Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Douchev-Janics Natasa: sprintszámok kizárva

A télen gerincsérvvel megműtötték az EDF DÉMÁSZ- Szeged egykori háromszoros olimpiai bajnok kajakosát, Douchev-Janics Natasát, aki már győri színekben szerepel. A kiválósággal a Maty-éri világkupán futottunk össze.
– Hogy van?

– Köszönöm szépen, jól, hiszen visszakaptam a normális életemet, és egy egész napot kibírok már aktívan. A boldogság adott, bár a szemem egy kicsit könnyes, hiszen csak nézem a versenyt, nem aktívan versenyzek. Szeretném visszakapni a sportolói életemet is, ezen dolgozom.

– Milyen sportmozgásokat végezhet el, illetve gondol-e az idei visszatérésre?

– Igazából mindent megcsinálok, sőt már kajakoztam is, bár csak óvatosan, energiaspórolósan mozgok. Megpróbálom összeszedni magam a második válogatóra, amely június végén lesz ugyancsak Szegeden. Nem lehetetlen, de nem biztos, hogy sikerül. Ha mégis, akkor pedig a sprintszámok kimaradnak, azok most messze állnak majd tőlem. Az ezer páros például beleférhet, ám a mezőny erős, és ha eljutok egy külföldi világeseményre, csak a jó szereplés, az érem érdekelne.

Douchev-Janics Natasa civilként volt ott a világkupán. Fotó: Karnok Csaba
Douchev-Janics Natasa civilként volt ott a világkupán. Fotó: Karnok Csaba

– Szeged fontos állomás volt az életében, hogyan gondol vissza rá?

– Mindig jól érzem magam a városban, a Maty- éren, a borfesztiválra is kilátogattam. Itt éltem 13 évig, nagyon sok barátom lett, így szívesen jövök rendszeresen vissza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetedik az UTC

Megszerezte a 7. helyet a férfi futsal NB I-ben az UTC, amely az alsóházi rájátszás 10., utolsó fordulójában Nagykátán is nyert 7–2-re. Tovább olvasom