Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

EDF DÉMÁSZ-Szeged: élen az utánpótlásban

A hazai evezős-utánpótlással foglalkozó klubok és szakemberek év végi összesítőjében három szegedi dobogóst találhatunk: a fiatalok tavalyi eredményei alapján az EDF DÉMÁSZ-Szeged második, a nevelők között Radics Béla első, míg az edzők között Dani Zsolt második, Szierer János pedig hatodik lett.
Sorrendek

A Magyar Evezős Szövetség utánpótláslistái, klubok:
1. Győr 340, 2. EDF DÉMÁSZ- Szeged 290,5, 3. Vác 248, 4. Csepel 228, 5. Baja 184, 6. Budapest EE 180,5, 7. Ferencváros 176, 8. Danubius NHE 135, 12. Csongrádi Vízügy SE 77 ponttal.

2011 utánpótlás-nevelő edzője: 1. Radics Béla (EDF DÉMÁSZ-Szeged), 2. Mácsik Miklós (Vác), 3. Molnár Csaba (Szolnok), 7. Petrity Rudolf (Csongrádi Vízügy SE).

2011 utánpótlásedzője: 1. Kiss László (Győr), 2. Dani Zsolt (EDF DÉMÁSZ-Szeged), 3. Bartos Nándor (Baja), 6. Szierer János (EDF DÉMÁSZ-Szeged), 15. Petrity R.

Országos bajnokságon indított versenyzői létszám, az országos bajnokság eredményessége olimpiai pontszámítás szerint, nemzetközi versenyek (olimpiai reménységek viadala, Jeunesse-kupa, ifi Eb és vb) eredményessége szintén az olimpiai pontszámítás szerint – három fontos szempont, amely az év evezős-utánpótlásában mérvadó, és amely alapján az év végi klub- és edzői lista is elkészült. A nevelőegyesületek között 2011-ben az EDF DÉMÁSZ-Szeged – huszonhárom klub között olyan erős ellenfeleket megelőzve, mint a Csepel, a Danubius NHE vagy a Vác – második lett, a nevelőedzők mezőnyében Radics Béla első, az utánpótlástrénereknél Dani Zsolt második, Szierer János pedig hatodik helyen zárt.

– Az év utánpótlásedzője kategóriában Szierer János néhány éve első lett, akkor a teljes létszám nála edzett. Most viszont megoszlott a munka, mivel más rendszerben működünk, ám ha összeadnánk kettőnk eredményét, összességében megint elsők lennénk. Kiváló utánpótlásbázis épült ki Szegeden, amelynek húzókorosztályai már évekre visszamenőleg a serdülők és az ifjúságiak. Évről évre a felnőttekhez is felkerül néhány tehetség, ilyen például Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel, akik nemrég még az utánpótlást erősítették. Fontos Radics Béla munkája, aki az egészet megalapozza, ő az, aki egy abszolút újonccal kezd el foglalkozni, aki az első mozdulatokat megtanítja neki. Mindez azt kívánja, hogy mi hárman, illetve Molnár Dániellel kiegészülve immár négyen napi szinten összedolgozzunk – mondta Dani Zsolt vezetőedző.
Ne feledkezzünk meg a Csongrádi Vízügy SE-ről sem, ahol Petrity Rudolf végez hatalmas munkát a fiatalok képzésében.

Matyasovszki a szegedi nevelés egyik kiváló példája. Fotó: Frank Yvette
Matyasovszki a szegedi nevelés egyik kiváló példája.
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolti, a költő - kosárlabdáról egy szót sem

A Szedeák 33 éves kosárlabdázójáról, Kiss Zsoltról kiderült, eredetileg futballista szeretett volna lenni, költőnek sem utolsó, és később belekóstolna az utánpótlásedzők dolgába. Tovább olvasom