Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Douchev-Janics Szegeden van, a szövetség nem tárgyalt a szerbekkel

Szeged – Egy szokásos ünnepségnek indult a szegedi vízitelep átadója egészen addig, amíg meg nem jelent Douchev-Janics Natasa.
A megújult szegedi vízitelep átadására eljött Ábrahám Attila, a kajak-kenu szövetség főtitkára is. Azonban arra senki nem számított, hogy betoppan Douchev-Janics Natasa. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos ajándékokat adott át a jelenlévőknek: Thierry Le Boucher-nak, az EDF DÉMÁSZ vezérigazgatójának londoni lapátját, illetve több támogatójának az érmeiből adott át.

Sikerült Natasával néhány szót váltani. Lapunknak elmondta, napok óta itt vannak Szegeden a férjével és gyermekével Milanával. Minden nap edz egy kicsit. Elmondta azt is, nem tudta még rendesen kipihenni magát a londoni olimpia után. Ebben szerepet játszanak a körülötte zajló események. Úgy gondolja, október végére eldőlhet a sorsa.

Natasa volt a meglepetésvendég a vízitelepen. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Szegeden nem tárgyaltunk a szerb szövetséggel,
nem is volt erről szó,
Érmeket ígérnek

Támogatók, a sajtó képviselői és több száz utánpótlás-versenyző előtt adták át tegnap Szegeden a 43 millió forintból felújított vízi telepet. Az 1958-ban épített létesítményben kicserélték az összes nyílászárót, továbbá 13 napelemet és 3 napkollektort szereltek fel rá, amelyek segítségével a teljes energiaszükséglet 15 százalékát tudják előállítani. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE továbbá támogatói előtt fejtette ki céljait a következő olimpiai ciklusra: ennek első részében vállalják, hogy a 2013-as vb-n és Eb-n egyaránt két érmet, benne egy aranyat nyer az egyesület. A klub és az EDF DÉMÁSZ képviselője, Dervarics Attila elnök és Thierry Le Boucher elnök-vezérigazgató továbbá aláírta az újabb egyéves együttműködésről szóló szerződést, amelynek értelmében tovább folytatódik a két fél 2000 óta tartó gyümölcsöző kapcsolata.
csupán felvetődött, hogy a mai esemény jó alkalom lehetne erre – mondta Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Most a szerbek térfelén pattog a labda, mi megtettük az ajánlatunkat, miszerint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 150 ezer eurót kér azért, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytathassa pályafutását. Egyelőre ők nem jelezték, hogy tárgyalni szeretnének, erre október 27-éig van még lehetőségük. Eddig kell az elnökségnek is döntenie arról, elengedi-e Natasát, és a még hasonló helyzetben lévő körülbelül tíz versenyzőt – tette hozzá.  

Hogy mik a lehetőségek? Az első az, hogy a két szövetség megegyezik (ehhez mindenképpen kell a Szerb Olimpiai Bizottság anyagi támogatása is), és Natasa már jövőre szerb színekben versenyez. A második, hogy nincs egyezség, ebben az esetben a versenyzőnek két szezont kell kihagynia, mielőtt országot vált. A harmadik, hogy férje révén bolgár színekben folytatja, ebben nem akadályozhatja meg az MKKSZ. A negyedik az, hogy marad magyar válogatott – erre van talán a legkevesebb esély. Az ötödik pedig az, hogy a bolgárok kikérik a kajakost, majd megegyeznek egy másik szövetséggel, például a szerbbel, és továbbadják a versenyzői engedélyét.

Natasa volt a meglepetésvendég a vízitelepen. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

– Ez a lépés finoman szólva sem lenne sportszerű a bolgár szövetség részéről, és biztosan rosszul érintené a magyar-szerb-bolgár sportkapcsolatokat, valamint a nemzetközi szövetség sem nézné jó szemmel. Azt is felajánlottuk Natasának, hogy ha követni szeretné férjét Szerbiába, tegye, de versenyezzen magyar színekben, ennek nincs elvi akadálya – fogalmazott Ábrahám Attila.

Csütörtökön Belgrádban lehet bejelentés

Szerb sajtóértesülések szerint csütörtökön egy belgrádi sajtótájékoztató keretében bejelentik, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa a jövőben szerb színekben folytatja pályafutását.

