Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Édes Siracusa

Egy eddig még nem ismert helyszínen, az olaszországi Siracusában készült fel az idei versenyekre az EDF DÉMÁSZ-Szeged Európa-bajnok kajakosa, Kárász Anna, aki a tapasztalatairól beszélt a hazaérkezés után.
 Lassan mindenki hazatér

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE téli edzőtáborban lévő versenyzői lassan hazatérnek a külföldi alapozásból. A leghamarabb Kárász Anna érkezett meg az olaszországi Siracusából, Horváth Alexandra az Amerikai Egyesült Államokból, Floridából éppen ma jön haza – édesapja megy érte, míg kedvese, a Pick Szeged kapusa, Tóth Mihály szép renddel várja közös otthonukban –, míg az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila Portugáliából hétfőn repül Budapestre.
Hír még a klub háza tájáról, hogy két szegedi, Seprenyi Sára és Gyökös Lajos török színekben versenyez tovább – a magyar szövetség kiadta az engedélyüket, így a két kajakos már Adanában készül.

Aki megkóstolta a hazait, illetve a talján országban sütötteket, azonnal rájön, mi a különbség köztük. Mert hiába jó és finom az itthoni, az igazi mégiscsak Olaszországban készül.

– Nagyon finom pizzákat ettem kint, azóta talán nem is kívántam meg a hazait – mesélt gasztronómiai élményeiről Kárász Anna (22), az EDF DÉMÁSZ-Szeged felnőtt Európa-bajnok kajakosa, aki a téli, kéthetes meleg vízi edzőtáborát Olaszországban töltötte.

– Van kedvenc helyem Szegeden is, de amikor megkóstoltam Siracusában az olasz készítésű pizzát, azonnal rájöttem a különbségre. Szinte alig észrevehető a tésztája, és én ezt a fajtát jobban szeretem. Találkoztam ezenkívül különleges helyi édességekkel is, mint például a csörögefánkhoz hasonló specialitással vagy az arancinivel. Ez egy teniszlabda-méretű rizsgombóc bepanírozva, amely töltve van például mozzarellával. A fáról ehettük a citromot, a narancsot, és a helyi bort is megkóstoltuk, amely szintén nagyon finom.

Kárász Anna és a győri csoport, amellyel együtt utazott Olaszországba, persze nem csak a gasztronómiával ismerkedett meg.

Újra Szegeden. A következő másfél hetet a Maty-éren tölti Kárász Anna. Fotók: Schmidt Andrea
Újra Szegeden. A következő másfél hetet a Maty-éren tölti Kárász Anna. Fotók: Schmidt Andrea

– A két hét alatt rengeteget edzettünk, a technika összeállt, a téli alapozás is jó volt, így talán jobban állok, mint egy évvel ezelőtt. Az olasz tábor viszont nem teljesen azt hozta, amit vártam. A vízfelület kicsi volt, a tömeg és a csapat nagy, így aztán nem igazán fértünk el. Nyaralás szempontjából viszont tökéletes helyszín Siracusa – vélte Kárász, akinek a munkáját Kovács László mellett a győri Tokár Krisztián irányítja, mivel a szegedi kajakos a kedvese, Hérics Dávid miatt a hazai téli felkészülés alatt Győrben edzett.

Kárász az elkövetkező másfél hetet a Maty-éren tölti, és készül az idei feladatokra.

Edző és tanítvány: Tokár Krisztián Kárász Anna munkáját vezeti
Edző és tanítvány: Tokár Krisztián Kárász Anna munkáját vezeti

– A háromból két világkupán, a milánóin és a szegedin is szeretnék indulni. Az olasz versenyen egy új párral, Cséllai Zsófiával K2 500 méteren, illetve egy négyesben, majd a Maty-éren egyesben és Kozák Danuta, Vad Ninetta, valamint Szabó Gabriella társaságában K4 500 méteren. Az utolsó évemet töltöm az U23-asok között, ezért a szegedi korosztályos világbajnokság szintén a tervek között szerepel. Ám még nem bizsereg a tenyerem, mert nem voltam sokat vízen. Jól állok, de nem vagyok kész – jegyezte meg végül Kárász Anna.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődöntős a Szedeák

Óriási izgalmak közepette, a hajrában Kereszty Domos két triplájának is köszönhetően második csoportmérkőzését is megnyerte Algyőn a Szedeák U18-as fiú kosárlabdacsapata. Tovább olvasom