Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Drámai csatában: Szolnok-Szeged Beton 9-8

Drámai mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Szeged Beton csapata a Szolnok vendégeként a Theodora Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Visszavágó vasárnap 18 órától az újszegedi sportuszodában.

Theodora Magyar Kupa-negyeddöntő, első mérőzés.
Szolnok, Tiszaligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Bátori György, Molnár Péter.

Szolnoki Főiskola Közgép - Szeged Beton VE 9-8 (1-1, 3-0, 1-3, 4-4)

Szolnok:
Gárdonyi - Császár 1, Kovács 2, Regős 1, Gerritse, Georgescu 3, Pásztor 2. Csere: Mezei, Hangay, Bálint, Szőke,  Süveges, Marnitz. Edző: Cseh Sándor.

Szeged: Baksa - Kiss, Vindisch, Komlósi, Molnár 2, Somogyi, Török 1. Csere:Varga 1, Busila 1, Juhász, Younger 2, Kayes 1. Edző: Kásás Zoltán.

Kipontozódott: Vindisch (14. perc), Gerritse (16. perc), Kiss (18. perc-cserével végleg), Bálint (24. perc), Süveges (25. perc), Komlósi (26. perc-cserével végleg), Busila (32. perc - cserével végleg), Kovács (32. perc).

Emberelőny: 14/4 ill. 16/2.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Sárgalap: Cseh Sándor (21. perc), Kásás Zoltán (30. perc)

A másik két mérkőzésen: Vasas-Honvéd 5-5 (1-0, 3-2, 0-1, 1-2), FTC-BVSC 15-7 (2-2, 4-2, 5-0, 4-3).

4. negyed (4-4)

8. perc:
Molnár szerzi meg a labdát, de ötméterest ítélnek a bírók, és még Busilát is kipontozzák. Georgescu nem is hibázik. 9-8. Előnyben támadhat a Beton az egyenlítésért, 5 másodperccel a vége előtt Török átadását halásszák le. Marad a 9-8.

7. perc: De kellett volna pedig a gól! Egy perc vissza, most a Szolnok támad.Még egy szegedi is belefér, de nem szabad gólt kapni!

6. perc: Fórban a hazai gárda, időt is kér Cseh Sándor. Kásás Zoltán is adja az instrukciókat. Van is miért. Főleg Georgescu gólja után... 8-7. Younger nevét foglaljuk rövidesen imába, hogy lőtte ki a rövidet? Nem is érdekes igazából, újra egál, és a Szeged jöhet. 8-8.

5. perc:
Fórunk van elég, ha csak fele annyi gólunk lenne! Molnár Tamás centerből egyenlít. Még 3 perc vissza... 7-7.

4. perc:
Busilának csak összejött a gól, a legjobbkor. 7-6.

3. perc: Kihagyott fór után Busila küzd a saját labdájáért, de kontrát fújnak. Mire feleszmélnek, már Kovács második gólját szerzi. Az egál helyett kétgólos hátrányban a Beton. 7-5.

2. perc:
Komlósi se jöhet már vissza. A fórt megint nem sikerül kivédekezni, Georgescu marad egyedül. Be is lövi. Újra a hazaiaknál az előny. 6-5.

1. perc:
Youngernek is elsül a keze, még éppen előnyben. Megvan az egyenlítés! De rég vártunk már erre! 5-5.

1. perc: Török megint nem talált legyőzőre, a Szeged kezdheti az utolsó játékrészt. Vagyis kezdhetné, de kontra. Regős középről, de Baksa simán fogja. Süvegest is kipontozzák a bírók, időt kér Kásás Zoltán.

3. negyed (1-3)

8. perc:
Újabb hazai fór, meg is lett az eredménye, Regős talál be a szegedi kapuva. 5-3. Bálintot is kipontozzák a bírók, Varga újra egyre hozza fel a Szegedet. Nagyon kellett ez az utolsó negyed előtt. 5-4.

6. perc: Kipipálva az újabb hátrány, Kásás Zoltán idegei ettől még nem jöttek rendbe. Ugyanez a túloldalon is, újra a Szolnok jöhet.

5. perc: Megvolt az újabb lehetőség, de ez is kimarad.

4. perc: Hangay úszik meg a szélen, de Baksa védi a rövidet. Fórban a Beton, időt is kérnek a vendégek. Micsoda hangulat van itt, megy a kiabálás mindkét oldalon.

3. perc: Juhász két lövéséből egyik sem jó, Kásás Zoltán helyében most nem nagyon lennénk. Molnár vállalja el a következő lövést, ez már jó. Kellett mint egy falat kenyér. 4-3.

2. perc: Kiss cserével végleg kiáll, de a hátrányt megúsztuk, Kayes szerez labdát.

1. perc: Török ismét elhozza a labdát, Kayes 22 másodperc alatt betalál. Kezdésnek nem is rossz. 4-2.

Kásás Zoltán hangja elér ide is, a mester nem tudja, mit is akarnak előnyben játszani a játékosok. Igaz is, az eddigi hat előnyből nem talált be a Szeged. A sérülésekről megtudtuk, mindössze fél centis helyen repedt fel Juhász szájpadlása illetve Varga szemhéja. Nagy csata lesz Szegeden holnap, főleg ha ma nem tud nyerni a Beton.

2. negyed (3-0)

8. perc:
Mi van itt?! Pásztor második gólját szerzi szabaddobásból. 4-1. Molnár szabaddobásgólját se adják meg, a második kisérlet sem jó. Kontrát fújnak a Szolnoknál, Varga adja fel Youngernek, de hárman vetik rá magukat. Vége a negyednek, a félidőben 4-1-re megy a Szolnok.

