Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Drámai meccs! Pécs-Szeviép-Szeged 64-60

Egy változatos, fordulatokkal tarkított meccsen veszített a Szeviép az elődöntő első meccsén Pécsett.

MiZo Pécs 2010-Szeviép-Szeged 64-60 (19-14, 13-19, 17-6, 15-21)
Női kosárlabda NB I, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés. Pécs, 1500 néző. Vezette: Bodnár, Ádám, Farkas.
Pécs: Iványi 4, FEGYVERNEKY 20/6, Bujdosó 2, VAJDA 21/3, Ohlde 13. Csere: Turóczi 2, Raksányi, Quigley 2, Sarok. Vezetőedző: Fűzy Ákos.
Szeviép: CIGLAR 13, NÉMETH 14/6, Fürész 8, ZSERZSERUNOVA 13/3, Sipaviciute 10. Csere: Laczi 2, Kajdacsi, Horváth Zs. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Bencze Tamás: - A védekezéssel, bár voltak apróbb hibák, elégedettek lehetünk, és támadásban is voltak jó megoldásaink. Volt néhány vitatható ítélet, amely egy ilyen éles meccsen sokat számíthat. Vasárnapig elemeznünk kell a harmadik negyedbeli játékunkat, és hazai pályán győzni – bár cseppet sem lesz könnyebb meccs, mint a mai volt.

IV. negyed (64-60)

10. perc: Sipaviciute hagyja ki a triplát... Vége! 64-60 a hazaiaknak. Minden elismerés a Szegedé. Ez a meccs, ha nem Pécsen van, szegedi győzelemmel zárul.

9. perc: Zserzserunova kihagyja, Fegyverneky dobhat kettőt. Az első kimarad. A második nem 61-59. Vajda 63-59. Bencze Tamás időt kér. 1:15 van vissza, négy pont a hátrány. Sipaviciute dobhat kettőt. Egy megy be 63-60.

8. perc: Iványi pontozódiki! Emő dobhat kettőt! Bent van, előny itt 58-59. Ohlde dupla 60-59.

7. perc: Fegyverneky tartja a lelket a hazaiakban, fantasztikus tripla 58-55. A tudósító keze már remeg, Emőé nem a büntetőkkor 58-57.

fytjs
Hatalmas csata.

6. perc: az egyenlítésért támadhatunk! Sipaviciute be is dobja!!! 55-55.

5. perc: Ohlde 55-48. Németh remek triplájával 55-51, Iványi után Fegyverneky is negyedik hibáját véti. Sipaviciute! Micsoda kosár! 55-53!

4. perc: most mégegyet. Nincs még veszve 53-45. Ciglar kettő plusz egyével 53-48.

3. perc: Zserzserunova dob be egy távolit, de csak kettőt ér 53-43.

2. perc: nevetséges! Sipaviciute ellen fújnak sportszerűtlent... Pedig nálunk volt a labda. Vicc. Vajda kettő plusz egyével 53-41.

1. perc: Zserzseunova kezdi meg a felzárkózást 49-41.

III. negyed (49-39)

10. perc: egy másodperccel a vége előtt is kap egy fautot a Pécs, Ohlde egyet sem dob be, 49-39 a negyed vége.

9. perc: Fegyverneky büntetői, először közte tíz 47-37. bár ez a negyed nem a szegedi pontokról szól, Németh most bedob két büntetőt 47-39.

8. perc: össze-vissza fújnak a sporik... Németh ellen most egy belemenést.

7. perc: egy véleményes fault után Vajda dob be egy büntetőt 45-37.

6. perc: Fürész kosara jó 42-37. Fegyvernekyvel nem bírunk 44-37.

5. perc: Fegyverneky dob fantasztikus triplát, Ohlde pedig egy ziccert. Ellép a Pács 42-35.

4. perc: megint Vajda, majd Zserzserunova 37-35.

3. perc: a játékvezetők finoman szólva is megosztják a csapatokat, egyik oldal sem elégedett velük. Vajda mindenesetre visszaveszi a vezetést a Pécsnek 35-33.

2. perc: még mindig nincs kosár.

1. perc: nincs kosár, a keménységé a főszerep.

