Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Dunaújvárosban egyenlített a Dunaferr

Minden szegedi arra számított, hogy három mérkőzésből hozza a Pick a Dunaferr elleni elődöntőt. Hát, nem így történt, mert a vendégcsapat többet foglalkozott a dunaújvárosiakkal, mint azzal, hogy jó csapatjátékkal győzzön. Imre Vilmos csapata visszavágott a szegedi vereségért, s tegnap 28–25-re nyert. Ezzel a párharc állása: 1:1.
Dunaferr - Pick Szeged 28-25
Budapest Bank férfi kézilabda liga. Dunaújváros, 1500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Dunaferr: STOCHL – Iváncsik T. 2, Nagy K. 2, ROSTA 1, Kemény, Grebenár 2, TÖRŐ 6 (2). Csere: Mikler (kapus), CSÁSZÁR 10, Tóth, Zubai 2, Kukucka 3. Edző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: Puljezevics – Bendó 1, Krivokapics 7, Andjelkovics, Djurkovics, ILYÉS 8, VADKERTI 2. Csere: Szente (kapus), Herbert 1, Bajusz 4 (2), Mezei 2. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 18, ill. 16 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.
Munkatársunk helyszíni jelentése

Egy biztos, Szente Gábor még a mérkőzés előtt megérdemelte a dicséretet, hiszen ha nem olyan határozott, akkor a Solton demonstrálók miatt a Pick Szeged csak a mérkőzés előtt néhány perccel érkezett volna meg. A Tisza-parti csapat portása azonban elmagyarázta a fél útpályát lezáróknak, hogy a kézilabdacsapatnak legalább egy órával ott kell lenni a mérkőzés helyszínén. Ez meg is történt. A csarnokban aztán amennyire lehetett, megnyugodtak a kedélyek. Bár Vladan Matics edző annak ellenére, hogy éppen 28-án lesz 36 éves, szeretett volna már egy nappal idősebb lenni. Dobozi Iván, a csapat technikai vezetője pedig csak azt hajtogatta: – Remélem, hogy nem az 50. születésnapomat rontják el a srácok!

– A múltkor jól melléfogtam a jóslatommal, de most azt érzem, nyer a Pick Szeged. Úgy látom, együtt van a csapat – jelentette ki a volt mester, Kovács Péter, akinek a szíve még mindig a Pickért dobog. Már csak azért is, mert olyan sikerélménye volt a Tisza-parti csapattal, amilyenről az elődei közül csak kevesen dicsekedhettek.

A hazaiak ugyanúgy kezdtek, mint hat nappal korábban az újszegedi sportcsarnokban: magabiztosak, gyorsak és erőszakosak voltak. Sajnos a Pick sem tudott olyan produkcióval előlépni, mint azt tette az első összecsapás második félidejében. Andjelkovics sem villogott úgy, mint az elmúlt szombaton – igaz, nagyon figyeltek rá. Mellé még hiányoztak a Puljezevics-bravúrok is. Így aztán a 20. percben négygólos (10–6) hazai vezetésnél időt kért Matics edző. Szavainak nem lett foganatja, hiszen Császárék még rátettek kettőt.

Még akkor is megmaradt a hatgólos különbség, amikor a hazaiak négy játékosra fogyatkoztak. Nagyon feszült lett a hangulat. A két játékvezető nem igen tudott rendet tartani. A 26. percben Andjelkovics Zubaival ütközött, a hazai beálló a parketten maradt. A szegedi irányító mérgesen föléje hajolt, s mondott is valamit. Erre a fiatal újvárosi felpattant, s elkezdtek lökdösődni. A szegedi profeszort, aki most gyakornoknak is gyenge volt, piros lappal kiállították a játékvezetők. Zubai pedig két perccel megúszta.

– Innen szép fordítani! Ha ez sikerült annak idején a Dunaferrnek, akkor mi miért nem lehetünk képesek – mondogatták a szünetben a szegedi szurkolók, akik még bíztak a játékosok akaratában és képességében, hogy meg tudnak újulni.

Volt dolga a szünetben Vladan Matics edzőnek, de úgy tűnt, hogy az első harminc percben kapott sokkot nem sikerült tíz perc alatt elfeledtetnie a játékosaival, hiszen pillanatok alatt nyolcra nőtt a hazaiak előnye. Amikor Krivokapics, Vadkerti és újból Krivokapics beköszönt Stochl kapujába, s Puljezevics két büntetőnél és egy ziccernél is jól helyezkedett, felcsillant a remény, hiszen már csak öt volt (19–14) közte. Azonban az elképesztő szegedi könnyelműségeket mindig gólra tudta váltani a fiatal hazai csapat. Matics edző pedig ugrált, kiabált, toporzékolt.

Krivokapics amennyire jól lőtt, olyan gyengén védekezett, s ezt Törő maximálisan ki is használta. Mellé még Matics edző néhány döntését sem lehet megérteni. Amikor Iváncsik egy „gálgyulás" hátsó csavarral akarta kapuba juttatni a labdát, szerencsére Puljezevics jól állta a szöget, meg is jegyezte az egyik elfogulatlan hazai drukker: – Na az ilyen csapat megérdemelné, hogy kikapjon, amelyik ennyire megalázza az ellenfelét.
Ez azonban nem következett be, mert ezen a napon a Pick Szeged szétesően, elgondolás nélkül, egyénieskedve játszott. A sztárok pedig csődöt mondtak. Folytatás május 2-án Szegeden.

Vladan Matics: – A korán igazi irányító nélkül maradt csapat kissé szárnyaszegetten játszott. Kár, hogy ismét nagyon sok támadási hibát követtünk el, ami nagyban hozzájárult a vereségünkhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogató és nemzetközi emlékregatta a Maty-éren

Ismét a szegedi Maty-éri olimpiai centrumban vendégeskednek mától vasárnapig hazánk legjobb… Tovább olvasom