7. perc: Megúsztuk az előnyt, de Vindisch már nem jöhet vissza. Georgescu is cserét kér, Kiss Csabával akadt össze.

6. perc: Youngert bíztatja Kiss a lövésre, félpályáig jön vissza a kapufáról, de a második szegedi kisérlet se jó.

5. perc: Most végre jön egy kontra a hazai oldalon is, élni kellene a lehetőséggel. Vindisch lövése kapufa, a kipattanót is elhalásszák a szolnokiak.

4. perc: Kettős előnyben Császár talál be. Kettővel megy a Szolnok... 3-1. Younger végre megtörné a szegedi góltalanságot, de nem adják meg a bírók.

3. perc: Gól már van, de újra szolnoki. Kovács Olivér vette be Baksa kapuját. 2-1. Vindisch is igyekszik, védi a kapus. Maradna itt a labda, de Vindischnél fújnak kontrát. Hátrányban a Beton, időt kérnek a szolnokiak.

2. perc: Busila bekkelt jól, Török vetődött a labdára, újra jöhet a Beton. Jó lenne látni egy gólt, fiúk! Busila próbálkozik, de eddig hiába.

1. perc: Török most simán hozza el a labdát. Reméljük felélénkülnek a szegediek. Younger középről suhintja rá, de kapufa. Marad itt a labda. Vindisch próbálja beadni centerbe, de hárman vetődnek rá. És egyik sem Molnár.

1. negyed (1-1)

8. perc:
A pillanatnyi szünet kizökkentette a Szegedet, Somogyi lövése nem jó.

7. perc: Áll a játék, Varga Péter szemöldöke repedt fel, de Juhász is kaphatott, mert mindketten cserét kértek.

7. perc: Somogyi lövése után marad nálunk a labda, de továbbra sem tud élni a lehetőséggel a Szeged. Még a végén meleg lesz ez a meccs...

6. perc: Újabb kimaradt szegedi támadás, megint jöhetnek a hazaiak. Szerencsére Somogyi blokkja jó.

5. perc: Török válaszol, kegyetlenül kilövi a jobb fölsőt. 1-1. Georgescu két emberrel a nyakában fordul be, majd a kapu fölé dobja a labdát. Nem volt veszélytelen próbálkozás.

4. perc: Pásztor fórban töri meg a négyperces gólcsendet, nagy üdvrivalgás az első hazai találatra. 1-0. A Beton is előnyben támadhat, Kiss beadására Komlósi emelkedik ki, de blokkolják.

3. perc: Egyik csapat se remekel támadásban.Kiss Csaba elégeli meg, szétlövi a fölső kapufát. Nem kis lövés volt.

2. perc: A támadóidő utolsó pillanataiban Török ereszt el egy bombát távolról, de veszélytelen.

1. perc: Előnyben a Szeged, de Kiss próbálkozása a falon csattan. Jöhetne a Szolnok, de már újra a Szeged úszik fel.

1. perc: Császár előzi meg Törököt, a hazaiak dobszólóra kezdhetik meg a támadást. Az első azonban kimarad.

17.50: Lassan meg is telnek a lelátók, a játékosokat kitessékelik a vízből, jöhet a bemutatás.

17.40: Jó hangulatban melegít már mindkét csapat. A nézők is folyamatosan érkeznek. Az uszodában igazi nyári idő van, lehet a mérkőzés végén mi is csobbanunk.

Korábban

Fennállása egyik legnagyobb sikerén van túl a Szeged Beton férfi pólócsapata. Molnár Tamásék az elmúlt hétvégén az Euroliga 2. selejtezőköréből, az újvidéki csoportból százszázalékos teljesítménnyel jutottak a sorozat főtáblájára.

– Fárasztó három mérkőzés volt, de a továbbjutás mindenért kárpótolt bennünket – mondta Kásás Zoltán mesteredző. – Az élet azonban nem áll meg, megyünk tovább a megkezdett úton, amelyen még rengeteg nagy erőpróba vár ránk. Ezek miatt nem vettünk vissza a tempóból, a héten is kemény terhelést kaptak a fiúk, de egy sikeres időszakkal a hátuk mögött mindig könnyebb elviselni a szenvedést, mint egy sikertelen után.

A tréner elmondta, a magyar kupában a negyeddöntőbeli rivális, a Szolnok elleni párharc is emberpróbáló lesz.

– Vetélytársunk már az előző évadban is jó képességű volt, de a nyáron tovább erősödött, odakerült Kovács Olivér, a válogatott-kerettag Marnitz és a román Georgescu. A továbbjutás érdekében nagyon oda kell tennünk magunkat. Remélem, a meccsekre felépül majd Vindisch Feri, aki a hét közben gyomorrontás miatt hagyott ki edzéseket.

A magyar kupa további párosítása: FTC–BVSC, Vasas–Honvéd, Pécs–Eger.

Olvasóink írták

 • 3. andreasz 2010. október 17. 11:02
  „A Szolnok mindig megszorongatja a Szegedet. Olyan mumus-féle.”
 • 2. Tengri77 2010. október 17. 09:05
  „Maximálisan egyetértek zehn-nel! Tuti a továbbjutás, de...

  Kásás Zoli! Szeretünk!!! De Te is tudod, hogy ez azé gáááááz.”
 • 1. zehn 2010. október 17. 06:26
  „Nincs kétségem,hogy a visszavágót és a továbbjutást hozzák a fiúk, de azért egy Európa ligás csapat ne kapjon már ki Szolnokon!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: magabiztosan nyerte a Szeged a megyei meccset

A férfi tekecsapat szuperliga 6. fordulójában a Szegedi TE az újonc megyei riválist, a Szegvár… Tovább olvasom