Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Douchev-Janicsot honosítanák a szerbek - a klubot még nem keresték meg

Lehet, hogy Douchev-Janics Natasa a jövőben szerb színekben versenyez majd. A menedzser cáfol - a klubigazgatót még senki sem kereste meg.
- Minden pletykának van valami alapja - reagált a Magyar Szó internetes oldalának cikkére Csonka Gábor menedzser.

- A londoni olimpián, amikor Natasa befejezte a 200 méteres döntőt, akkor szomorúan ült a mólón. Egyszer csak azt vette észre, hogy beárnyékolja valaki, majd egy hatalmas embert látott maga mellett. Ekkor ismerte meg, hogy az egykori kiváló kosárlabdázó, a szerb legenda, Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke tornyosul mellette. Divac átölelte, és gratulált neki - ennyi történt, nem több. Natasa életében először találkozott Divaccal, azonban a gratuláción kívül semmi másról nem beszéltek - tette hozzá Csonka Gábor, Douchev-Janics Natasa menedzsere.

Csonka GÁbor szerint Douchev-Janics Natasa nem vált országot.
Csonka Gábor menedzser szerint Douchev-Janics Natasa nem vált országot.

A cikkben az szerepel, hogy a Szerbiai Olimpiai Bizottság már tárgyal a honosításról a londoni olimpián egy ezüst- és egy bronzérmet szerző kajakossal, Douchev-Janics Natasával. Az ügyben megkérdeztük Natasa szegedi klubjának igazgatóját is.

Petrovics Kálmán és Natasa Szegeden, az olimpikonok köszöntésén. Fotó: Schmidt Andrea
Petrovics Kálmán és Natasa Szegeden, az olimpikonok köszöntésén. Fotó: Schmidt Andrea
– Natasát 2012. december 31-ig szerződés köti az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesülethez. A folytatással kapcsolatos tárgyalások még nem kezdődtek meg, hiszen Natasa nincs is Magyarországon. Egyértelmű, hogy azt gondoljuk, marad, hiszen Szeged annak idején befogadta, szerette és szereti is, ha viszont másképp képzeli a pályafutását, nyitottak vagyunk a tárgyalásra. Hivatalosan még senki sem keresett meg bennünket, így sem a szerb szövetség, sem Natasa – nyilatkozta Petrovics Kálmán, a szegedi klub igazgatója.

- A Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, Vlade Divac jelenleg is megbeszéléseket folytat Natasával, és véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük – mondta Dragan Plavszics edző a szerbiai rádió és televízió vendégeként.

Douchev-Janics Natasa - aki eddig eddig három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett Magyarországnak az olimpiai játékokon - a 2000-es olimpián még jugoszláv színekben indult, és negyedik lett, utána azonban úgy döntött, hogy Magyarországon folytatja pályafutását.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. howatowabb 2012. augusztus 21. 14:33
  „Akkor, amikor úgy döntött, itt sportol, elhagyva otthonát, hazáját, talán döntött. Jól, vagy sem, de döntött. talán a lépéssel elárulta, mit szeretett volna. Nem ott sportolni. Valamiért átigazolt. Azóta talán testvére is. Akkor mi itt a kérdés?”
 • 88. Figyelő 2012. augusztus 18. 14:09
  „Ezért adta el a Bárkát!?”
 • 87. rózsakert 2012. augusztus 18. 11:18
  „83.ossian33 2012.08.17. 15:07
  85.kreatív 2012.08.17. 22:44

  kuruczoskodó naív emberek---ezt nem tudják megérteni!!!---max majd a korgó hasuk elgondolkodtatja őket!!!

  Aki élsportolóvá lett -az is tudja minden ódiumát a választásának....---azt csinálja-választotta-élje....és ne extra pénzekkel....LÁSD 35 MILLA OLIMPIAI ARANY....dotálják----még az ő pénzét összeadózók nagy része ezt 20 év alatt sem keresi meg!!!...........persze kurucziában ez is másként megy...

