Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Eb-rajt Poznanban

Az 500 és 1000 méteres előfutamokkal ma megkezdődik Poznanban a kajak-kenusok Európa-bajnoksága. Magyarországot negyvenhárman (köztük a Démász-Szegedi VE kiválóságai) képviselik a kontinensviadalon.
Tavaly – akkor szintén Poznan adott otthont az Eb-nek – a magyar küldöttség 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett. A túlzott várakozástól azonban óva intenek a szakemberek és a hat-nyolc Európa-bajnoki cím elérését tartják reálisnak.

– Azt hiszem, hiba lenne, ha a 2004-es produkció megismétlését, netalán túlszárnyalását várnám az együttestől – fogalmazott Angyal Zoltán szövetségi kapitány –, hiszen ez irreális. Bár, ahogy korábban már elmondtam, szinte minden számban dobogóra esélyesnek érzem az egységeinket.

A szakember azt is elárulta, kiknek, mely hajóknak a diadalában bízik leginkább. Ezek közé tartozik természetesen a Janics Natasa, Kovács Katalin duó, mely mindhárom távon elindul, valamint a kétszeres olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor összetételű kajak négyes. Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy a magyar küldöttség – az egy távon belüli duplázást szinte lehetetlenné tevő új szabály miatt is – minden eddiginél népesebb lesz, 43 sportoló képviseli majd a piros-fehér-zöld színt a lengyel városban.

Az Európa-bajnokságon debütál majd a nemzetközi szövetség által még márciusban bevezetésre javasolt, majd elfogadott új időrend; ennek megfelelően az egyes távok fináléit blokkban, és a korábban megszokottnál gyorsabban, pörgősebben bonyolítják le. Az 1000 méteres futamoké hét-, az 500 és 200 méteres távok döntői pedig ötpercenként követik majd egymást, s csak ezután kerülhet sor az eredményhirdetésre. Reméljük, a magyar zászló a díjátadó ceremóniák egyik állandó „kelléke" lesz...

Az eseményről lapunk helyszíni tudósításban számol majd be.


A poznani kajak-kenu Európa-bajnokság programja, ma: 1000 m-es előfutamok (a C4 tagjaként: Fürdök Gábor és Hüttner Csaba, C1: Vajda Attila, a K4 tagjaként: Keresztesi Alexandra, K2: Janics Natasa, Kovács Katalin) 9 óra, 500 m-es előfutamok (a C4 tagjaként: Fürdök, Hüttner, Joób Márton, K2: Sík Márton, Csamangó Attila, K2: Janics, Kovács) 15 óra; péntek: 1000 m-es középfutamok 9 óra, 500 m-es középfutamok 15 óra; szombat: 1000 m-es döntők 10 óra, 200 m-es elő- és középfutamok 13 óra; vasárnap: 500 m-es döntők 10 óra, 200 m-es döntők 14 óra. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Lékó Péter ma focikapitány lesz

A szegedi sakk-kiválóság, Lékó Péter (Gyenes Kálmán fotóján) ma este a Puskás Ferenc-stadionban egy… Tovább olvasom