Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Dupla FTC-siker – szimpla közöny

Mindössze háromszáz néző volt kíváncsi a Fradi Tour 2007 elnevezésű sorozat nyolcadik, szegedi állomására. Az FTC Retro legyőzte a Katolikus papok és barátaik elnevezésű gárdát, míg az FTC felnőtt gárdája összesítésben győztesen távozott két ellenféllel szemben Szegedről.
– Van kedved játszani? – néz rám Bánki József. Én csak az összeállítást szerettem volna elkérni a Ferencváros egykori kiváló középpályásától, ám mivel eggyel kevesebben érkeztek meg Szegedre – a stáb további tagjai késve futottak be –, és megtudta, van valamiféle labdarúgó múltam, rögtön lecsapott rám.
– Köszönöm, nem, illetve nincs cipőm – válaszolok. – Az nem gond, valahonnan kerítünk. Ott van a mez az öltözőben – erősködik Bánki Dodó. Hűha, hatvan perc erejéig FTC-játékos lehetek. Igaz, csak a Retro elnevezésű csapaté, de akkor is. Ám lehűtöm magam az óriási hőségben, és inkább megmaradok a laptopom mellett.

Laczkó görög lehet

A szegedi származású Laczkó Zsolt nagy tehetsége a magyar focinak. A Fradi középpályása több ajánlat közül is válogathat – nagy valószínűséggel elhagyja azt a Fradit, amely a pályán nem vívta ki a feljutást az NB I-be.
– Szégyellem magam az utolsó néhány forduló miatt. Nem az alázattal volt gondunk. A hét első néhány napjában eldől a sorsom, a görög PAOK Szaloniki mellett van még olasz, belga, holland ajánlatom is, de a helléneké a legkomolyabb. Egyébként sem vagyok abban a helyzetben, hogy válogassak – mondta Laczkó.

Így kezdődött számomra a Fradi Tour 2007 elnevezésű sorozat szegedi, nyolcadik, egyben utolsó állomása. A csapat népszerűsítése, az anyagi gondok segítése – nagyjából ez volt a célja a Kiss Antal, Bánki József duó kezdeményezte országjáró túrának, amely többek között Kőszeg, Tapolca, Salgótarján és Peremarton után érkezett meg a Felső Tisza-parti stadionba.

Bánki nosztalgiával emlékszik a megtelt szegedi stadionra (– 1989-ben telt ház előtt játszottunk itt az Admira Wackerrel – mondja), mi meg fejcsóválva nézünk körbe a rekortánról: a kezdésre mindössze pár százan jöttek ki. Megnézni például a már említett FTC Retrót, soraiban Bánkival, Mucha Józseffel, Dukon Bélával, Tepszics Ignáccal, ifjabb Bene Ferenccel, Szabics Imrével, valamint ellenfelüket, a Katolikus papok és barátaik elnevezésű alakulatot.

Nagy meleg, kis mozgás

Hogyan is védhet egy püspök? Érdekes kérdés. Megnéztük megnézthettük. A jó teljesítményhez jó bemelegítés kell. Tudta ezt dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanád megyei püspök. A katolikus papok csapatának kapusa természetesen kiválóan megmozgatta magát a meccs előtt, aztán jöhetett a középkezdés. Az első öt percben rögtön három bravúrt is bemutatott Kiss. Rigó püspök úr, majd négyszer nem tehetett semmit. A második harminc percben már csak egyszer kellett maga mögé nyúlnia, emellett pedig a hazaadásokat – kiváló bal lába van – rendre megjátszotta, és még egy nagy védést is bemutatott. Öt gólt kapott végül, mégsem ő volt csapata egyik legjobbja.
– Nagy melegben kis mozgás mindig jót tesz.A meccs abszolút a barátság szellemében zajlott. Ami pedig a kapott gólokat illeti: olyan találat nincs, amelyről ha a pályán van, nem tehet a kapus. Azt gondolom, nem lehet felróni egyik gólt sem nekem – értékelt dr. Kiss-Rigó püspök.