  LEGYEN SPORTSTADION---HA FÉL ORSZÁG ÉHEN HAL IS...tőlem lehet......részünkről nem lesz segélygyűjtés!”
 • 86. ossian33 2012. augusztus 18. 02:27
  „85. kreatív 2012.08.17. 22:44

  SZerintem is.
  65. hsz-omban én is ilyesmire gondoltam.”
 • 85. kreatív 2012. augusztus 17. 22:49
  „To 84! A magyaropk sem szívesen látják, mivel legjobb és legrosszabb éveiben is rengeteg pénzbe került a városnak, országnak !!!!!”
 • 84. kreatív 2012. augusztus 17. 22:44
  „Kedves 82-es! A reflexiód maga állításaid cáfolata!!! Kedves családtagod élsportoló. olimpikon. Nagyszerű. Főiskolára is járt,. beszél nyelveket. Kitűnő! Kérdezem : mi a foglalkozása, nem keres jól, írod Te. Miért végzi mégis a testet- lelket gyötrő sportot, ha még családjával sem tud eleget együttlenni.
  Válaszom: összességében ő jobban élvezi az élet ezen oldalát, mint a mindennapos küzdelemmel járő foglálkozás szerű hivatást. Olimpikomkénz keveset keres , írod Te! Ez annyit jelent: eltitkolja jövedelmét!
  Bennfentesként kérdezd őt: az edzőtáboban tnylegesen hányórát sanyarog!Nehéz az élete. Írod Te! Mennyen akkor dolgozni!
  A mentős életeket ment. Egy ember élete üösszehasonlíthatatlanul értékesebb, bárhányszor elnyávogott magyar himnusznál! Ezt jól jegyezzétek meg ! Egy mentős összehasonlíthatatlanul értékesebb a 8 magyar aranyéremnél! Anyagi megbecsülése.....!? No erről beszélek, írok én! FELHÁBORÍTÓ!”
 • 83. kontrapista 2012. augusztus 17. 22:31
  „Ajánlom Natasának, olvassa el a szerbiai Blic napilapban a róla szóló cikk utáni kommenteket és azután hozzon döntést. A magyar olvasóknak elárulom : a szerb közvélemény nem kívánja látni Natasát Szerbiában, marasztalják Magyarországon, mivel legjobb éveiben nem nemzetének szerezte a dicsőséget.”
 • 82. ossian33 2012. augusztus 17. 15:07
  „71. csonakos 2012.08.17. 06:51
  Jó, jó, de attól, h a világ hallja a magyar himnuszt, mi fog attól változni? Hol a konkrét hozadéka? Én is hallottam a mittomén koreai himnuszt, mégsem hat meg különösebben. Nem rohanok oda....”
 • 81. Szurkoló 2012. augusztus 17. 13:53
  „Jaj de jó látni, mennyi higgadt és jó gondolkodású ember létezik még! :) Viszont erős kisebbségben vagyunk :(

  Kreatív: én értem, hogy te a tömegsportra voksolsz, de el kell fogadni, ha a mi kultúránk egyszerűen más, mint az osztrákoké. Egyébként elárulok egy titkot: az élsport alapja a gyerekkorban elkezdett egyesületben űzött sport. A te szótáradban ez lehet a tömegsport. Ez a szféra termeli ki - igaz, 1000-ből, ha talán 1-et - az élsportolói réteget. Úgyhogy nem lehet olyan csapnivaló a bázis, ha ilyen erős az elit!