A újvidéki magyarszo.com beszámolója szerint a 12 órakor kezdődő eseményen Douchev-Janics mellett jelen lesz Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Mirko Nisovic, a Szerb Kajak-Kenu Szövetség elnöke is.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az ügyről egyelőre semmit nem tudnak, legfeljebb annyi történhet, hogy a szerbek elfogadják az MKKSZ által ajánlott 150 ezer eurós kivásárlási árat, és erről szándéknyilatkozatot küldenek.

"Ettől kezdve pedig az MKKSZ elnökségének jogköre eldönteni, hogy elfogadja-e azt" - tette hozzá Ábrahám.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. murphyka 2012. október 04. 15:30
  „Reméljük hogy az EDF DÉMÁSZ vezérigazgatójának elmesélte valaki, hogy cége milyen aljas módszerekkel "kötbérezi" a tisztességes fogyasztókat!!!Ha mégsem megírjuk neki, hátha tesz valamit ez ellen. Fogadjunk hogy tudomása sincs róla.Hozzuk tudomására, ha már a saját emberei nem teszik ezt meg.”
 • 47. zsiga. 2012. október 04. 14:55
  „200´1-ben amikor Natasa atköltöszködöt M.o a szerb szövetség ingyen atengedte pedig mar akkor negyedik volt a Sydneji olimpian most meg pénzt követtel a kajak szövetség hogy hazatérhesen vajon ez emberkereskedés azért aki sok hirnevet hozot nem ezt érdemli meg”
 • 46. igazságkereső 2012. október 04. 10:54
  „Aki menni akar, hadd menjen, erővel nem kell visszatartani! Egyébként ami körülötte zajlik, mesterséges financiális és sportpolitikai blabla!”
 • 45. Figyelő 2012. október 04. 09:04
  „Ez a szerb nő bohócot csinálhat mindenkiből?”
 • 44. bambulla 2012. október 04. 08:45
  „na húzzon innen ez a pénzéhes p.csa
  fizessenek a szerbek és záruljon le ez a sztori”
 • 43. cicas 2012. október 04. 08:17
  „Janics Szegeden most hol lakott? Csak nem a maty-éri sportszállóban???
  Nahát-nahát!!
  Biztos nem telik másra?”
 • 42. PiszokAlfréd 2012. október 04. 07:20
  „Csak úgy mellékesen megjegyezném, Kacsa bá´-nak a héten volt a 62. szülinapja! Isten óvja még nagyon sokáig!”
 • 41. HUNNE 2012. október 04. 07:13
  „14. xenopus 2012.10.03. 16:13
  Teljesen igazat adok neked.Amit eddig havonta megkeresett plussz a jutalmak es juttatasok megerdemelte.Büszkek voltunk es vagyunk az elertekre!DE legkesöbb most lenne az ideje a JOGTÖRVENY MODOSITASARA.Eletjaradek csak annak jarjon aki a magyar szinekben versenyez vagy itt felyezte be a palyafutasat.amennyiben egyszer valltott akkor essen el az eletjaradektol.kesz.ennyi.Mindettöl független köszönjük Natasa.”
 • 40. JungHeinrich 2012. október 04. 05:55
  „Nem játsza meg :-(”
 • 39. szegedifiú 2012. október 03. 23:34
  „38.
  Tényleg ennyire ostoba vagy? Esetleg csak megjátszod magad?”
 • 38. kreatív 2012. október 03. 22:59
  „880 000Ft /HÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  35 éven át: 880 000x12x35=369 600 000 millió forint !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12 éven át juttatások, olimpiai érmek VB érmek. Eu érmek, celeb díjak,
  kis -és nagy ingatlan díjak, áramfizető díjak, városi támogatások, országos támogatások,
  stb., stb, stb, stb, stb, stb...........

