Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Edzés a Palau Blaugranában

Tegnap délben különösebb bonyodalom nélkül megérkezett a Pick Szeged kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportmérkőzés második fordulójára, Barcelonába. Kovács Péter vezetőedző a mai mérkőzés időpontjában, 16.30-tól tartott edzést a szentélyben, a kilencezer néző befogadására alkalmas Palau Blaugranában.
Milorad Krivokapicstól (balról) sokat várnak a szurkolók. Fotó: Gyenes Kálmán
Pénteken reggel korán, háromnegyed ötkor tartott ébresztőt a Pick Szeged kézilabdásainak Pióker Sándor gyúró. A hajnali kelés, s a kissé csípős levegő még szótlanabbá tette a játékosokat. Ferihegyről az indulás sem volt hagyományos, hiszen hosszú tanácskozás, járkálás után úgy döntöttek, hogy az elöl ülőket hátra telepítik, majd felszállás után visszatértek eredeti helyükre.

Katalán nyár

Kissé késve, de nagyon simán érkeztünk Milánóba, amely nagyon barátságtalan arcát mutatta, hiszen ködös, esős, hűvös idő volt. Emellett még majdnem egy órát vett igénybe az újabb beszállás. Szerencsére a katalán főváros feledtette a fáradtságot, mint eddig mindig, ragyogó napsütéssel, s nyári meleggel, mintegy 26 fokkal fogadta a szegedi kézilabdásokat, akiket a repülőtéren Nagy Laci felesége, Erika asszony várt. Kissé irigykedve néztük, hogy Barcelona az egy évvel ezelőttihez képest is tovább épült, szépült, korszerűsödött. A repülőtérről a szállásig tartó mindössze 20 perces buszút alatt is számtalan útépítést, óriásdaru-erdőt láthat a külföldi.

A Plaza szálloda ismerős már a szegedi játékosoknak, hiszen tavaly is ide szállásolták el a spanyolok a csapatot. Már korábban is tapasztalhattuk, ha valahol a közelben volt szerb játékos, az ott várta a Pick Szeged idegenlégiósait.

Krivokapics testvérek

Most is hasonló volt a szituáció, bár sejthető, hogy Milorad Krivokapicsot a spanyol klubban kézilabdázó bátyja, Marko amint csak lehet rögtön felkeresi. Így történt, s a testvéreknek volt mit mondaniuk egymásnak.
– Természetesen a Picknek szurkolok szombaton, de nagyon nehéz dolga lesz a szegedi együttesnek – mondta a Granollersben kézilabdázó Marko Krivokapics.

Az ebéd nem bűvölte el a játékosokat és a vezetőket: – Fogyókúrázónak ez a sok zöldség és párolt hal, no meg angolos bélszín megfelel, de nekünk kevés – mondogatták többen is, de azért szépen elfogyott az étel.
Az ebéd utáni sziesztát követően Kovács Péter edzést tartott a BL-címvédő Barca szentélyében. Amennyire változik, különösen a katalán város peremrésze, annyira kövületnek számít a Barca-birodalom. A félelmetes aréna szerencsére tegnap nem hatott bénítólag a szgediekre: felszabadultan végezték a mester által előírt gyakorlatokat, amelyből nem hiányzott a lazító és a játékos rész sem.

Fogadkoznak, bizakodnak

– Nem érzek már a Békés ellen megsérült térdemben fájdalmat – mondta Szente Gábor, akire egészen biztosan nehéz percek várnak. Helyettese, Kiss Olivér pedig fogadkozott, ha bizalmat kap, akkor „nem esik hasra" a spanyol világsztároktól.

Ratko Djurkovics, aki Daniel Andjelkoviccsal együtt tanárhoz jár magyarul tanulni, már szinte tökéletes kiejtéssel mondta: – Nem szabad kishitűen kézilabdáznunk. A Barcelona nincs még jó formában.
Majd ma meglátjuk, hogy igaza volt-e a szerb idegenlégiósnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puljezevics helyett Kiss

Tegnap a délutáni edzés után Budapestre utazott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy ma hat… Tovább olvasom