Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Duplázik az Első Beton

Csütörtökön rendezik az újszegedi sportcsarnokban lapunk és a Szeged Városi Sportigazgatóság közös rendezésében a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőit. Az esemény 15 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.
Szabó Zsolt nem unatkozik majd a Kék Mókus-kupa döntőinek napján, hiszen az Első Beton révén az öregfiúknál játékosként, a nyílt kategóriában pedig edzőként lesz érdekelt december 29-én az újszegedi sportcsarnokban.

– Régóta vágytunk már arra, hogy végre megint szerepelhessen a fiatalok alkotta Első Beton a fináléban, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy teljes csapattal indultunk el a tornán. A gárda 1997-ben már győzött, a legutóbbi szerepléskor, 1999-ben pedig a két csapat, a futsal és a radnótis játszotta az egyik elődöntőt, végül a második és a harmadik hely jött össze – emlékezett vissza Szabó Zsolt. – Ha a személyes érdekekről beszélek, akkor egyértelműen jó lenne kétszer is nyerni, míg trénerként szeretném, ha a gárdám ugyanolyan fegyelmezett csapatmunkát mutatna, mint a selejtezők során. A Finnországban járt két futsalválogatott, Csúri és Németh L. visszatérhet, így okkal lehetek optimista.

A torna programja

A szegedi Kék Mókus-kupa kispályás focitorna programja, december 29., 15 óra, utánpótlás mérkőzés: Tisza Volán SC–HFC 1992-es korosztálya. 16 óra, vigaszági döntő: Plaza Szeged–Blues Kert. 17 óra, öregfiúk döntő: Első Beton–Szőreg III. 18 óra, gálameccs: Szeged öregfiúk–Médiaválogatott, 19 óra, nyílt kategória döntő: Első Beton–Center Lottózó. 19.50: ünnepélyes eredményhirdetés.  
A nyílt kategória győztese a pénzjutalom mellett megkapja a Kósa Zsigmond-emlékkupát is.

Újítás volt a torna programjában a vigaszági küzdelem. A 16 között kiesett gárdák csatájában a Plaza Szeged és a Blues Kert vívhatja a finálét.

– Hat esztendeje vagyunk rendszeres résztvevői a szegedi, illetve az ahhoz közel eső települések kispályás focitornáinak – nyilatkozta a Blues Kert játékosa, egyben intézője is, Dencs Péter. – Szeretünk focizni, ezért aztán megragadunk minden lehetőséget, hogy hódoljunk a sportágnak. A gárda legnagyobb múlttal rendelkező labdarúgója az egykori Szegedi Dózsa-középpályás, Dézsi Balázs, valamint Vári Miklós. Amikor kiestünk a nyolc közé jutásért, úgy gondoltuk, ha már van vigaszági döntő, tegyünk meg érte mindent. És ráadásul ha nyerünk, még anyagi hasznunk is lesz. Az ellenfelet ismerjük, tudjuk, hogy kemény, futós, hajtós gárda a Plaza Szeged, de bízunk a rutinunkban.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008-tól bioüzemanyag a Forma-1-ben

Új kihívásokkal kell szembenéznie a Forma-1-es világbajnokság résztvevőinek! A Max Mosley által… Tovább olvasom