II. negyed (32-33)

10. perc: megvan a vezetés, Ciglar ügyes megint. Sorozatban hibáznak a pécsiek támadásban 30-32. Vajda büntetőivel 32-33 a félidő.

gjyjf
A nagy hajtásban szinte "suhannak" a játékosok.

9. perc: Iványi három hibánál tart, Fegyverneky irányítja a MiZot. Sipaviciutét bántja Fegyverneky, neki is a harmadik hibája, a litván büntetőkből egyenlít 30-30.

8. perc: Fegyverneky a legjobb pécsi, Laczi büntetői is jók 30-28.

7. perc: nem jut dobásig a Szeviép.

6. perc: sok a pécsi hiba, szerencsére. Németh egyedül oldja meg 28-26.

5. perc: büntetőkből szerzi első pontjait Fürész 27-22. Németh középtávoli, 27-24.

4. perc: Fürész kísérlete kimarad, Ohlde hozza a megszokotttat 27-20.

3. perc: megint Ciglar, ezúttal büntetőkből 23-18. Sipaviciute közelről, két kosárra a Pécs 25-20.

2. perc: a védekezéssel továbbra sincs nagy baj, ám elöl nem jönnek a kosarak. Ohlde ziccere után azért Ciglar is betesz egyet 25-16.

1. perc: két szegedi hiba a negyed elején, máris 23-14 oda.

I. negyed (19-14)

10. perc: Kajdacsi büntetői maradnak ki. Turóczi szed össze egy lepattanót, 19-14 a negyed vége.

9. perc: Quigley hármasa után Németh dob szép duplát estében 17-14.

8. perc: jót tett a hazaiaknak Füzy Ákos időkérése, Fegyverneky újabb kosarával már 14-12.

7. perc: remekül védekezik a Szeged, bár Ohlde harmadjára már nem hibázik 10-12. Vajda egyenlít 12-12.

6. perc: Fegyverneky marad egyedül, nem hibázik 8-12.

adh
Ciglar játékára nem lehet panasz.

5. perc: sőt, Ciglar is betalál 6-9. Nincs megállás, Zserzserunova vág be egy triplát. Remek kezdés 6-12.

4. perc: izzik mindkét kispad, nagy meccsre van kilátás. Vajda büntetőből egyenlít 4-4. Németh trilpából eredményes 4-7.

3. perc: először vezetünk! Ciglar kosara volt pontos 3-4.

2. perc: Zserzserunova szerzi az első szegedi pontokat 3-2.

1. perc: Vajda Anna triplával kezdi az elődöntőt 3-0.

17.45: lassan elkezdődik az elődöntő első meccse, mindkét csapat a bemelegítés végét végzi. A hazaiak a szokásos zebracsíkos mezben, a Szeged kékben lép pályára.

Korábban
- Túl vagyunk a hullámvölgyön – mondta tegnap Bencze Tamás, a Szeviép-Szeged vezetőedzője.

A tréner csapata legutóbbi időszakával csakugyan nem lehetett elégedett, a bajnoki hajrában két fontos meccset (Pécs, Sopron) is elbukott alakulata, és a kupadöntő sem úgy sikerült, ahogy azt várták.

– Rossz időszak volt, amely általában előfordul egy csapatnál egy-egy szezonban, ám nálunk épp a fontos meccsekre esett ez a gyengélkedés. A Szolnok ellen azonban már látszottak biztató jelek a játékunkon, támadásban sikerültek az új, gyors figuráink, szereztünk könnyű kosarakat, amelyeknek az elődöntőben is nagy szerep juthat. Bár Pécsett nem könnyű nyerni, mindenképpen szeretnénk szoros meccset játszani, legalább olyat, mint a baranyaiak elleni hazai vereségünk alkalmával. Hiába kaptunk ki akkor, taktikailag és játékban is jól játszottunk, ám a Pécs is extra napot fogott ki, valamint a szerencse is mellettük állt. Idegenben csak akkor lehet esélyünk, ha át tudjuk lépni azt a lélektani határt, amit az imént említett meccsen nem sikerült – fogalmazott Bencze Tamás.