  Más: olimpikon családtagom nevében kikérem magamnak a dolce vitás megjegyzésedet. Halálra edzik, dolgozzák magukat! Az én rokonomnak évi 3 hét (!) pihenője van, ami kevesebb, mint bárhol az alapszabadság! Élsport mellett járt főiskolára, tanult nyelvet... Sanyargatja magát az étkezéssel (tudatos táplálkozás, én nem bírnám), mindent, MINDENT az eredményeknek rendel alá! Példás családapa, pedig az edzőtáborok miatt sokszor hónapokig nem látja a szeretteit. Hű, ez ám a dolce vita, tényleg! És igen, neki ez a foglalkozása, fizetésért teszi. Nem keres annyit, mint egy nb 2-es focista, elárulom! Töredékét kapja, mint egy klubszintű kézilabdás. Pedig világbajnok és olimpikon! Nem nyávog, teszi a dolgát, mint sokan mások.
  Egyébként tudod, mit? Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy eljusson idáig! Nosza, fuss neki!”
 • 80. kormoska 2012. augusztus 17. 13:12
  „Haza?Mára elcsépelt fogalom lett.Ő eleve szerbnek született ott él a családja,kettős állampolgár,18 éves koráig ott élt ezért nem lepődtem meg túlzottan.Bár a férje révén inkább Bulgáriára tippeltem!Ha nekik is nyerne olimpiát azzal történelmet csinálna,lehet hogy éppen ez motiválja?
  Manapság amikor a sportolók úgy váltanak hazát,mint a mások alsóneműt nem csodálkozom semmin.Fontosabb lett sokuk számára,hogy ki ad több pénzt a felkészülésükre,hol van több szponzor,jobb körülmények stb.
  Ha úgy dönt,hogy megy köszönjük meg illően a magyar sikereket,sok-sok örömet szerzett az országnak és Szegednek!Itt élete végéig megbecsülnék de ha menni akar,hagyni kell!Az utánpótlás már alig várja,hogy a helyére beülhessen.
  Sokan lehurrognak ezért de Natasának a viselkedésében,bizonyos gesztusaiban mindig érezhető volt a Szerb habitus.A vér nem válik vízzé...”
 • 79. Fri 2012. augusztus 17. 10:27
  „Aki értelmesen és melegszívűen gondolkodik és nem csak a rosszindulat sugárzik belőle !!!! az megköszöni Natasának amit eddig hozott annak az országnak amely színeiben nagyon sok szép eredményt hozott.
  Megint csak azt tudom mondani, hogy azok az emberek akik már egy ilyen cikk után csak bántani tudják - anélkül, hogy egyáltalán azt nyilatkozta volna, hogy ez igaz - szégyelljék magukat, mert csak duma van , és az is rosszindulatú. (Tényleg ezek az emberek jól érzik magukat bőrükben, hoyg mindig csak negatív a hozzászólásuk ??? Biztosan nem !)
  Natasa pedig döntsön a szíve szerint, megteheti !
  Szép volt Natasa !”
 • 78. rózsakert 2012. augusztus 17. 10:24
  „63.mediaschreck 2012.08.16. 21:49

  hopsza....mit tettél mein Bruder?...amiket én írtam a szűlőföldről...azt nem überelhetted!
  Voltam Trierben---ugorb be egyszer a Dóm terén van egy szuper kis söröző nagyon finom a csapolt sörük....KÓSTOLD MEG!”
 • 77. rózsakert 2012. augusztus 17. 10:19
  „57.kreatív 2012.08.16. 20:52

  A kuruczos mentalitás még nem éhezteti a többséget annyira-hogy megértsék írásod....pedig egyxetértünk---a profikat fizessék meg a szponzorok-a klubok...ne közpénzből 35 misi egy aranyért....egy átlag emberke 20 évi fizuja könyörgöm...és nagy részük napi 10-12 órában nyomja----na lehet köpködni!

  Én csak kosarat néztem-és abszolute nem érdekel a h-s sportolók dolga-----de mert pénzről van szó-leírtam a véleményem----a sok sírás-rívásos riportnál ígérem nem posztolok.”
 • 76. MW2012 2012. augusztus 17. 09:23
  „Nagyon meghatódtam ettől a sok szívmelengető beírástól. Érthető valahol, hogy az ember azt szeretné látni, amire vágyik, hogy a sportolók a hazájuk szineiért küzdjenek, meg hasonlók. Ennek a korszaknak sajnos már évtizedekkel ezelőtt vége lett. manapság már a teljesítmény-kényszer, a kokszolás, a sikerdíj (pénz !!!) megszerzése és elosztása a cél. Pontosan ezért van, hogy évente tucatjával halnak meg, korábban egészségesnek tűnő sportolók. Amikor Renato Curi, a Perugia focistája 1977-ben mérkőzés közben, szívinfarktusban elhunyt, ez még szenzációs hír volt, nem szoktunk hozzá, manapság havonta történik meg. Vannak magyar áldozatok is. Tiszteljük őket, de misztifikáljuk túl ezeket a teljesítményeket. A dolgok mögé kell látni. Ahogy Puljezevics mondta néhány éve: ő annak a válogatottnak lesz tagja, amelyik jobban fizet. Nincs már klubhűség, nemzeti érzés, szülőföld, egyebek. Van helyette pénz, örökjáradék...Hagyjuk a demagógiát szerintem.”
 • 75. bánki 2012. augusztus 17. 09:07
  „Janics annyira magyar mint Kertész Ákos !

