Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Dr. Tóth Gyulával megtáltosodott a Hungerit MetalCom

A Hungerit MetalCom Szentes a női vízilabda OB I középszakaszát két kiadós vereséggel kezdte: előbb idegenben hétgólos vereséget szenvedett az OSC-től, majd hazai medencében tízzel kapott ki a Dominótól.
Ekkor lépett színre dr. Tóth Gyula, aki rövid időn belül is csodát művelt. Előbb a Dunaújvárost győzték Szremkóék, majd a listavezető OSC-t is „elintézték". Csoda-e, hogy a 67 esztendős mesteredző élvezi a munkát? Vele beszélgettünk.

– Árulja el, mi a titka?
– Én olyat nem ismerek, olyan nem létezik. Elődöm, Kocsis Pista több mint két éve edzette, vezette a lányokat. Azt nem mondom, hogy ez milyen hosszú idő, de az könnyen elképzelhető, hogy teszem azt a kabinos mondott nekik valamit, az is érdekesebb volt annál, amit két-három éven keresztül nap mint nap hallottak.

– Ezzel ugye nem azt akarja mondani, hogy csak azért nyerték meg a legutóbbi két meccsüket, mert az ön személye, a „dumája" az újdonság erejével hatott rájuk?
– A félreértések elkerülése végett: nem szeretnék szerénytelennek mutatkozni. Kicsit belenyúltam a csapatba, korábban Kotova volt az első centerünk, Szremkó meg a második. Nálam viszont Szuszi lett az első számú középcsatár, az ukrán lányt pedig kapáshátsóra tettem. Vagy beszélhetnék Dalmády Petráról. Kezdő bekként számolok vele, és mit ad isten, mindkét meccsen remekelt, gólokat lőtt. A lányok is segítségemre siettek, felrázta őket a két rossz eredmény, észbe kaptak, hogy baj lehet.

Dr. Tóth Gyula (a kép bal szélén) két rangadón is győzelemre vezette a szentesi női pólócsapatot. Fotó: Vidovics Ferenc
Dr. Tóth Gyula (a kép bal szélén) két rangadón is győzelemre vezette a szentesi női pólócsapatot. Fotó: Vidovics Ferenc

– Keménykezű edzőnek tartja magát?
– Én nem nevezném magam annak. Mindenki mindent megcsinálhat, mindenkinek mindent elnézek, de az edzésen és a meccsen nincs pardon. Nálam mindig is a csapategység volt a legfontosabb, és ez a jövőben sem változik. Jól ismernek a lányok, tudják, mihez tartsák magukat.

– Az elmúlt három hétben megváltozott az élete?
– Annyiban igen, hogy többet foglalkozom a pólóval. Amikor telefonált, épp a Domino elleni 5–15-ös meccsről készült videofelvételt elemeztem.

– Felesége megbékélt már azzal, hogy beadta a derekát?
– Ó, Gabi a legnagyobb drukkerem! Szorít nekem, amikor hazaérek, azonnal kifaggat, naprakész a pólóból. Hatalmas segítségem, neki is tulajdonítok szerepet a legutóbbi két szép sikerünkből.

– Amikor kinevezték vezetőedzőnek, azt nyilatkozta, csak a bajnokság végéig csinálja. Biztos?
– Nem vagyok már mai gyerek, május eleje körül már hatszoros nagyapának mondhatom magam. Csakhogy jól érzem magam a lányok között, meg különben is, a női póló a szívem csücske. Egyedül, segítség nélkül biztosan nem edzősködöm tovább, de ha az általam javasolt személyre rábólintana a vezetőség, valamint a szponzori kör, és ezáltal létrejönne ez a páros, akkor semmi jónak nem leszek az elrontója.

A Dominónál vendégeskednek

A középszakasz ötödik fordulójában szombaton 16 órától a címvédő Domino Kőér utcai uszodájában játszik a Hungerit MetalCom Szentes. – Lehet, hogy sablonosnak hangzik, amit most mondok, de ettől még igaz: a címvédő a találkozó esélyese, de ettől függetlenül eszünk ágában nincs feltett kézzel vízbe szállni – magyarázta dr. Tóth Gyula. – Nem mondanám, hogy feküdne nekünk a Honvéd stílusa, de ha megismételnénk az elmúlt hetekben mutatott jó formánkat, a meglepetés sem kizárt. Persze azzal is tisztában vagyok, még ez is kevés lehet a válogatottak egész sorát felvonultató Domino ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pendola Szentes Elektroglob: újabb randevú az Újpesttel

A férfi vízilabda OB I 5–8. helyért zajló rájátszásában a Pendola Szentes Elektroglob a ligeti… Tovább olvasom