  összesen kb. 3/4 milliárd forint!!!!!!!!!! Cserébe néhány másodperces lapátolás, média-fertőzött fannok rövid virtuális orgazmusa...!!!!!! No ennyit a magyar értékrendről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 37. GengsterPro 2012. október 03. 22:39
  „miért kell ezt témát ennyire felfújni?”
 • 36. szegedifiú 2012. október 03. 21:35
  „34.
  Ez nem igaz! Messze nincs 880 ezer forint! Nézz csak utána! Az viszont igaz, hogy adómentes!”
 • 35. szegedifiú 2012. október 03. 21:34
  „33.
  Szerinted miért?
  Na?
  Tényleg nem tudod?
  Mert a többi nem 3-szoros olimpiai bajnok! EZÉRT!”
 • 34. cicas 2012. október 03. 21:32
  „Az olimpiai bajnok életjáradék 3 aranyérem után 880 000 forint, mely összeg a sportoló 35 éves korától jár !!!!!!”
 • 33. ráérő 2012. október 03. 21:27
  „..."Egyébiránt miért csak Janics Natasára élezzük ki a tollunkat? Rajta kívül még hét versenyző társa ,,vette a kalapját" és búcsút mondott Magyarországnak. Ugyanúgy, mint ő. Beadták a kérelmüket a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, kikérték igazoló lapjukat, hogy azután bekopogtassanak az általuk választott célország illetékes szövetségének az ajtaján és átadják a pecsétes papírost. Ki korábban, ki ezekben a napokban, de megtette mindezt."
  Szeged Ma tények és vélemények”
 • 32. szegedifiú 2012. október 03. 21:19
  „28.
  Nekem nem a Csonka villog, hanem az a köpönyegforgató O. János, média birodalom építő! Az mindenhova odatolja a képét! A vízitelephez pl. mi köze? Szörnyű törtető, unszimpatikus egy hapsi!
  Natasának 100%-ig igazat adok, hogy haza akar menni. Magyar férjétől nem született gyereke, a bolgártól igen! Egy 30 éves nő már nagyon babára vágyik! Innentől más lett neki a fontos! A magyar színekben nyert aranyai magyarok maradnak. Ezután mi lesz? Azért azon el kellene gondolkodnia, hogy Londonban miért nem nyert aranyat? Nem biztos, hogy a boldogságát okozó férje a legjobb edzője is! Szét kellene a munkát a családtól választani. Úgy tűnik, neki ez nem sikerült!
  IMÁD(TA)LAK JANICS NATASA! Már sokszor leírtam a DM hozzászólásaimban, vissza lehet nézni.”
 • 31. kreatív 2012. október 03. 20:42
  „Kedves Cenzor! Kérem ezt ne törölje el, mint számtalan más reflexiómat!

  Kedves D.J.N: Fannok!!!

  Először is tudnotok kell mennyi az életjáradék havonta , - adó nélkül,- ugyanis az olimpiai bajnokoktól nem vonnak SZJA-t ????!!!!!!

  Másodszor: 52.csonakos 2012.10.02. 07:21 Itt vannak a tények!
  Natasa a három olimpiai aranyérem mellett 18 világbajnoki és 17 Európa-bajnoki címet is nyert az elmúlt 10 évben.
  Miért kell menedzser? - mert Natasa kajakozni tud és nem üzletet kötni!

  Kreatív: nem érem felsorolást kértem, hanem azt hogy az ország mennyit profitált D.J.N.-ból??!!!

  Kiegészítéstként: a sarki boltos nem ismeri J.N.D-et, tőlünk nyugatabbra keverik Budapestet Bukeresttel, hogy az olimpiai számként lassan megszüntetendő kajak-kenu sportágban ( rajtunk kívül nagyobb tömegek sehol sem nézik a nagyvilágban) , ki milyen helyezést ért el csak azokat foglalkoztetja, akik amagyar holdudvarhoz tartoznak.
  Szép sportág a kajak -kenu, de csak amatőr szinten, megélhetési lehetőségként, közpénzből támogatni rövid- és hosszú távon is nagyon nagy hiba!! A fenti furcsa magyar kajak-kenu szemlélet vezet ilyen nagyon -nagyon lehetetlen helyzethez, mikor olimpia érmekért fizetnek országok, a média-fertőzött plebsz megnyugtatása érdekében!!! Feleslegesen kidobott pénz!!!!”
 • 30. kipkop 2012. október 03. 20:36
  „19. klj-54 2012.10.03. 16:58
  Miért nem Baráth Etelét emlegeted, vagy azt sem tudod ki az?”
 • 29. Commander-V2 2012. október 03. 20:27
  „28: Csonkának fideszes politikus korában kellett volna inkább Janics-csal foglalkozni”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zapletán, a megmentő

A németországi Augsburgban megkezdődött a férfi tekecsapat világkupa, amelyen a Szegedi TE együttese… Tovább olvasom