az országban kell folyósítani a nyugdíjat, ahol kérik a nyugdíj megállapítását,"

  Tehát ez egy akkori törvény és nem mostani.

  "Mint azt a képviselő elmondta, ez a rendszer már akkor is borzolta a kedélyeket, ezért Magyarország sorra kezdte felmondani ezeket a szerződéseket, és kezdett áttérni a mostani pro ráta számításra,"

  Akkor most mi is van?
  Ezek szerint már csak egy országgal él ez a szerződés?
  Senki nem tudja,de lehet fröcsögni?

  "Korózs hozzátette, nincs tudomása arról, hogy Ukrajnával rendezték volna az ilyetén való nyugdíjmegállapítást, de azt tudja, hogy 2-3 héttel ezelőtt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság zárt tárgyalás keretében folytatott nyugdíjtárgyalásokat, ahol a magyar-ukrán szociális biztonságról szóló egyezmény felülvizsgálata is napirenden volt. A tárgyalás eredményéről viszont nincsen tudomása."

  Akkor most mi vaaan?
  Suttogó propaganda?

  Talán meg kellene kérdezni,ha nem biztos benne, nem " egy helyi lakostól arról értesült, a városban azt beszélik," alapján informálódni, mert a nép ostoba része is "bekajálja"( mint a mellékelt ábra is mutatja) és hangulatot kelthet a határon túliak ellen.
  Vagy ez is cél?”
 • 76. partizánok 2012. november 02. 22:55
  „Én elolvastam.:-)
  Összefoglalnám a lényeget:

  "Egy múlt heti, kisvárdai fórumon Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja egy helyi lakostól arról értesült, a városban azt beszélik, Semjén Zsolt a kormány nevében az ukrajnai magyaroknak garantált 300 eurós nyugdíjat ígér, ha felveszik a magyar állampolgárságot."
  Hehehe, Maris néni szomszédja mondta...azt bizony egy az egyben el kell hinni.
  :-))

  "Magyarország a környező országokkal (Romániával, Szovjetúnióval, Csehszlovákiával és Jugoszláviával) még 1962-ben kötött megállapodást arról, hogy abban az országban kell folyósítani a nyugdíjat, ahol kérik a nyugdíj megállapítását,..."

  "Mint azt a képviselő elmondta, ez a rendszer már akkor is borzolta a kedélyeket, ezért Magyarország sorra kezdte felmondani ezeket a szerződéseket, és kezdett áttérni a mostani pro ráta számításra,"

  Ezek szerint már csak Ukrajnával él ez az egyezmény.

  "Korózs hozzátette, nincs tudomása arról, hogy Ukrajnával rendezték volna az ilyetén való nyugdíjmegállapítást, de azt tudja, hogy 2-3 héttel ezelőtt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság zárt tárgyalás keretében folytatott nyugdíjtárgyalásokat, ahol a magyar-ukrán szociális biztonságról szóló egyezmény felülvizsgálata is napirenden volt. A tárgyalás eredményéről viszont nincsen tudomása..."

  Talán nem Maris néni pletykáira kellene alapozni és hülyíteni a népet (mint a mellékelt ábra is mutatja), hanem akkor konkrétan rákérdezni.
  Hangulat keltésre viszont kiv”
 • 75. vélemény 2012. november 02. 22:25
  „72. 9349779
  Pártod teleológiáját elolvastam.
  - Meg is értetted?”
 • 74. kumisz 2012. november 02. 22:14
  „Eléggé unalmas már ez a téma.
  Off.”
 • 73. partizánok 2012. november 02. 21:24
  „67. 9349779 2012.11.02. 19:49

  63. partizánok

  "Mint érintett igen ,de nem itt osztom meg.Rokonságom,testvérek,unokatestvérek,nagynénik..stb..stb..nem "

  Na de kérlek!
  A rokonságod alapján megítélni egy 300 ezres közösséget?
  Mondtam, hogy ne magadból(rokonságodból) indulj ki!
  :-)
  10-30 ember alapján elítélni egy ekkora közösséget?

  Egyébként honnan veszed ezt a 300 EUR nyugdíjat?
  Amikor a magyar magyar sem kap ennyit.
  Hallottad, hogy valaki mondta vagy tudsz konkrét linket is mutatni, hogy így van?
  Mert addig csak hangulatkeltésnek tűnik.
  :-)

  Egyébként, tényleg én is hallottam, annak idején,- a Magyar igazolvány osztásakor-, hogy 20 millió munkavállaló lepi majd el az országot.
  Azt is hallottam, hogy pár ostoba el is hitte.
  Te mit hallottál?
  :-)”
 • 72. vélemény 2012. november 02. 20:54
  „"Az még kérdés, hogy a 35. életéve után neki járó életjáradékhoz marad-e állandó magyarországi lakcíme. "
  - Egy lelkes tápai keresztényszocialista nyugdíjas itt a fórumon felajánlotta, hogy hozzá bejelentkezhet Natasa állandóra.
  http://www.delmagyar.hu/forum/janics_natas_lelep/13/2004189/?action=kifejt”
 • 71. macs 2012. november 02. 20:51
  „66. x,
  elgondolkodtató a véleményed! :-) és különösen érdekes akkor, amikor a futottak még kategóriában jegyzett magyar focira milliárdokat költünk. Idézett Tőled: "Mégis 1.5 milliárd forintot fizetünk érte, KÖZPÉNZBŐL!!!!!.... egy olyan országban, ahol az állami, kormányzati megszorítások egyre súlyosabb társadalmi-gazdasági-szociális feszültségeket szítanak!!!!!!!! ..." A számot lecserélhetjük, mondjuk 20 milliárdra, de inkább jóval többre.”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadó lesz Ásotthalmon

A megyeegyben a harmadik helyen álló Ásotthalom a listavezető Sándorfalvát látja vendégül vasárnap. Tovább olvasom