Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Dzsúdóval készülnek

Márciusban folytatódik az első osztályú bajnokság a Fit World Gorillák Rugby Club számára. A második helyen álló együttes január eleje óta edz: bár elsőre furcsának hangzik, dzsúdóval készülnek a tavaszi szezonra.
Báloznak Szegeden

Hetedik alkalommal rendeznek Szegeden rögbibált február 12-én a Hungi Vigadóban. Az esemény, amelyen a csapat évét is értékelik majd, teljesen nyílt, bármely szegedi sportoló vagy sportszerető részt vehet rajta. Ehhez azonban előzetes egyeztetés szükséges – a csapattal a kapcsolatot legkönnyebben a Fit World Gorillák Rugby Club Facebook-oldalán lehet felvenni.
– Január elején kezdtük az alapozást, a Szegedi Judo SE és Kormányos Erik edző segítségével rendszeresen lejárunk dzsúdózni – mondta Prágai András, a Fit World Gorillák Rugby Club csapatkapitány-helyettese, amikor a szezon folytatásáról kérdeztük. Elsőre talán furcsa lehet, hogy mit keresnek a rögbisek egy tatamin, ám a cselgáncsban használt mozdulatoknak hasznát veszik saját sportágukban is.

– Olyan földreviteli elemeket, mozdulatsorokat ismétlünk, amelyeket a szereléseknél be tudunk vetni. Emellett erőfejlesztésnek is kiváló a dzsúdó, illeszkedik a teremben végzett felkészülésbe – fogalmazott. A benti időszak februárra is vonatkozik, először március elején készül füvön az együttes, utána pedig hamar beindul a tavaszi szezon.

A négycsapatos élvonalban a második helyen állnak a szegediek, ez eddigi legjobb teljesítményük. Az alapszakasz csupán rangsorol, júniusban négyes döntőn dől el az érmek sorsa, ám közel sem mindegy, hogy milyen pozícióból kezdi az elődöntőt az együttes. A Gorillák a Kecskeméti ARC, a Budapest Exiles és az Esztergomi Vitézek mellett szerepel az élvonalban – a korábban ötcsapatos bajnokságból idén „kikopott" a Battai Fekete Sereg.

– Már az nagy eredmény, hogy az élvonalban tudunk szerepelni, ehhez a játéktudáson kívül stabil háttérbázis és jó utánpótlás is szükséges. Korábban általában sereghajtók voltunk, tetszik, hogy most a második helyen állunk. Ráadásul fiatalok vagyunk, én a 31 évemmel a második legidősebbnek számítok.
 
Prágai András (a labdával) és a Fit World Gorillák Rugby Club készül a szezonra. Fotó: Kovács Kamilla
Prágai András (a labdával) és a Fit World Gorillák Rugby Club készül a szezonra. Fotó: Kovács Kamilla


A szövetség honlapján részletes statisztika szerepel, ez alapján a bajnokság legeredményesebb játékosa a szegedi Györgyey András, míg Szélpál Tamás a negyedik helyen áll.

– Már májusra is készülünk, amikor a városi ünnepségsorozat részeként megszervezzük az I. Szeged Rugby Sevens nemzetközi 7-es rögbitornát. Külföldi csapatokat hívunk meg, reményeink szerint lesz legalább tíz együttes, benne Szeged testvérvárosai, illetve azok a szerb és román gárdák, amelyekkel edzőmeccset szoktunk játszani – mondta Prágai András, aki hozzátette: a vizsgaidőszak után várhatóan két Szegeden tanuló, francia orvostanhallgatóval erősödik az együttes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadó vasárnap

Hét mérkőzésből hét győzelem - így áll a szerb jégkorongligában a Tisza Volán Szegedi Vízmű. Tovább olvasom