A Szeviépből Ciglarra (jobbról) is kulcsszerep vár.  Fotó: Schmidt Andrea
A Szeviépből Ciglarra (jobbról) is kulcsszerep vár.
Fotó: Schmidt Andrea

A MiZo Pécs 2010 remek passzban készül az elődöntőre, Fűzy Ákos csapata hatalmas csatában megnyerte a magyar kupát a Sopron ellen, a negyeddöntőben pedig a Szegedhez hasonlóan két meccsen (119–70 és 100–66) rendezte le ellenfelét, a Szekszárdot.

Utóbbi meccseken nem játszott a kupadöntőn térdsérülést szenvedő amerikai Kelly Mazzante, aki várhatóan a Szeged elleni összecsapásokat is kihagyja. A triplaspecialista hiánya miatt nem nagyon szomorkodnak Szegeden, hiszen a játékos korábban többször is megszórta a Szeviépet, ám az őt helyettesítő Alexandria Quigley sem rosszabb játékos – igaz, szerencsére nem is jobb.

Fürész Emőke: – Nem nyom minket az esélyesség terhe, így felszabadultan játszhatunk a MiZo otthonában. Nem lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hiszen tavaly óta tudjuk, lehet nyerni Pécsett, és ezért most is mindent meg fogunk tenni. A térdem szerencsére már nem fáj, és bár nem vagyok teljesen elégedett a visszatérésem óta mutatott teljesítményemmel, egyre jobban magamra találok. Remélem, a hátralévő meccseken olyan játékot nyújtok, amit elvárnak tőlem, és én is elvárok magamtól.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. greg 2010. április 08. 10:44
  „A nyugalmadról tanúskodik ezen kommented is: "A szegedi játékosok a keménységet összetévesztették a durvasággal, sokszor két kezes lökésssel próbálták a pécsieket megállítani, de kirívó esete volt, amikor S. Ohldet a labdával fejbe vágta (ez már legalább a 4-ik technikait érő súlyos sportszerűtlenség volt), erre az egész szegedi kispad Donkóstól, Benczéstől, másodedzőstől, sőt Domokostól a zsűriasztalnál termett és ordított a bírókkal, ellenőrrel!!!!Szetey meg a háttérben nyomdafestéket nem bíró jelzőket üvöltözött a pécsiekre, szurkolókra!!!
  Nem tudom, Ön ott volt e a meccsen, én igen! És az is megtorlatlan maradt, amikor Kajdacsi Fegyvernekyt két kézel kilökte, amikor nem is volt ott a labda!
  Bencze edző azt mondta erre készültek!!! Ha a kupaelődöntőn a Sopron ellen a szegediek így játszottak volna, nem sok játékosuk maradt volna a pályán a meccs végére, de akkor ijed nyusziként viselkedtek. Most meg dühödt tigrisként csapkodtak, verekedtek!!! Ez nem kosárlabda volt, hanem, pankráció!!!!
  És volt olyan "hazai pályás" időszak, amikor a hazai csapatnak már 4 faultja volt a vendég 0-val szemben és eltelt a negyedből 5 perc!!!
  Szóval az az igazság, hogy a bírók ismét nem voltak jók, mindkét fél részére voltak komoly tévedéseik!
  De azért a kosárlabda ne pankráció legyen!!!!"
  Elképzelem, ahogy habzó szájjal beírtad. Végén öntelt elégedetséget éreztél, mikor megláttad a lapon. :D”
 • 22. zolisen 2010. április 08. 01:34
  „moderálva>
  Egyébként szép az elfogultság, de azért egy-két momentumot megemlítenék, hogy mennyire hazai pálya volt.....
  A szegedi játékosok a keménységet összetévesztették a durvasággal, sokszor két kezes lökésssel próbálták a pécsieket megállítani, de kirívó esete volt, amikor S. Ohldet a labdával fejbe vágta (ez már legalább a 4-ik technikait érő súlyos sportszerűtlenség volt), erre az egész szegedi kispad Donkóstól, Benczéstől, másodedzőstől, sőt Domokostól a zsűriasztalnál termett és ordított a bírókkal, ellenőrrel!!!!Szetey meg a háttérben nyomdafestéket nem bíró jelzőket üvöltözött a pécsiekre, szurkolókra!!!
  Nem tudom, Ön ott volt e a meccsen, én igen! És az is megtorlatlan maradt, amikor Kajdacsi Fegyvernekyt két kézel kilökte, amikor nem is volt ott a labda!
  Bencze edző azt mondta erre készültek!!! Ha a kupaelődöntőn a Sopron ellen a szegediek így játszottak volna, nem sok játékosuk maradt volna a pályán a meccs végére, de akkor ijed nyusziként viselkedtek. Most meg dühödt tigrisként csapkodtak, verekedtek!!! Ez nem kosárlabda volt, hanem, pankráció!!!!
  És volt olyan "hazai pályás" időszak, amikor a hazai csapatnak már 4 faultja volt a vendég 0-val szemben és eltelt a negyedből 5 perc!!!
  Szóval az az igazság, hogy a bírók ismét nem voltak jók, mindkét fél részére voltak komoly tévedéseik!
  De azért a kosárlabda ne pankráció legyen!!!!”
 • 21. bm9 2010. április 07. 21:44
  „vasárnap egyenlítünk!!!”
 • 20. fcsopron60 2010. április 07. 20:04
  „Gratu Szegednek, minden elismerésem az Övék.....