  Azért az röhej, hogy angol, holland sportolók első generációs migránsok!

  Meg kell venni a sportolókat ,,kilóra" - ennyi !”
 • 74. v.imre 2012. augusztus 17. 09:04
  „Köszönettel tartozunk Natasának az ország színeiben elért sikerekért, a bennünket, szurkolókat örömmel és büszkeséggel eltöltött élményekért. Nyilvánvaló, 30 évesen, a babával szíve joga ott folytatni pályafutását, ahol édesapjával, testvérével azt elkezdte. Akárhogy dönt, sok sikert és boldogságot kívánok neki és családjának.”
 • 73. tralalala 2012. augusztus 17. 08:44
  „Miről megy itt a vita, a sok értelmes (tisztelet a szerencsére létező kivételnek :) ) hozzászólás? A semmiről, a szerbek szeretnék ha újra szerb színekben menne, erre eddigi információk szerint Janics NEM-et mondott.
  De ilyeneket olvasni, hogy menjen az övéihez ha akar meg hasonlók..., ha nem volna világos ő egy magyar lány, aki csupán a gyalázatos "nyugat békéje" eredményeképpen a mesterségesen húzott vonal másik oldalára született. Szerintem pedig a legnagyobb öröm lehetett neki, hogy magyarként magyar színekben versenyezhetett és versenyezhet. Én még emlékszem mikor Athénban nyert...

  ""...fizetitek a dolce vita-t élő olimpiai bajnokaink munka nélkül kapott millióit!"
  én úgy tudom a lehetőség mindenki előtt adott, hogy olimpiai bajnok legyen...:)”
 • 72. bambulla 2012. augusztus 17. 08:30
  „érdekes az időzítés
  épp hogy haza jöttek az olimpiáról
  semmi gond ha elmegy csak akkor ne várja a havonta folyósított összegeket Magyarországról
  nem bántva Natasát, de már egyszer váltott férjet és országot is :)))
  hajrá Szeged, hajrá magyarok !!!”
 • 71. kontrapista 2012. augusztus 17. 07:29
  „Natasa, mint sportoló a legtöbbet megtette az őt befogadó országért, így mi magyarok csak hálával tartozunk neki. Azon pedig senki se csodálkozzon. hogy a sportban elért csúcs után vágyódik haza, ahol az övéi élnek. Az sem mellékes, hogy a palánkai kajakklub elhunyt édesapja, Milan Janic nevét viseli.”
 • 70. csonakos 2012. augusztus 17. 06:51
  „65. ossian33 2012.08.16. 21:59

  Nosza, fuss neki és gondold csak át ezt amit fölvetettél!

  Elismerve az általad fölsorolt szakmákat - bár van amelyik már nem létezik, (bányász) a szoros értelmben mert mélyművelésű bánya talán nem is üzemel ma hazánkban - kiváncsi lennék arra hány milliárd ember hallgatta miattuk eddig a himnuszt. Hogy ismeretették meg hazánkat a világgal? Az almát meg a krumplit összehasonlítani a sóval nem szerencsés! A maga helyén mindegyikre szükség van!”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye II.: izgalmas szezon lehet

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 2012–2013-as idénye szombaton rajtol - 16 csapat indul, és november 25-éig tart az ősz. Tovább olvasom