Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Duisburg felveszi a kesztyűt

Tegnap Budapesten sajtótájékoztatót tartott a kajak-kenu szövetség, amelyen bemutatták a németországi Duisburgba utazó magyar kajakos és kenus válogatottat. Az olimpiai kvalifikációs eseményre ma kilenc szegedi utazik el.
Sík Márton igazi vezér. A Démász-Szegedi VE kajakosa a hajóban többnyire a sztrók, azaz a vezérevezős szerepét tölti be, tegnap pedig gépkocsiparancsokként is kiválót nyújtott. Mindenféle gond nélkül előbb Budapestre, majd haza, Szegedre fuvarozta a klub világbajnokságra utazó, önmagával együtt hétfős különítményét. Mint már írtuk, ő volt a sofőr, aztán vele utazott Janics Natasa, Csamangó Attila, Fürdök Gábor, Horváth Gábor, Joób Márton, Vajda Attila.

Valamennyien a vb előtti utolsó sajtótájékoztatóra tartottak. Amelyen a magyar válogatott valamennyi tagja részt vett. Így a kilenc szegedi is. Hogy miért csak hét nevet említettünk? Mert a hiányzók külön utakon jártak. Gyökös Lajos Paksról érkezett – odavalósi, meglátogatta a családját –, míg Keresztesi Alexandra budapesti.

– Mindig az késik el, aki a legközelebb lakik – mondta a sietségtől lihegve, de nevetve Keresztesi, amikor megérkezett a Parlamenttel szemközti, a Duna budai partján kikötött Európa rendezvényhajóra. Nem késett el – azt ha csak néhány perccel is, de megtette helyette Vereckei Ákos és Kökény Roland, bár ezért feddés még nem járt a két kiválóságnak –, ám a kajakos hölgy bevallotta: mivel a közelben lévő Batthyány tértől néhány sarokra lakik, érkezhetett volna hamarabb is a sajtótájékoztatóra.

Amelyen a hangulat kiváló volt. És ekkor szembesülhettünk a ténnyel: már egy év röppent el a tavalyi, oly sikeres (12 arany-, három-három ezüst- és bronzérem) szegedi világbajnokság óta. Önbizalommal teli kajakosokat és kenusokat mutatott be Angyal Zoltán szövetségi kapitány – nem mintha nem ismertük volna őket, de a hivatalos program ez volt. Két embert hiányolhattak az esemény résztvevői, az egyik az agyműtéten átesett, és még mindig kórházban lévő tréner, Séra Miklós. A másik pedig a női szakág szinte teljhatalmú nagyasszonya, az edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin.

A magyar csapat ma két részletben repül(t) a 36. vb helyszínére, a németországi Duisburgba. A szervezők felvették az eléjük dobott kesztyűt, azaz mindenben Szeged elé akarnak kerülni. Nagyon készülnek mind a vízen mind a parton. A hírek szerint megdől a tavalyi szegedi nevezési rekord: kilencven ország 1400 hivatalos személye (versenyzők és a kísérő személyzet) vesz részt a vb-n. Ráadásul 10 ezer jegy már elkelt. A megfázáson láthatólag már túllévő Vajda Attila meg is jegyezte: – Valami hasonló hangulatra számítok, mint 2006-ban a Maty-éren.
A németek nagyon fenik a fogukat a magyarokra. Nem elég, hogy a szegedi eseményen tizenegy döntőben magyar végzett előttük az első helyen, még hazai pályán is versenyeznek majd. A tét nem kicsi: a tizenkét olimpiai számban ezen a vb-n lehet megszerezni a kvótát. A férfiaknál K1 500 és 1000 m-en, valamint a női K1 500 m-en az első nyolc, a további kilenc számban pedig az első hat örülhet, mert ötkarikás kvótát szerez, és országa megússza a pótkvalifikációt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészítették a FIBA Európa-kupa sorsolását

Tegnap délelőtt elkészítették Münchenben a női kosárlabda FIBA Európa-kupa sorsolását. A… Tovább olvasom