  Most Szeged otthon játszik kb 10 pontal megveri Pécset ha nem igy fújnak a bírok és utána a Pécsnek lessz vesziteni valója!”
 • 19. luidev 2010. április 07. 20:01
  „Gratu Szegednek, minden elismerésem az Övék.”
 • 18. fcsopron60 2010. április 07. 19:50
  „Ha kikap a Szeged a bíróknak köszönheti!!”
 • 17. polgár 2010. április 07. 19:44
  „Iványi kiszállt!
  Na most jól megnyomni a végét!”
 • 16. fcsopron60 2010. április 07. 19:44
  „Iványi, Fegyverneky Érdekes 4 faultal játszanak!!
  Figyeljétek meg ki sem pontozódnak!!”
 • 15. fcsopron60 2010. április 07. 19:41
  „Igen Hajrá Szeged!!”
 • 14. polgár 2010. április 07. 19:40
  „Lányok, ha ilyen bírói tevékenység mellett is nyertek, minden tiszteletem a tiétek!!!

  Hajrá!”
 • 13. krisz800 2010. április 07. 19:39
  „Gyerünk lányok,meg lehet ez még!!!”
 • 12. fcsopron60 2010. április 07. 19:38
  „Félek,hogy ellenünk is ez lesz!

  Megint bajnokot akarnak csinálni Pécsből?”
 • 11. fcsopron60 2010. április 07. 19:37
  „Ez nagyon durva amit a Szegeddel művelnek a bírók!!”
 • 10. fcsopron60 2010. április 07. 19:28
  „Úgy látom kezdenek megint a bírók a Pécsnek fújni ebben az évben!

  Pl_Magyar kupa Sopronnak idő meg nem állitás Soprontól elvettek kb 6mp itt meg most Szeged ellen fújnak!

  Szerintem Pécset akarják bajnoknak!!”
 • 9. bm9 2010. április 07. 19:00
  „na ez a beszéd! hajrá SZEGED”
 • 8. greg 2010. április 07. 18:56
  „Nyomjátok!!!”
 • 7. fcsopron60 2010. április 07. 18:47
  „Olyan szegény ez a Pécsi Ujság még online sincs !!”
 • 6. fcsopron60 2010. április 07. 18:43
  „Hajrá Szeged még nincs vesztve semmi!

  A Pécs 2. félidőre elszokott fáradni”
 • 5. bm9 2010. április 07. 18:37
  „hát ez tragédia... 6-12 után 21-14 nél kér időt Bencze???mire kellett ennyit várni? arra is kíváncsi lennék hogy ez a kajdacsi mi a ... keres itt... ennyit Vincze is tudott nemde?!”
 • 4. fcsopron60 2010. április 07. 18:31
  „hozzászólás csakspor

  Nekem felajánlott 2 lejátszót de egyikkel se, lehet hallgatni”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelonát kapta az MKB Veszprém

Az MKB Veszprém Nagy László csapatával, a spanyol Barcelonával találkozik a férfi kézilabda Bajnokok… Tovább olvasom