Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

EDF DÉMÁSZ-Szeged: egy év nyugalom

Egy évig, azaz a 2014-es évben az EDF DÉMÁSZ Társaságcsoport a névadó szponzora a Szeged Vízisport Egyesületnek – a klub megnyugodhat, de nem dőlhet hátra az előző évihez hasonló összegű, nagyjából harmincmillió forintos támogatás révén sem.
Néhány hete még azt írtuk, az év végén lejáró névadói szponzorációt nem hosszabbítja meg az EDF DÉMÁSZ Társaságcsoport a Szeged Vízisport Egyesülettel. Azóta nagyot változott pozitív irányba a világ, újabb egy évig megint EDF DÉMÁSZ-Szeged VE a klub neve.

– Egy kicsit, sőt nem is kicsit megnyugodhatunk, de nem dőlhetünk hátra. Nagyon fontos, hogy biztonságban tudhatjuk a jövő évet, így folytathatjuk a hosszú évek óta megkezdett munkát. Hogy miért gondolta meg magát a cég? Mindent megtettünk azért, hogy folytatódjon az együttműködés, talán ez, valamint a kiszámíthatóság, a szabadidősport felé nyitás, illetve a magas szintű munka is közrejátszott abban, hogy az EDF DÉMÁSZ maradt a névadónk. Ugyanakkora szponzori összegről van szó, mint amely a 2013-as költségvetésben szerepelt – mondta Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged klubigazgatója.

Maty-éri események

Két nemzetközi versenyt már biztos rendeznek a Maty-éren: a válogatók mellett májusban a szokásos világkupát, míg július 17. és 20. között az ifi és U23-as világbajnokságot.

Ez információnk szerint az önkormányzati támogatáshoz hasonló összeg, azaz harmincmillió forint.

– Ez azt is jelenti, hogy az olimpiai bajnok Vajda Attila marad nálunk, bár szerintem ez nem volt kérdés. Nem tervezünk változást, versenyző leigazolását, és az MKKSZ-ben munkát kapó Csamangó Attila helyét sem töltjük fel, hanem a meglévő szakemberekkel megoldjuk a pótlását. Bozsik Gábor öt év után a Vasasba igazolt, és Fábiánné Rozsnyói Katalin lett az edzője, míg a maradó felnőtt versenyzőkkel addig kötünk szerződést, amíg biztosított a háttér, azaz egy évig. Ez így korrekt – vélte a sportvezető.

A felkészülést lassan el kell kezdeni, amelyben fontos szerepe lesz a téli edzőtábornak, a minél hamarabbi vízre szállásnak.

– Nagyon sűrű lesz az éves program, ám az, hogy melyik edző milyen szakmai felkészülést tervez, majd csak a novemberi, szövetségi terv megismerése után derül ki. Továbbra is meg tudjuk adni a támogatást a versenyzőinknek a külföldi, meleg vízi edzőtáborozásra. A létesítmény felújítása lassan a végéhez ér, így azt gondolom, hogy a lehetőségünk, az infrastruktúránk javult – jegyezte meg végül Petrovics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom: kétszer hazai környezetben

A nemzetközi szereplés és az egyéni versenyek miatt jelentősen módosult a férfi asztalitenisz Extraliga sorsolása. Tovább olvasom