Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Dübörög a Lángszórós Alakulat

Két éve alakultak, és ha tehetik, idegenbe is elkísérik a makói megyekettes futball- és NB II-es női kézilabdacsapatot a Lángszórós Alakulat szurkolói csoport tagjai. Pirotechnikában erősek, de az elmúlt hetekben jótékonykodásban is kitettek magukért.

2012 szeptemberében alakult meg a makói Lángszórós Alakulat szurkolói csoport. Egy hónappal később a tagok saját kezükkel és pénzükből elkészítették a rájuk jellemző drapériákat, és azóta is rendszeresen járnak a megyei II. osztályban játszó Contitech-Makó II. futballcsapatának és a női NB II-ben szereplő Marosmenti NKSE kézilabdásainak találkozóira.

– Makó egyik híres szülötte volt Szakács Gábor feltaláló. Többek között az ő nevéhez fűződik a lángszóró feltalálása, így elnevezésünkkel neki szerettünk volna emléket állítani – mondta Túri Csaba alapító tag, aki hozzátette, mindenképpen magyar elnevezést kerestek. – Néhány éve virágzó sportélet volt Makón NB II-es futballal és NB I-es női kézilabdával. Akkor a Makó Company és az Ultras Makó drukkolt a helyi csapatoknak, ám ahogy a klubok lesüllyedtek, úgy a csoportok is eltűntek. Ezért találtuk ki, hogy folytassuk a hagyományt, és az említett két csoport összeolvadása után kezdtünk el meccsekre járni. Jelenleg körülbelül negyvenen vagyunk, a bajnokikon pedig legalább húszan szoktunk drukkolni – emlékezett a kezdetekre.

Csak szurkolnak. Ha tehetik, elkísérik a makói labdarúgókat és a női kézilabdásokat idegenbe is. Fotó: DM/DV
Csak szurkolnak. Ha tehetik, elkísérik a makói labdarúgókat és a női kézilabdásokat idegenbe is. Fotó: DM/DV


A Lángszórós Alakulat a lehetőségeikhez mérten idegenbe is elutazik a csapatokkal, legendás volt például az előző szezonbeli, szentesi „fellépésük", ahol a hazai drukkerekkel vívtak nagy harcot – természetesen csak a szurkolásban.

Ajándékok Ivettnek

A Jéger Söröző Lángszórós Alakulat kispályás együttese is részt vett a makói Givaudan-kupán. A csapat egyik meccse előtt a „Gyógyulj meg, Ivett! Előtted az élet!" felirattal üzent a lapunk által bemutatott, agydaganattal küzdő vásárhelyi Gálos Ivettnek és családjának, majd csatlakoztak a Hajdú Szilárd és a Nagymáté Hanna Alapítvány által kezdeményezett gyűjtéshez, és ajándékokkal is kedveskedtek neki. Ivett a hétvégén ellátogatott Makóra, ahol közös fotót készített a csapattal. Túri Csaba elmondta, nem egyszeri alkalomról volt szó, szeretnék rendszeresen meglátogatni a kislányt.

– A szegedi és a szentesi drukkerekkel is baráti a kapcsolatunk, válogatottmeccsre együtt is szoktunk járni. Nagy vágyunk, hogy létrehozzunk egy olyan kispályás szurkolói futballtornát, amelyen a megyei csapatok ultrái vennének részt – mondta Túri Csaba.

Azért az élet nem csak örömből áll egy drukker számára sem. A Lángszórós Alakulat fellépésének is köszönhető volt, hogy ősszel félbeszakadt egy megyekettes meccs Zsombón, és azt is sűrűn megkérdezik tőlük, hogy az első számú helyi futballcsapat, a Makó FC meccsein miért nem szurkolnak.

– A megyeegyes futballcsapat vezetőségével egy korábbi nézeteltérés miatt nem tökéletes a kapcsolat, ráadásul egy időben alig volt makói a csapatban, nem éreztük magunkénak az együttest, ezért nem jártunk a meccseikre. A tavaszi szezon előtt leülünk a vezetőkkel, az edzővel és néhány játékossal, hogy megbeszéljük a problémákat. Zsombón a pirotechnikával volt gond, balhézni nem szoktunk, bár az is igaz, hogy nem mindenhol látnak minket szívesen. Sokan azt szeretik, ha csönd van egy futballmeccsen – tette hozzá az alapító tag.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Középen˝eldöntötték: A-Híd Szeged-FTC 11-6

A második és a harmadik negyedet 8-2-re nyerte az A-Híd Szeged VE az FTC ellen, ez elég volt a magabiztos győzelemhez. Tovább olvasom