Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Dzsúdósuli Deszken

Sorozatunkban Csongrád megyei sportegyesületeket mutatunk be. A Szegedi Judo Iskola SE nagy bázissal rendelkezik. A klub nemcsak Szegeden, hanem Szőregen és Deszken is tart tréningeket, mi az utóbbi csoportot látogattuk meg.
Nem vitás, hogy a londoni olimpiának köszönhetően egyre népszerűbb sportnak számít a dzsúdó Magyarországon. Éppen ezt szeretné kihasználni a Szegedi Judo Iskola SE is, hiszen a szegedi csoportjai mellett egyre jobban terjeszkedik, és immár Szőregen és Deszken is foglalkozásokat tart. Huszár László 10 éve kezdett el edzősködni, a deszki csoportját lestük meg a szerda esti edzésen.

– Szépen fejlődünk, egyre többen vagyunk. Rendszeresen 14–16 fő jár a foglalkozásokra. Nagyon lelkesek a fiatalok, akad közöttük óvodás is, de legtöbben a 10 évesek vannak. Heti kétszer tartok foglalkozást, hétfőn és szerdán edzünk. Hasonló a helyzet Szőregen is, ott már régebb óta zajlanak az edzések, éppen annak sikerességén felbuzdulva indítottuk be a deszki csoportot. Jó ötlet volt – kezdte a beszélgetést Huszár László.

A fiatal tréner Kiskundorozsmán járt óvodába, és itt látott egy plakátot a falon, amelyet hazavitt magával. Édesapjától kérdezte meg, mi van rajta, aki elárulta, hogy cselgáncsedzésre lehet jelentkezni. Huszár László másnap már ott volt az edzésen, azóta a dzsúdó bűvöletében él.

Dzsúdósuli Deszken. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– És milyen az élet, Katona Pál ismertette meg velem a sportág alapjait, és most is együtt dolgozunk, egy csapatot erősítünk, most már mint kollégák tevékenykedünk. Sokat tanultam tőle, nagyon szeretem az edzősködést. Célom, hogy minél több fiatallal megismertessem a cselgáncsot, és az is eltökélt szándékom, hogy ne csak gyerekként űzzék a dzsúdót, hanem maradjanak meg felnőttként is a sportágnak. Mi a szép benne? Miért ajánlom? Fegyelemre, figyelemre, precizitásra és tisztaságra nevel
a dzsúdó. Amit itt megtanul egy gyerek, azt az élet számos területén tudja majd kamatoztatni. Nálunk minimális a sérülésveszély, ezért ajánlanám, hogy ismerkedjenek meg vele – folytatta a beszélgetést Huszár edző.

Egy biztos, a deszki fiatalokat látva jóleső érzés tölti el az embert, hogy a gyerekek mennyire szeretnek mozogni, az anyukák és apukák pedig büszkék rá, hogy a csemetéik ilyen lelkesedéssel járnak az edzésre. Nagyon várták lapunk fotósát, és büszkék arra, hogy velük is foglalkozunk sorozatunkban.

– Népes csapattal rendelkezik a Szegedi Judo Iskola SE. Szilágyi Csaba vezetőedző irányításával dolgozunk, így amikor kell, akkor segítek nekik, a hétvégén Kecskemétre utazom egy csapattal, részt veszünk egy rangos versenyen – fejezte be a beszélgetést Huszár László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mike János büntetett

Nem kis bravúrral megnyerte a jakartai U18-as FIBA 3×3 világbajnokság büntetődobó versenyét a szegedi Mike János. Tovább olvasom