Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Dougalba dőlt magyar terv

Nemcsak a törökök elleni 3–0-s vereség, hanem négy alapemberének eltiltása miatt is fájhat majd a következő, októberi Eb-selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Várhidi Péternek a feje.
Egy darabig nem felejtjük el a török–magyar válogatott labdarúgó-mérkőzés 63. percében történteket. Az Eb-selejtező isztambuli poklában – milyen érdekes: egészen eddig a percig nem a magyarok, hanem a saját közönség által kifütyült törökök érezhették magukat a pokolban – egy emberként ugrott talpra a vendég kispad: Gera 11-est harcolt ki! Aztán jött a pofára esés. A magyar csapatkapitány a skót Dougaltól színészkedésért megkapta második sárgáját, így a pirosat is. Gera levonult a pályáról (– Ezt nem hiszem el! – olvashattuk le a játékos szájáról az eset után), a kispad fájdalmas arccal ült vissza a helyére.

A folytatás borítékolható volt. A gátlásaiktól ily módon megszabadított hazai csapat tíz perc alatt berámolt kettőt a megzavarodott magyar csapat hálójába, a hajrában pedig még egyet. 3–0 – mondhatjuk, sima volt. Lehet, hogy Dougal ezt akarta? Lehet, amikor az esetnél belefújt a sípjába, eszébe jutott 2005. november 16.? Amikor a csalódott törökök a meccs után a szűk öltözőfolyosón verekedtek a svájciakkal? Elképzelhető. Nem akart balhét. Ő csak be akarta fejezni a mérkőzést békében, nyugalomban, aztán haza akart menni tisztes civil foglalkozásához – gyógyászati főtanácsadó –, a családjához, a gyerekeihez. És így is történt.

A csoport eredményei

Az Eb-selejtezők C csoportjának legutóbbi eredményei: Törökország–Magyarország 3–0, Norvégia–Görögország 2–2, Bosznia- Hercegovina–Moldova 0–1. 
Most lehetne keseregni, az elveszített ponto(ka)t siratni. De nincs értelme. Ez a sorozat nekünk már régen elment. Sokkal fontosabb, hogy végre tényleg alakul egy fiatal, ambiciózus válogatott. Amely pofátlan – lásd Priskin passzát Gera szituációja előtt, amikor ellene szabálytalankodtak, de felpattant, nem kérte a kilenc métert, és adott egy remek labdát az üresen álló Gerának –, harcos, játékügyes, egyben alázatos, koncentrált és céltudatos is tud lenni. Bárhol, bárki ellen.

Ha pedig azt hittük, Várhidi kapitánynak a soros válogatott-mérkőzés kapcsán már csak annyit kell tennie, mint eddig az olaszok, a bosnyákok és a törökök ellen, az téved. Mert most itt az újabb komoly feladat, kihívás: megtalálni az egyre olajozottabban működő gépezetben a színes lapok miatt a következő meccsről eltiltott Gera, Hajnal, Priskin és Vanczák helyettesét.

A csoport állása

1. Görögország 8 6 1 1 14 – 7 19
2. Törökország 8 5 2 1 21 – 8 17
3. Norvégia 9 5 2 2 20 – 8 17
4. Bosznia-H. 9 4 1 4 14 – 16 13
5. Magyarország 9 3 0 6 8 – 17 9
6. Málta 8 1 2 5 7 – 17 5
7. Moldova 9 1 2 6 5 – 16 5

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter és a hét sakknagymester

A nagy visszaszámlálás véget ért, este magyar idő szerint kilenc órakor megkezdődik Mexikó Cityben a… Tovább olvasom