– Áron, készülj! – szól ki az utóbbi együttes játékosa, Soltész Miklós a fiának, Áronnak. Mindezt a 11. percben. Nagy a meleg, kell a csere. Még akkor is, ha csak kétszer harminc perc a meccs. Szinte egyből ezután vezetést szerez a Fradi Retro (Máté), majd Dukon kétszer és a Tisza Volán egyik kölcsönvett fiatalja, Kardos – a másik kettő Kreizler és Reguli kapus – is beveszi dr. Kiss-Rigó László megyés püspök kapuját. A második félidőben feltámad a Katolikus papok és barátaik alakulata, Kreizel öngólt vét, Mayer 11-est értékesített, ám az utolsó szó Szabicsé. A vége 5–2 a Fradi Retrónak.

Jön a felnőtt Fradi. A közönség viszont nem szaporodik. Idáig jutottunk: alig több mint háromszáz embert érdekel a legnépszerűbbnek tartott magyar csapat... Lipcsei, Jovánczai ott van a pályán, a szegedi Laczkó, valamint Kemenes a kispadon, Lazics a játékoskijáróban. Dragóner, Balog, Tököli, Bognár sehol. Az első félidőbeli ellenfél a Tisza Volán-Szeviép. A hazai Szélpál T.-t nem bírja tartani Fülöp, az eredmény két sárga lap, két 11-es, amely közül az elsőt Vastagh kihagyja, Szélpál T. viszont a másodikat, alábökve a labdának, értékesíti. És még így is csak 1–2. Mert előtte Jovánczai és Horváth D. két perc alatt két gólt szerez.
Barátságos meccs lévén Fülöp helyett bejöhet egy labdarúgó, nincs tehát emberhátrány. A szünetig viszont van még egy vendéggól, 1–3.

A második félidőben következik a megyeválogatott, soraiban Szabiccsal.
A vásárhelyi Bernáth rögtön beköszön – hoppá, csak ekkor esik le, hogy a felek nem cseréltek térfelet. Jovánczai és Laczkó után Makra is betalál. Egy gondunk van a végén: vegyük külön a félidőket, és úgy nézzük az eredményt (1–3, 2–2), vagy értékeljük önállóan a negyvenöt perceket? Humánusak maradunk: a mostanában oly sok mindent – főleg rosszat – megélt Fradit hozzuk ki összesített győztesnek 5–3-mal.


Jegyzőkönyvek

Katolikus papok és barátaik–FTC Retro 2–5 (0–4)
Katolikus papok és barátaik: dr. Kiss-Rigó – Dlubala, Mészáros, Csoma, Szirmai – Bereczky, Timoteusz testvér, Mayer, Soltész M. – Molnár J., Topsi. Csereként játszott: Baranya, Soltész Á., Kuti.
FTC Retro: Reguli – Tepszics, Kreizler, Kiss N. – ifj. Bene, Kardos, Kiss A., Dukon – Szabics, Máté. Csereként játszott még: Károly atya, Bánki.
Gólszerzők: Kreizler (öngól), Mayer (11-esből), ill. Dukon (2), Szabics, Máté, Kardos.

Tisza Volán-Szeviép–FTC 1–3

Tisza Volán-Szeviép: Reguli – Vida, Kreizler (Dlusztus I.), Tordasi, Dargó – Körmöci, Kardos (Rimszky) – Szélpál T., Dlusztus A., Vastagh – Kökény (Füle). Edző: Vágó Attila.
FTC: Szabó – Medgyesi, Ferencz, Fülöp (Nagy J.) – Zsivóczky (Kulcsár), Lipcsei, Csepregi – Fitos, Horváth D., Szalai – Jovánczai.
Gólszerzők: Szélpál T. (11-esből), ill. Jovánczai, Horváth D., Kulcsár.

Csongrád megyei válogatott–FTC 2–2

Csongrád megye: Bíró – Szűcs (Daróczi), Dálnaki, Kothencz, Krucsó – Retek, Szamosszegi, Makra, Daróczi (Szabics) – Bernáth, Zakar. Szakvezetők: Lóczi István, Kolozsvári János.
FTC: Komora – Medgyesi, Nagy J., Ferencz – Bartha, Csepregi, Nagy S., Kulcsár, Buz – Jovánczai (Laczkó), Horváth D. Edző: Zoran Kuntics.
Gólszerzők: Bernáth, Makra, ill. Jovánczai (11-esből), Laczkó. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa fiúsítva lett a Maty-éren

Az elmúlt hetekben hazánkban az egyik legfőbb sporttéma Janics Natasa, a Démász-Szegedi Vízisport… Tovább olvasom